Talán az eredmény nem ezt tükrözi, de fantasztikus estén van túl női NB1A-csoportos csapatunk. Ma este a lányok az Euroliga-menő Sopront látták vendégül, és hősiesen küzdöttek, helyenként meglepetést tudtak okozni a világsztárokkal teletűzdelt ellenfelüknek!

Köszönjük a szurkolók támogatását, akik ismét szép számmal látogattak ki.

Gedei Tibor: Gratulálok a Sopronnak. Nagy lett a különbség a végére,ami valljuk meg várható is volt, hiszen Magyarország legerősebb csapata a Sopron. Hihetetlenül jól dobtak, 50% felett tripláztak, ami klasszis teljesítmény. Az első félidőben nagyon jó ritmusban kosárlabdáztunk. Olyan dolgokkal készültünk, amik eddig hiányosságaink voltak. Nekünk most vasárnap lesz olyan mérkőzésünk, amire jó felkészülést szolgált a mai meccs.

Vári Zita: Gratulálok a Sopron csapatának. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Két negyeden keresztül nagyon szépen tudtuk magunkat tartani. Védekezésben és támadásban is előjöttek azok a dolgok, amikre nagyobb hangsúlyt fektettünk az elmúlt időszakban. Utána elfáradtunk, de nagyon büszke vagyok a csapatomra.

Gáspár Dávid: Nem jó ritmusban kezdtük a mérkőzést. Leginkább amiatt, mert a védekezésben rengeteget maradtunk le, nem voltunk elég kemények. Egy-egy szituációban még lassúak is voltunk. A hazai csapat pedig fantasztikusan dobott, nagyon szépen büntette ezeket az előnyöket. Gratulálok a BKG-nak, érződik és látszódik a fejlődésük. Az előző mérkőzésünkhöz képest sokkal jobban és bátrabban játszottak. A második negyedtől kezdve azt a játékot játszottuk, ami kellett. Az első félidő végén ez még nem mutatkozott meg a különbségben. Azt gondolom, hogy az első negyed után ébredt fel a csapat és játszottuk azt a játékot, amit eredetileg megbeszéltünk.

Varga Alíz: Gratulálok a BKG-nak. Az első félidőben eléggé megnehezítették a dolgunkat, de úgy gondolom, hogy ha úgy tudunk játszani, mint a második félidőben, akkor nem lesz semmi problémánk. Még edzenünk kell sokat, hogy azt a formát tudjuk hozni, mint a szünet előtt.

BKG PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS – SOPRON BASKET 66-98 (24-18, 15-27, 13-25, 14-28)

Bajnokság, 13. fordulóSzigetszentmiklós, Városi Sportcsarnokdr. Mészáros B., Sörlei A., Dr. Oláh M. (Gorka Sz.)

BKG PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 14/6, Aldazabal 4, Zivaljevic 14/3, Davis 4, Campisano 20/12. Csere: Vári 2, Raus, Varga, Kovács 8, Suppán.

Sopron Basket: Fegyverneky 17/6, Varga A. 18/9, Jovanovic 13/3, Határ 7, Brooks 16/9. Csere: Peddy 11/3, Gaye 6, Varga S. 10/6.

A wbasket.hu beszámolója:

A bajnokság 13. fordulójából előrehozott találkozón a Sopron Basket 98-66-os győzelmet aratott a BKG PRIMA Szigetszentmiklós otthonában.

A válogatott szünet után szerdán egy előrehozott mérkőzéssel folytatódtak a magyar bajnoki küzdelmek. A címvédő Sopron Basket látogatott az újonc BKG PRIMA Szigetszentmiklós otthonába. A két csapat októberi találkozóját Sopronban 73-53-ra nyerték a hazaiak. Mindkét gárda adott játékost az Eb-selejtezőkre. A BKG PRIMA Szigetszentmiklós keretéből Sofija Zivaljevic a montenegrói nemzeti csapatot erősítette. Sopronból Határ Bernadett és Varga Alíz a magyar, Aby Gaye és Gabby Williams a francia, míg Nevena Jovanovic a szerb válogatottban szerepelt az elmúlt héten. Az előbb kiemelt játékosok közül egyedül Gabby Williams hagyta ki a találkozót.

