Az Euroligához szokott Szekszárd az első félidőben ledominálta a mieinket, azonban a második játékrészt sikerült megnyernünk. A vége 60-89. Nagyon köszönjük ismét lelkes szurkolótáborunknak a bíztatást, találkozunk jövőre!🙏

Nyilatkozatok:

Gedei Tibor: Gratulálok a Szekszárdnak.Összességében nem vagyok elégedett, mivel ennél mi tudunk jobbak lenni.Puhák, dekoncentráltak voltunk. Nem tudom, hogy mi lehet ennek az oka. Fáradtak is vagyunk, jól fog jönni most a szünet nekünk. Ez nem magyarázat arra, hogy fejben mennyire letudunk ereszteni és mennyire nem foglalkozunk egymással csak magunkkal a pályán. A második félidőben annyi változott, hogy elkezdtünk harcolni, teljesen más mentalitásban mentünk ki és volt is neki eredménye, ami nyilván vigasz most. Nagyon sokat kell fejlődnünk. A Szekszárdnak ezt az Euroligából hozott védekezését emésztenünk kell fejben is. Hosszú út áll előttünk, de ezzel tisztában voltunk.

Benke Sára: Nagyon jó ilyen csapatok ellen játszani, mint a Szekszárd. Gratulálok nekik a mai győzelemhez és az egész évi teljesítményükhöz. Ezekből a mérkőzésekből tudunk nagyon sokat tanulni. Ezek azok az ellenfelek, akik ellen nagyon kijönnek a hibáink. A második félidei teljesítményünknek nagyon örülök. Igazából akkor érkeztünk meg fejben, fókuszban, mentalitásban. Ezt kéne átmenteni a következő évre is és akkor remélhetőleg jobb meccsek várnak ránk.

Zeljko Djokic: Nagyon szép csarnokban hangulatos meccset játszottunk. Amilyen kemény védekezést kapunk az Euroligában, azt próbáljuk itt a Magyar bajnokságban kamatoztatni. Büszke vagyok a lányokra, mert nagyon koncentráltak. Nem volt sok időnk készülni. Taktikailag uraltuk a mérkőzést és extrán játszottunk az első félidőben. Régóta nem játszottunk ilyen jól. Reálisan nézve több U20 játékosom volt, mint a hazai csapatnak. Örülök, hogy sok játék percet tudtam nekik adni. Nem csak muszájból, hanem mert megérdemlik. Szépen fejlődnek. Van még egy meccsünk, kedden játszunk a Prága ellen, kulcs játékosainkat kicsit pihentetve, hisz az utolsó két hétben csak mérkőzéseket játszunk, nem is edzünk. Fontos, hogy sérülés nélkül tudjuk befejezni az évet.

Miklós Melinda: Próbáltuk gyakorolni a figuráinkat, próbáltuk a legtöbbet kihozni magunkból. Az Euroliga miatt nem sikerültek úgy a mérkőzéseink, ahogy terveztük. Ma is próbáltunk önbizalmat gyűjteni egyénileg is és csapat szinten is, hogy megtudjuk valósítani azokat, amiket gyakorlunk edzéseken.

BKG-PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 60-89 (15-30, 4-20, 18-21, 23-18)

Bajnokság, 12. fordulóSzigetszentmiklós, Városi SportcsarnokPapp Péter, Kovács Nimród János, dr. Németh Patrik (Gorka Szabolcs Zsombor)
BKG-PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 11/9, Aldazabal 4, Ziveljevic 8, Davis 2, Campisano 13. Csere: Benke 3/3, Vári 9/3, Mudra -, Raus 5/3, Varga 2, Kovács 1, Suppán 2.
Atomerőmű KSC Szekszárd: Miklós 17/12, Studer 12/6, Gereben 13/9, Krnjic 3, Goree 6. Csere: Mányoky 6, Friskovec 8/6, Bálint 12, Horváth 2, Pop 4, Holcz 6.#szigetszentmiklós #kosárlabda #basketball #csakabatyi #hunbasket

wbasket.hu beszámolója:

A magyar bajnokság 12. fordulójának szombati utolsó mérkőzésén a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós az Atomerőmű KSC Szekszárd együttesét fogadta. A találkozó 60-89-es eredménnyel végződött Zseljko Djokics csapata javára.

