A BKG-PRIMA Akadémia U16 lány Szigetszentmiklós csapat edzője, Szatmári Ákos értékel:

Némi meglepetésre a lány kadet bajnokság regionális besorolásában Szigetszentmiklós és Kiskunfélegyháza egy csoportba tartozik, így ezúttal egy hosszabb idegenbeli túra várt ránk. A félegyháziakról szép emlékeket őrzünk, hiszen az első fordulóban itthon magabiztos győzelmet arattunk – így rögtön lehetőséget kapott a csapat, hogy a múlt heti széteső játék után ismét a szebbik arcát mutassa. 

Betegség, sérülés és családi okok miatt ezúttal is hét fős játékoskerettel vágtunk neki a mérkőzésnek, amit a kezdeti bizonytalanságok után végig kontrol alatt tudtunk tartani. Már az első negyedben is kiválóan működött a támadójáték (24 dobott pont 10 perc alatt), de a védekezésben ezúttal (is) hiányzott egy kicsit több határozottság, illetve (főleg) a jobb védő-lábmunka. Ennek köszönhetően csak relatív szűk előnnyel, 9 ponttal mehettünk a szünetre. 

A második félidőben gyakoroltuk a zóna védekezést és a félpályás letámadást, inkább több, mint kevesebb eredménnyel: bár a kivitelezés biztosan lesz még ennél is jobb, meglehetősen sok támadást sikerült megakasztani, illetve számos esetben szereztünk labdát, zártunk jól össze. Ennek hatására egyrészt csökkent a második félidőben a kapott pontok száma, másrészt sok könnyű kosarat tudtunk dobni indításból. Sikerült most jól észrevenni és kialakítani a helyzeteket, és jobban szedni a lepattanókat. Jó volt látni, hogy ezúttal tisztább fejjel tudtuk végig játszani a meccset, a játékvezetőkkel és egymással is megfelelő volt a hangnem. Remélem az élesebb mérkőzéseken, nagyobb nyomás alatt is megmarad a magas szintű önkontroll. 

Bár a helyzetkiválasztásunk jó volt, a dobószázalékunk ezúttal kevésbé, mezőnyből 41%. Kiemelkedett ebben a mutatóban, és a dobott pontokban is Gyurász Adrienn (29 pont, 70% mezőnymutató, 5 gólpassz) és Lőrinczi Rozina (19 pont, 64%, 8 lepattanó, 6 gólpassz), de Gyurász Fruzsina szerzett labdái (6) vagy Kiss Lili asszisztjai (9) is hasznos mezőnymunkát jeleznek. Összességében ezen a meccsen jó ritmusban, ügyesen és magabiztosan kosárlabdáztunk, megfelelő elemeket választottunk támadásban, hajtottunk védekezésben. A hozzáállásért, csapatmunkáért mindenki dicsérhető, ezúton gratulálok a szép győzelemhez!

Eredmény:

FÉLEGYHÁZI TSI – BKG PRIMA AKADÉMIA 56-81 (14-24, 18-17, 14-19, 10-21) 

Gyurász Adrienn 29, Lőrinczi Rozina 19, Gyurász Fruzsina 10, Molnár Dorottya 7, Kiss Lili 6, Kuczik Luca 6, Gáspár Hanna 4