Conoil Pápa KC vs BKG-PRIMA Akadémia

90-97

(19-22, 30-19, 14-20, 19-21, 8-15)

PRIMA: Zsihla, Allen 14, Buzás 9, Nagy Be. 6/6, Nagy Bo. 44/15 cs.: Lakatos 6, Szeleczki, Halász 14, Reizer 4, Molnár.

Murai kosarával kezdődött a mérkőzés. Nálunk Bobi szerzett hármast. Koma felelt kettessel, Bobi is közelről villant. A pápaiaknál Sonyák szerzett négy pontot, Koma újabb kettest. Nálunk ekkor Bobi tartotta a csapatot partiban (15-11). Nick kettest dobott, s Benji triplájával átvettük a vezetést (15-16), majd Roli még rátett. Németh révén érkezett a válasz, de Bobi is dobott egy középtávolit. Ákos szállt be remekül a padról, de végül egy Németh kettessel és hárompontos vezetéssel zárult a negyed (19-22).

Horváth vágott hármast, Murai kettest, Horváth újabb távolit. Benji passzát Nick váltotta két pontra. Bobi gyors öt pontjával ismét vezettünk (26-29), de hamar jött a válasz Horváthtól (29-29). Koma, Murai és Németh vezetésével megléptek a hazaiak (38-29). Roli törte meg a gólcsendünket. Németh büntetőzött, Bobi középtávolit dobott (40-33). Varga volt eredményes közelről, Bobi büntetőből. Áki lépett elő vezérré és szerzett négy pontot, de volt hazai felelet. A negyed utolsó kosarát Peti dobta. A félidőben nyolccal mentek a hazaiak (49-41).

A fordulást követően Bobi dobott kosarat átmenetből, Sonyák pedig hármast. Nick négy pontjára előbb Koma egy büntetővel, majd Sonyák egy triplával reagált (56-47). Peti és Bence dobtak egy-egy kosarat közelről, majd a hazai Varga is. Peti és Bence kapták el a fonalat. Előbbi két büntetőjével, utóbbi két sikeres közelijével egy pontra zárkóztunk (58-57). Bence ismét villant, s büntetővel egalizált (58-58), de Sonyák kettest dobott. Horváth hármasára az utolsó pillanatban Benji is bevert egy távolit. A harmadik negyed végén kettővel vezetett a Pápa (63-61).

Koma közelről, Bence középtávolról szerzett pontot. Murai közelről, Bobi a hárompontos mögül, majd Murai megint közelről gyűjtött pontot a csapatának (69-66). Koma szerzett négy pontot, nálunk az ismét remekül beszálló Áki kettest dobott. Bobi váltotta pontra a technikai hiba után járó büntetőket. Nick kettest dobott. Murai szintén közelit. Bobi büntetőből volt sikeres, s kettőre zárkóztunk (76-74). Sonyák közelijére Nick felelt. Murai büntetőket szerzett, Bobi a trapézon belülről villant, majd két büntetővel egalizált (80-80). Sonyák kettesére Bobi is kettessel felelt (82-82). Az utolsó dobás Hódi kezében volt, de kicsorgott. A lepattanó harcból végül Murai szerezte meg a labdát, de már nem tudta időben eldobni. Hosszabbítás következett.

A ráadás előtt a hazai oldalon “technikai hegyek” voltak, így Bobi büntetőzhetett, aki nem remegett meg (82-85). Murai is a helyére tett egyet a vonalról (83-85). Hódi kettessel kiegyenlített, de Áki büntetőhöz jutott. Mindkettőt el is süllyesztette a gyűrűben (85-87). Sonyák szerzett egy hármast, de Bobi is büntetőzhetett, s ismét bedobta (88-89). Nick szerzett labdát, amit Bobi váltott két pontra a lerohanásból (88-91). Áki támadólepattanót követően dobott “pöciből” kosarat, melyre Koma felelt a túloldalon (90-93). Áki ellen voltak szabálytalanok, így a vonalról dobhatott. Sikerrel meg is tette (90-95). Az utolsó percben a hazai hármasok kimaradtak, s Nick dobott még egy kosarat, ezzel beállítva a végeredményt (90-97).

Statisztika