A hazaiak az első negyedben még fej-fej mellett haladtak riválisukkal, azonban a vendégek aggresszív, és – sajnos – pontosabb játékukkal felőrölték a szigetszentmiklósiakat. A DVTK – a szezonban talán most először – teljes potenciálján játszott, kár, hogy ezt pont ellenünk tudták elővenni. A vereség ellenére hatalmas eredmény, hogy ismét szép számmal töltötték meg szurkolók a városi csarnokot, amelyet ezúton is nagyon köszönünk! HAJRÁ KOSOK!

Gedei Tibor: Volt 15 jó percünk, ugyanúgy, mint a PEAC ellen, sőt ez még jobb is volt. Amiből készültünk azok a dolgok visszaköszöntek. Jó volt nézni a csapatot és irányítani. Az a baj, h hátrányban nem tudunk kosárlabdázni, támadásoknak és a védekezéseknek az értéke megnő, akkor ezt a nyomást nem feltétlenül bírjuk el. Nyilván ennek az is az oka, h a játékosaim ilyen nyomás alatt még nem játszottak. Nagyon nehéz ezt a fejlődést hétről-hétre töretlenül mutatnunk. Látszott az, h milyen szinten szét tudunk hullani fejben, látszott az, h a kommunikáció teljes hiánya van abban a pillanatban, ahogy elkezdett nőni a különbség a két csapat között. Az, h megcsapta a csapatot az,h egy bravúr győzelmet tudnának aratni, hiszen ezt a DVTK-t itthon is egy nagy bravúr lett volna megverni, az most negatívan hatott a lányokra. Azok a fegyelmezetlenségi hibák, amiket a második negyedben elkövettünk, nem egy ilyen erős csapat ellen, de egy gyengébb csapat ellen sem lehet meglépni. Ebben a bajnokságban, ahol minden pontért küzdeni kell, nem adhatunk ajándék gólokat az ellenfélnek. A világ nem dőlt össze, hisz tudtuk, h az első hat mérkőzésünk ilyen lesz. Az irány az nem rossz. Látni kell a korlátainkat. Következő Sopron elleni mérkőzést még túl kell élni, és utána jön a bajnokságnak az a szakasza, ahol már muszáj lesz mérkőzéseket nyernünk. Úgy gondolom, h készen fogunk állni, az első 15 percből kell építkeznünk, negatívumokat ki kell elemezni, de leginkább meg kell tanulnunk az ilyen nyomást elbírni.

Kovács Vanessza: Minden meccshez úgy állunk hozzá, hogy meg kell nyerni. Természetesen tisztában voltunk vele, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de úgy edzettünk a héten, úgy elemeztük az ellenfelet, hogy esetleg meg tudjuk őket lepni. Ennek a lehetősége az első 15 percben fel is csillant, azonban mi is kiengedtünk, a Diósgyőr is talán észbe kapott, hogy nem lesz olyan könnyű dolguk, mint ahogy várták, és a végeredmény pedig megmutatta, hogy sok munka áll még előttünk.

Földi Attila: Vártuk már, hogy kijöjjön belőlünk ez a játék. hat mérkőzéssel kezdtünk idegenben, közben az Európa kupa szereplés miatt kettős terhelés van a csapaton. Mérkőzés elején is ez látszódott meg a legjobban. Miután ezen átlendültünk, akkor tudtunk jól játszani. Bízom benne,h egyre több mérkőzésünk lesz hazai környezetben a szurkolóink előtt, helyre fog állni minden. Ez egy óriási lépés volt hozzá.

Kányási Veronika: Az elején kicsit megilletődötten kezdtük a mérkőzést, az aggresszivitásunk sem volt a helyén, de a második félidőre már más energiaszinten jöttünk ki. Ott sok labdát tudtunk lopni, könnyű kosarakat szereztünk, így ott el tudtuk dönteni a mérkőzést.

BKG-PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS – DVTK 65-96 (17-17, 19-29, 11-31, 18-19)
Bajnokság, 7. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok

Kapitány Gellért, Varga-Záray Katalin, Rózsavölgyi Alexandra (Téczely Tamás)

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 13/3, Campisano 21/3, Zivaljevic 12/3, Davis 2, Aldazabal 6. Csere: Suppán -, Benke 2, Vári -, Raus 5/3, Kovács 4.

DVTK: Green 24, Kányási 13/3, Medgyessy 2, Kiss 11, Jovanovic 18/3. Csere: Aho 7/3, Bacsó -, Tóth 10, Vég-Dudás -, Bernáth 11/3.

A wbasket.hu összefoglalója:

A magyar bajnokság 7. fordulójának vasárnapi mérkőzésén a DVTK 65-96-ra idegenben múlta felül a BKG-PRIMA Szigetszentmiklóst.

