A BKG-PRIMA Akadémia U16 lány Szigetszentmiklós csapat edzője, Szatmári Ákos értékel:

A regionális lány kadet bajnokság E csoportja rangadójának ígérkezett a BEAC/M elleni találkozónk, a korábbi eredmények között volt ami optimizmusra és volt ami óvatosságra adott okot. A hazaiak széles kerettel, mi hét játékossal indultunk neki a meccsnek. Nem magyarázza a későbbi eredményt, de valamelyest szerepet játszhatott benne, hogy igen szűk melegítés során kellett ráérezni a pályára, gyűrűre – gyorsabb, kompaktabb, a pályára lépés előtt már megkezdett bemelegítés segíthet a jövőben. 

A bizonytalan kezdést az ügyesen, háromnegyed pályán letámadó ellenfél kíméletlenül kihasználta, az eladott labdákból kapott könnyű kosarak hamar nagy különbséget eredményeztek. A labdafelhozások során sem a helyezkedés, sem a passzjáték, sem a labdás ügyességünk nem volt megfelelő ahhoz, hogy kiegyensúlyozott negyedet játszunk, így demoralizáló, 30-6-os hátrány alakult ki. Tovább nehezítette helyzetünket (különösen a szűk rotáció tükrében) egy szerencsétlen sérülés, illetve fegyelmezetlenségből adódó személyi hibák. A következő negyedben sem sikerült elkapnunk a fonalat, a félidőre tovább nőtt a különbség. 

A második játékrészben a becsületünkért küzdöttünk, és mivel ez a két negyed egy pontszegény 15-14-es eredményt hozott, legalább a minimum elvárás, a küzdeni tudás megvolt. Az eredményesebb játékhoz a taktikai fegyelem és a jó megvalósítás is hiányzott, sajnos ezúttal a csapategység sem volt olyan erős mint általában. A december 17-i hazai visszavágón lesz lehetőségünk megmutatni, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között – de sajnos ma ez az eredmény reális volt.  

Gratulálok a küzdéshez; fejben, koncentráltságban, fegyelmezettségben biztos lesz jobb meccsünk! 

Eredmény:

BEAC-ÚJBUDA KA/M – BKG PRIMA AKADÉMIA 67-32 (30-6, 22-12, 10-5, 5-9) 

Gyurász Fruzsina 16, Gyurász Adrienn 7/3, Kiss Lili 6, Kuczik Luca 2, Molnár Dorottya 1, Kovac Vivien 0, Lőrinczi Rozina 0