A meccset Angyal Barbara hárompontosa indította, amely közel három perc alatt az egyetlen kosárnak bizonyult. Ekkor azonban Gereben Lívia volt szintén távolról sikeres, amivel a Szekszárd 3-3-nál végül egyenlített. Az események ezt követően részletre pontosan, ugyanígy folytatódtak. Ismét Angyal, majd megint csak Gereben talált be távolról, majd Zivaljevic büntetőivel a hazaiak kerültek előnybe (8-6). Ekkor Gereben szerezte meg harmadik tripláját – a KSC eddigi összes pontja az ő nevéhez fűződött. Majd Miklós Melinda is beállt a pontszerzők sorába, Kovács Vanessza büntetője után pedig 9-12 volt az állás. A folytatásban ismét Miklós volt sikeres – ezúttal triplából – de Campisano ziccerének köszönhetően a vendégek így sem tudtak jelentősen meglépni (11-15). Gedei Tibor végül 11-18-nál kérte ki első idejét, Miklós Melinda következő hárompontosa után. A Szekszárd két fiatal játékosa – Gereben és Miklós – ekkor már 9-9 dobott pontnál járt, pusztán távoli dobásokból, amiket száz százalékosan teljesítettek. A folytatásban újabb szekszárdi fiatal tehetség volt sikeres, ezúttal Mányoky Réka dobott tempót (11-20). A különbség végül 10 pont fölé nőtt, az eddig megszokott, Gereben – Miklós páros révén (11-24). A negyed hátralévő perceiben az Atomerőmű 15 pontra növelte előnyét, így a második játékrész 15-30-ról folytatódhatott.

A negyed első kosarai közel két perc után, büntetőkből születtek meg – Sara Krnjic és Miklós Melinda által (15-32). Az események ezt követően jócskán lelassultak, egyik fél sem szerzett további pontokat, viszonylag hosszabb ideig. Az ötödik percbe érkezve azonban Miklós dobhatott ismételten két büntetőt. Mind a kettőt be is dobta, így a felek közötti differencia 20 pont fölé nőtt (15-36). A negyedeket lebontva, a Szekszárd 6 perc leforgása alatt 12-0-ás rohamot produkált a második játékszakaszban – amire a BKG egyszerűen nem tudott reagálni. A ponthiányos sorozatot végül Zivaljevic törte meg pontjaival, ám ez továbbra sem volt elég ahhoz, hogy utol tudják érni vendégeiket (19-45). A félidőt végül ugyanolyan magabiztossággal zárta a Szekszárd, mint ahogyan az első negyedet, a felek 19-50-ről mehettek nagyszünetre. Miklós Melinda 14 pontot ért el, míg Gereben Lívia 11 dobott pontig jutott.

A második félidő Studer Ágnes kosarával indult, amit Aldazabal Berroa Laura pontjai váltottak fel (21-52). Azonban a szekszárdiak ezután sem adtak lehetőséget a BKG csapatának felzárkózni, tovább folytatták domináns támadójátékukat. Előnyük 30 pont körül táncolt, amikor Benke Sára szerzett hárompontosból kosarat (24-56). Azonban még ezzel a találattal is, akkora előnyre tettek szert a vendégek, hogy vezetőedzőjük Zseljko Djokics minden játékosát pályára küldte bizonyítani. A negyed hatodik percébe érkeztek az események, amikor Zala Friskovec szerzett három pontot csapatának távoli dobásával (28-61). A hátralévő percekben a Szekszárd továbbra sem engedett szorításából, előnyük pedig a 40 ponthoz közeledett. Csapatukból ekkor már majdnem mindenki rendelkezett dobott ponttal, ami pedig egy kivételes csapatteljesítménynek számít. Egészen a játékrész végéig meg is tartották kialakított, nagypontszámú előnyüket, így az utolsó játékszakasz 37-71-ről folytatódhatott. A periódus első kosara pedig Raus Vivienhez fűződik, a ki távolról volt sikeres. Ezután szekszárdi oldalon Miklós Melinda, a Szigetszentmiklós oldaláról pedig Vári Zita pontjai következtek, amikkel 42-74-re változott a mérkőzés állása. Ekkor Zseljko Djokics kért időt eligazításra. A folytatásban végül Sierra Campisano sikeres középtávoli dobásával sikerült a BKG-nak 30 pont alá kerülnie (49-78), és ekkor vezetőedzőjük kért időt. Négy perc volt hátra a találkozóból, és 50-80-as állást regisztrálhattunk. A folytatásban a hazaiak egy olyan játékképet mutattak, amit eddig még nem, ezzel pedig az utolsó negyedet meg is nyerték 23-18-ra. Ennek ellenére az Atomerőmű KSC Szekszárd így is magabiztos győzelmet aratott, a forduló végeredménye 60-89 lett.