A BKG-Príma Akadémia U14 lány Szigetszentmiklós csapat edzője, Szatmári Ákos értékel:

A két győzelemmel megvívott első fordulót követően ezúttal a Regionális Serdülő Bajnokság Közép régiójának legjobbjai között kellett helytállni az U14-es szigetszentmiklósi lánycsapatnak. A mérkőzések kapcsán – a realitásokat ismerve – igyekeztem hangsúlyozni, hogy számunkra ez a kör minden bizonnyal kiváló alkalom lesz arra, hogy megpróbáljuk felvenni a versenyt a magasabb szinten lévő csapatokkal, tanuljunk tőlük, csiszolódjon a csapat és meccsrutint szerezzünk. 

Ezen céloknak a két lejátszott mérkőzés tökéletesen megfelelt. Az MTK ellen vívtuk az első meccset, ahol már az első félidőben a rutinosabb, összeszokottabb hazaiak jelentős előnyre tettek szert. Játékban és küzdésben nem vallottunk szégyent, de képzettségben, dobás-pontosságban, a játékhelyzetek jó megítélésében és megvalósításában előttünk járt ellenfelünk. A második félidőben a kérésem a lányok felé az volt, hogy magunkat győzzük le – és mivel egy negyedet megnyertünk, a félidőt egál körülre hoztuk, ez sikerült is. Ez adhat okot némi büszkeségre, jó volt továbbá azt is látni, hogy akár már egy mérkőzésen belül is kinek-kinek sikerült egyre jobban megoldani bizonyos taktikai elemeket. Küzdöttünk, harcoltunk, mindenki igyekezett hozzátenni a meccshez, nincs okunk szégyenkezésre.

A második meccsen – az egyébként később a tornát megnyerő – Kiss Lenke „A” csapata ellen játszottunk. Az első félidő várakozáson felül sikerült, a tíz pontos hátrány kevesebb is lehetett volna, ha nagyobb pontossággal értékesítjük a helyzeteinket. A második félidőre elfáradtunk, ami a zsinórban játszott két mérkőzés és az ellenfelek ismeretében teljesen érthető. A frissebb, jobb csapat letámadása ellen nem volt sok esélyünk, így ennek a játékrésznek talán kevesebb volt a sportértéke. 

Mindent összevetve a lányok megtapasztalhattak a saját korosztályukon belül egy magasabb képzettségi szintet, megküzdöttek két gyorsabb, tudatosabb játékosokból álló ellenféllel – ha ügyesek vagyunk, ezeket az élményeket be tudjuk építeni a fejlődésünkbe. Hatalmas elismerés illeti Vadász Natasát, aki igazi vezérként játszott és küzdött, számtalan blokkal uralta a védekezésünket; Kovac Fanni 18 és Bán Boglárka 13 pontja is szép teljesítmény, de mindenkinek voltak ügyes megmozdulásai, amihez ezúton is gratulálok!