Villámrajtot vett a BKG. Camesha Davis és Sierra Campisano pontjaival másfél perc alatt 6-0-ra léptek el a hazaiak. Az első soproni találat Fegyverneky Zsófia nevéhez fűződött. A folytatásban Jelena Brooks öt pontjával egészen 11-7-re felzárkózott a címvédő. Az első negyed középső szakasza azonban ismét a hazaiaknak sikerült jobban. Ennek megfelelően 18-9-nél már Gáspár Dávid időkérése miatt állt a játék. A BKG az első 11 mezőnykísérletéből 8-at értékesített. Ekkor még négy perc volt hátra az első negyedből. A folytatásban rendezte sorait a Sopron. Triplát értékesített Varga Alíz, de betalált kétszer Aby Gaye és Határ Bernadett is eredményesnek bizonyult. Egészen 22-18-ra felzárkóztak a soproniak. A negyedet az ekkor már 9. pontját szerző Sierra Campisano duplája zárta, így végül 10 perc után 24-18-as előnyben volt a BKG. A második negyedet Nevena Jovanovic és Sofija Zivaljevic kosárváltása vezette fel. Angyal Barbara duplája után pedig 28-20-ra módosult az állás. Ez volt a második szakasz legnagyobb különbsége.

Varga Sára öt pontjával és Shey Peddy villanásával a második etap feléig 28-27-re felzárkózott a Sopron. Ennél az állásnál közel két percre befagyott az eredményjelző. Sofija Zivaljevic büntetője törte meg a kosárcsendet, de ezt követően Shey Peddy triplát értékesített és így 30-29-nél először vezetett ezen az estén a soproni együttes. Solanch Aldazabal pontjaival és Sierra Campisano triplájával még tartotta a lépést az újonc. Fegyverneky Zsófia két hármasa azonban azt mutatta, hogy egyre inkább a címvédő felé billen a mérleg nyelve. A második negyedben összesen hat hárompontosa volt a Sopronnak. 36-36 után végül Nevena Jovanovic öt pontja, illetve Határ Bernadett és Varga Alíz egy-egy villanása biztosította a soproni előnyt. A félidőben 45-39-re vezetett a címvédő. 20 perc játékot követően a soproniaknál Fegyverneky Zsófia járt 10 pontnál, a BKG-nál a 12 pontos Sierra Campisano lett a legeredményesebb. Óriási kérdés volt, hogy egy ilyen intenzív első félidő után miként folytatódik az összecsapás. Sierra Campisano triplája vezette fel a harmadik negyedet. Erre azonban Fegyverneky Zsófia és Jelena Brooks felelt, 50-42-re módosítva az állás.

A döntést a harmadik szakasz második fele hozta el. 50-44 után a Sopron Basket egy 9-0-s futással 59-44-re szakadt el. Érezhetően pontosított a játékán a címvédő. A 16 mezőnykísérletéből a harmadik negyedben 9-et értékesített, miközben a palánk alatt is erősítette fölényét. Kovács Vanessza szakította meg a hazaiak rosszabb sorozatát, de Varga Alíz és Varga Sára tripláival 65-56-nál már a 20 pontot ostromolta a differencia. A harmadik szakasz hajrájában érdemben nem változott a játék képe. Így végül 70-52-ről vágtak neki a felek az utolsó 10 percnek. A harmadik negyedben még nem sikerült 20 pont fölé növelnie az előnyét a Sopronnak. A negyedik etap elején azonban Varga Alíz triplájával ezt rögtön megtette Gáspár Dávid együttese. A következő percben Fegyverneky Zsófia és Shey Peddy erősítette meg a soproni fölényt. Ezzel pillanatok alatt 77-52-re módosult az állás. Sofija Zivaljevic és Vári Zita találataival igyekezett megkapaszkodni a BKG. Egyre érezhetőebb volt azonban a soproniak fizikális fölénye. Gedei Tibor tanítványai becsülettel küzdöttek és mindent megtettek. 81-59-es állást követően viszont egy 7-0-s futással már a 30 pont közelébe emelte előnyét a vendég-gárda. A végjátékban pedig Nevena Jovanovic és Jelena Brooks révén át is lépte ezt a Sopron, mely végül 98-66-os sikert ünnepelhetett.