Milica Jovanovic triplájával a DVTK került előnybe a mérkőzés elején. Erre azonban Sofija Zivaljevic válaszolt egy jó védekezésből, szerzett labda utáni ziccerrel, melyhez Angyal Barbara közelije is társult. Eközben Kiss Angelika és Cheridene Green is szerzett pontokat, 4-7-re módosult az eredmény. Aldazabal Berroa Laura büntetőivel a BKG egy pontra zárkózott fel, majd Sierra Campisano tempójával 8-7-nél át is vették a hazaiak a vezetést. Ekkor Zivaljevic ismét betalált (10-7). Az első negyed feléhez érkezve láthatólag sok dobást hibázott a miskolci együttes, 13 rádobásból csupán hármat sikerült értékesíteniük. Zivaljevic hárompontosát követően Földi Attila kérte ki első idejét. A folytatásban Aho Nina szépített csapata teljesítményén, triplájával 13-10-re változott az eredmény. Ezen a ponton a szigetszentmiklósiak is hibák sorozatát vétették, így Gedei Tibor is kért időt eligazításra. Jovanovic támadólepattanóból szerzett pontjait követően egy pontra zárkózott a vendég csapat (13-12). Majd Angyal és Aho váltott kosarakat, így az eredmény érdemben továbbra is változatlan maradt (15-14). Végül Green 2+1-es akciójával, 15-17-nél, a DVTK visszavette egypontos előnyét. A BKG támadhatott, Angyal Barbarát fault-olták, melyből két büntetőt dobhatott. Mind a kettő betalált, így 17-17-re változott az eredmény, amely változatlan maradt egészen az etap végéig.

A második játékszakasz viszonylag csendesebben indult. Jovanovic közel másfél perc elteltével talált be középtávolról. Ezt Campisano öt pontos hajrája követte, és 22-19-nél újból a BKG kezében volt a mérkőzés. Vendég időkérésen volt a sor. Visszatérve Kányási Veronika is beállt a pontszerzők közé. Őt Zivaljevic váltotta fel közeli tempójával, majd Campisano büntetőivel 26-21-re változott az eredmény. Jovanovic ‘gól-jó-plusz-egy’-es akciójából a DVTK megint csak két pontra redukálta le hátrányát, mely időkérésre kényszerítette a hazaiak vezetőedzőjét. A rövid szünet után fej-fej mellett haladtak a csapatok, előszőr Kiss Angelika kosarával a DVTK, majd Sierra Campisano pontjaival a BKG vette át a vezetést. 28-29-nél, Green tempójával a DVTK volt előnyben. Ekkor Tóth Franka szerzett pontokat, azonban Aldazabal is becsatlakozott, amiért a diósgyőri együttes nem tudod számottevően elszakadni. 32-35-nél újabb kosarat szerzett Campisano, és ezzel eljutott 13 dobott pontig, mely a csapatában a legtöbbnek számított. A hátralévő két percben a DVTK egy magabiztosabb játékképet mutatott, 10 pontra emelték előnyüket, így a felek végül 36-46-ról fordulhattak.

A nagyszünet után előszőr Kányási Veronika, majd Cheridene Green szerzett rögtön egy-egy kosarat csapatának. Őket Raus Vivien sikeres középtávoli dobása követte, majd Milica Jovanovic is betalált (38-52). Összesítésben a DVTK egy 4-10-es hajrával indította a mérkőzés harmadik negyedét. Az etap közepéhez érkezve 40-58-as eredményt regisztrálhattunk, majd 20 pontos különbségnél Gedei Tibor kért időt. A folytatásban a felek közötti differencia állandósulni látszott. A diósgyőriek közül Cheridene Green nyújtott kimagasló teljesítményt, hiszen egymagában 21 pontig jutott. Azonban érdekességnek számít, hogy a hazaiaknál három játékos is kétszámjegyű dobott pontot jegyzett neve mellé. 43-66-os állásnál míg Zivaljevic és Angyal neve mellé 11, addig Campisano neve mellé 15 egység került. Eközben Kányási Veronika hárompontosával 28 pontra nőtt a DVTK előnye (45-73). A negyed végül Bernáth Réka sikeres középtávolijával végződött, mely felkerekítette a vendégek forr-ját 30 pontra. 47-77-ről kezdődhetett a mérkőzés záró szakasza.

A folytatásban sem volt kérdés, hogy ki dominálja a mérkőzés eseményeit. Akármennyire látszódott az akarat a BKG játékosain, nem tudtak közelebb férkőzni vendégeikhez. Ezen a ponton Földi Attila majdnem mindegyik játékosának lehetőséget adott, akik éltek is a bizalommal. Három perc telt el az utolsó negyedből, Kiss Angelika szerzett kosarat, mellyel 50-82-es eredményt regisztrálhattunk. Gedei Tibor vezetőedző kért időt. Ezt követően az állás stagnálni látszott, egyik félnek sem sikerült további pontokat szereznie. Végül Kiss Angelika újabb, 2+1-es akciója jelentette az áttörést, így ő is 10 dobott pont fölé érkezett (50-85). Angyal Barbara és Kovács Vanessza sikeres tempóit követően változott 54-87-re a mérkőzés eredménye. A továbbiakban sem volt kérdéses a győztes kiléte. A DVTK a találkozó véghajrájában is egymás után szerezte a kosarakat, végül pedig 65-96-os arányban arattak magabiztos győzelmet a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós otthonában.