Salgótarjáni KSE vs BKG-PRIMA Akadémia

75-87

(18-33, 19-15, 19-19, 19-20)

PRIMA: Zsihla 10/3, Allen 30, Buzás 9, Nagy Be. 11/3, Nagy Bo. 18/18 cs.: Lakatos, Szeleczki 6, Halász, Reizer 3, Molnár.

Nick szerezte az első találatot. Dragasevic felelt hármassal. Nálunk ismét Nick. Takács büntetőjére Nick is a vonalról felelt eggyel (5-5). Zsombi szerzett kosarat, mire Molnár D. jelentkezett hármassal. Csapatunkat ekkor Nick és Zsombi vették vállukra. Nick kettest dobott, Zsombi távolit. Takács tartotta a lépést (10-12). A negyed közepén Bobi dobott be zsinórban két hármast. A hazai időkérés nem törte meg a lendületet, Nick szerzett zsinórban öt pontot, majd Bence is egy közelit, s két büntetőt (12-27). Az óriási rohamot Molnár D. törte meg egy közelivel, de válaszképp Nick zsákolt hatalmasat. Molnár D. ismét villant, mire Nick egy talán még nagyobbat zsákolt. Hargitai volt eredményes a gyűrű alatti lepattanócsata után, de a negyedet Benji dudaszós középtávolija zárta (18-33).

Hazai rohammal kezdődött a második negyed. Karanfilovski és Molnár D. révén. A pár perces “gólcsendet” a hazaiak új szerzeménye, Cooper, törte meg egy kettessel. A különbséget Dragasevic három büntetője tovább csökkentette (28-33). Ekkor megrázták magukat a Kosok és Benji dobott ziccert a támadólepattanója után, majd Nick volt eredményes büntetőből (28-37). A sérülésből visszatérő Nshimba is bemutatkozott közelről (30-37). Nick újabb két büntetőjére Cooper dobott 2+1-es kosarat. Ekkor Benji is a vonalhoz állhatott. Hargitai közelről villant, melyre Zsombi is betalált. Bobi dobott távolról kosarat, s ezzel újra tíz pont fölött volt a különbség (35-46). Cooper villant közelről, de az utolsó kosár Roli nevéhez fűződik, aki Benji átadását váltotta két pontra (37-48).

A fordulást követően Bobi vert be egy hárompontost, melyre Dragasevic felelt szintén hármassal. Monye kettesére Roli dobott egy büntetőt. Benji csapott le távolról a támadóidő utolsó pillanataiban (42-55). Molnár M. büntetőt dobott, azonban a játékba remekül beszálló Szele a gyűrű alól szerzett kosarat. Dragasevic mutatott be 2+1-es kosarat, de Szelének erre is volt válasza (46-59). Monye sikeres közelijére Bobi ismét hármast süllyesztett el a gyűrűben. Molnár M. is 2+1-es akciót mutatott be, melyre újfent Szele felelt közelről (51-64). Cooper kettest dobott, azonban Bence három büntetőt tett a közösbe. A negyedet Molnár D. hármasa zárta és tizenegypontos vezetés (56-57).

Az utolsó tíz perc kisebb kosárszünettel indult, melyet Nick tört meg Bence asszisztja után (56-69). Takács és Nick mini csatája jött. Takács közeli, Nick közeli, majd Takács, újra Nick, megint Takács, majd egy Dragasevic tripla, de ezt Nick nem hagyta szó nélkül s brutálisat zsákolt, majd középtávolról is villant (65-77). Dragasevic is bedobott egy középtávolit, erre azonban Bence felelt közelről. Nshimba középtávolijára Bobi dobott be egy újabb triplát (69-82). Az utolsó két perc jött, ami Benji közeli találatával vette kezdetét, Molnár M. szintén közelit dobott. Molnár D. 2+1-es kosarat szerzett (74-84). Zsombi is így tett, betörést követően közelről kosár, plusz egy büntető. A mérkőzés utolsó pontja Takács nevéhez fűződik büntetőből (75-87). Ezzel a Kosok megszerezték a nyolcadik győzelmet a szezonban.

Statisztika