Köszönjük Szigetszentmiklós! Köszönjük Batyi Család! Történetének első NB1 A-csoportos rangadójára városunk kitett magáért, és fantasztikus hangulatot varázsolt a sportcsarnokba!

A kb 500 fő előtt megrendezett találkozón a csapatok is tettek róla, hogy emlékezetes sportélménnyen térjenek haza a kilátogatók. Bár a mieink a mérkőzés nagy részén vezettek, a Cegléd szívós, kitartó játékkal hosszabbításra tudta menteni a mérkőzést, amelyben sajnos többször is hibáztunk, és a fáradtság is kiütközött a Kosokon!
A vereség ellenére nincs miért csüggednünk, hiszen történelmi estének, és egy fantasztikus rangadónak voltunk szemtanúi. A következő hazai két hét múlva a Diósgyőr ellen lesz. Akkor is várunk mindenkit! HAJRÁ KOSOK!

BKG PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS – VBW CEKK CEGLÉD 72-74 (19-17, 21-14, 21-25, 4-9, 7-9)
Bajnokság, 5. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Pozsonyi L., Lengyel Á., Szilágyi B. (Dernei G.)

BKG PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 15/3, Aldazabal 8, Zivaljevic 8/3, Suppán, Campisano 20/6. Csere: Benke, Vári 3, Davis 11/6, Raus 6/3, Kovács.

VBW CEKK Cegléd: Katona 10, Kobolák 6, Szabó Fa. 9/6, Viszmeg, Manis 15/3. Csere: Szabó D. 6/6, Baugh 7, Holesinska 15/3, Rakita 2, Szabó Fl. 4.

Gedei Tibor: Gratulálok a Cegléd csapatának. A mérkőzés nagy részében, amit elterveztünk, azt el tudtuk végezni. Támadásba és védekezés szervezettségbe léptünk előre. A hibák ellenére jól dolgoztak azok a lányok a héten és a zónavédekezés a végén teljes mértékben megfogott minket. Nem tudtuk igazából feltörni, a dobóhelyzeteink alig-alig voltak meg, azokat rendre kihagytuk. Amikor egy plusz passz hiányzott volna, hogy helyzetbe kerüljünk, akkor azokat nem adtuk meg, vagy rossz ütemben adtuk meg. Úgyhogy dolgozni kell tovább, menni kell előre!

Angyal Barbara: Először is gratulálok a Cegléd csapatának! Továbbá szeretnénk megköszönni a szurkolóknak, hogy ilyen sokan kijöttek és támogattak minket! Nagyon sokat segített. Nagyon sajnálom, hogy az első hazai meccsünket nem tudtuk megnyerni! Úgy jöttünk ide, hogy tényleg mindent megteszünk, hogy győzzünk. Sajnos ez most így jött ki! Azt is sajnálom, hogy szinte ugyanazokat a hibákat vétettük, mint az edzőmeccsen, de tovább kell menni. Annak örülök, hogy a meccset jól kezdtük, tudtuk irányítani a mérkőzést. A végén így alakult sajnos!

Hegedűs Péter: Gratulálni szeretnék mindkét csapatnak. Azt gondolom, hogy talán a legigazságosabb ma egy döntetlen lett volna. Az első félidőben abszolút a BKG akarata érvényesült, a negyedik negyedben tudtunk egy picit változtatni védekezésben, ami végül segített abban hogy visszakapaszkodjunk a mérkőzésbe, de azt gondolom, hogy a hazai közönség és a hazai játékosok is minden tőlük telhetőt megtettek, hogy megnehezítsék a dolgunkat. További sok sikert kívánunk nekik!

Petra Holesinska: Úgy érzem mindannyian az utolsó pillanatig keményen harcoltunk. Az egész meccset hátrányban játszottuk, de nem adtuk fel, amely a végén meg is hálálta magát. Az utolsó percekben volt nagy dobásunk, és több fontos labdaszerzésünk, úgy érzem, igazi csapatmunka eredménye a mai győzelem. Számítottam rá, hogy szoros meccset fogunk Szigetszentmiklóson játszani, mivel pár hete, még a felkészülés során már egyszer idelátogattunk, és akkor is hosszabbítás után tudtunk csak nyerni.

Statisztika