UNI GYŐR MÉLY-ÚT – BKG PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS 82-60 (22-21, 16-11, 28-22, 16-6)

Bajnokság, 3. forduló

Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok

Györfy R., Varga-Záray K., Major Á. (Herczeg Á.) 

UNI Győr MÉLY-ÚT: McDonald 6, Weninger 20/6, Török 19/6, Dombai 4, Markovic 2. Csere: Varga 8, Rozmán, Ruff-Nagy 4, Oroszova 17, Baffy 2, Milkovics, Révész. 

BKG PRIMA Szigetszentmiklós: Vári 4, Aldazabal 2, Zivaljevic 11/3, Raus, Campisano 19/6. Csere: Angyal 13/9, Davis 5, Mudra, Kovács, Suppán 5/3.

A hazai élvonal harmadik fordulójában az UNI Győr MÉLY-ÚT 82-60-ra múlta felül az újonc BKG PRIMA Szigetszentmiklós együttesét. 

Igyekezett a mérkőzés elején magához ragadni a kezdeményezést a Győr. Dombai Réka, Török Ági és Sabine Oroszova találataival 6-2-es előnyre tettek szert Iványi Dalma tanítványai az első percben. A BKG első pontjait Sierra Campisano szerezte büntetőből. Dubei Debóra hiányában is domináltak a hazaiak. Az első szakasz felénél már 15-4 állt az eredményjelzőn.

A BKG Angyal Barbara triplájával kezdte meg a felzárkózást. Kifejezetten pontgazdag negyedet láthattunk, ahol Török Ági hárompontosa után 20-10-nél ismét kétszámjegyűre ugrott a differencia. Innen azonban Angyal Barbara és Sierra Campisano sikeres távoli dobásaival, illetve pontos büntetőkkel faragott a hátrányán a BKG. A játékrész végére 22-21-re visszajöttek Gedei Tibor tanítványai. A második szakaszt Weninger Virág és Sierra Campisano kosárváltása vezette fel.

Ezt követően Dombai Réka és Török Ági révén kezdte növelni a differenciát a Győr. Török triplája után 29-23-nál időt is kért a BKG. A második szakasz forgatókönyve hasonlóan alakult, mint az elsőé. A játékrész közepén 31-23 után ismét akadt egy felzárkózása a szigetszentmiklósi együttesnek. Amikor Angyal harmadik triplája célt ért, 35-32-re módosult az állás. Rendkívül küzdős csata alakult ki, mely során a második egyed utolsó két percében nem találtak be a csapatok. Weninger Virág hárompontosa alakította ki a félidei 38-32-es eredményt. A győriek játékosa már 14 pontnál járt ekkor.

A BKG-nál Angyal Barbara statisztikai lapján szerepelt 11 pont. A harmadik negyed eleje hozta el döntést. Török Ági és Sabine Oroszova villanásaival 6-0-val kezdett a Győr. Gyorsan időt kértek a vendégek, de a folytatásban tovább nőtt a differencia a felek között. A harmadik szakasz közepén már 18 egységgel járt előrébb a Győr. Az újonc BKG tartását dicséri, hogy még ebből a helyzetből is akadt egy felzárkózása és 10-2-es sorozattal 57-47-re megközelítette a hazaiakat. A negyed hajrájában Weninger Virág és Török Ági stabilizálta a győriek kétszámjegyű előnyét. Az utolsó 10 percnek 66-54-ről vágtak neki a csapatok.

Ruff-Nagy Dóra és Suppán Anna jegyezték az első pontokat a záró szakasz elején. Ezt követően Iványi Dalma tanítványai 8-0-s futással erősítették meg a vezetésüket. Nevena Markovic, Varga Zsófia és Aari McDonald voltak ennek a motorjai. A differencia 76-56-nál először érte el a 20 pontot. Innentől kezdve nem volt kérdés a győztes kiléte. A Győr magabiztosan tartotta kézben az irányítást. Végül mindkét oldalon minden nevezett játékos pályára lépett. Weninger Virág, Török Ági és Sabine Oroszova ponterős játékával 82-60-as győri siker született.