Sajnos nagyon foghíjasan, négy játékosunk távollétében kellett megkezdenünk az évet, de a lányok hatalmasat küzdöttek hazai pályán a Győr ellen! Szerdán folytatjuk, a Csata érkezik!

BKG PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS – UNI GYŐR – MÉLY-ÚT 64-90 (10-23, 17-17, 20-32, 17-18)
Bajnokság, 14. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok

Fodor A., Szilágyi B., Rózsavölgyi A. (Mocsai L.)
BKG PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 24/3, Vári 11/3, Aldazabal 11, Raus 6/6, Kovács 2. Csere: Mudra 3/3, Varga 3/3, Suppán 4.

UNI Győr MÉLY-ÚT: Dubai 15/15, Nagy 9/3, Török 11/9, Dombai 18/6, Mompremier 13. Csere: Varga 6, Rozmán, Weninger 14/6, Oroszova 4, Milkovics.

Gedei Tibor: Gratulálok a Győrnek a győzelemhez. Nagy különbségű győzelmet arattak ellenünk, de abszolút elégedett vagyok a csapatommal. Ebben a helyzetben szakmailag értékelni nem igen van értelme, hiszen négy hiányzó játékossal kellett kiállnunk. Az volt a kulcs, hogy elő tudtak lépni játékosok és egyéni felelőséget tudtak vállalni, olyanok is akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Szerencsére mindenkinek volt a pályán sikerélménye. Ezt a mérkőzést ennél szorosabbra nem hiszem, hogy lehetett volna hozni. Felőrlődtünk, elfogytunk, de összességében most elégedett vagyok a csapattal.

Vári Zita: Nagyon döcögősen kezdtük a mérkőzést. Nagyon jól edzettünk a héten csak nagyon kevesen voltunk. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy aránylag egy elég jó meccset tudtunk játszani.

Iványi Dalma: Elégedett vagyok, hiszen győztünk. Nagyon fontos volt, hogy hogy kezdjük az új naptári évet. Nehéz volt játszani, mert az ellenfél nem volt teljes csapattal. Azt gondolom, hogy nagy gratuláció illeti a BKG csapatát is, hiszen nagyon szépen küzdöttek és méltó ellenfeleink voltak. Nekünk meg nehéz volt, mert szerkezetben nem úgy állt fel a BKG, sokszor mi türelmetlenek voltunk. A jó első és jó harmadik negyed után, amikor kiépítettünk egy nagyobb előnyt, akkor kicsit puhult a védekezésünk, lankadt a figyelmünk. Támadásban pontatlanok és türelmetlenek voltunk. Ezzel a részével nem vagyok elégedett, de azzal viszont igen, hogy amikor a megbeszéltek szerint játszottunk támadásban, akkor jöttek az üres dobások, akkor jöttek a gyorsindítás kosarak, tehát ez mindenféleképpen pozitív volt. Jó szájízzel hagyjuk el ezt a csarnokot.

Weninger Virág: Elégedett vagyok a csapattal, de mindig vannak hibák, amiket majd ki kell javítanunk. Hosszú szünet után vagyunk, az első meccs mindig nehéz. A második félidőre javultunk, de a védekezés- és lepattanóbeli hibáinkat javítanunk kell. Szerdán játszunk a Vasas ellen, azon leszünk, hogy ne ismétlődhessen ez meg újra.

A wbasket.hu beszámolója:
Győri oldalon a napokban bejelentett új igazolások még nem léptek pályára. A BKG keretéből pedig többek között Sierra Campisano, Camesha Davis és Sofija Zivaljevic is hiányzott. Nagy Dóra és Dombai Réka találatai vezették fel az összecsapást. A BKG első pontjait Solanch Aldazabal szerezte, de ezt követően gyorsan nőtt a differencia a felek között. Gedei Tibor 15-4-nél kért időt, de a győriek nagy futása egészen 20-4-ig tartott. Az első negyed hajrájában szépített a házigazda. 20-10 után azonban Dombai Réka és Varga Zsófia révén ismét növelte a különbséget Iványi Dalma együttese. Ezzel lendülettel pedig a második etap elején is domináltak a vendégek. Amikor Weninger Virág, Nagy Dóra és Török Ági egy-egy triplája célt ért, 34-10-re módosult az állás.

Hárompontosok terén a BKG sem akart lemaradni, így Raus Vivien két sikeres távoli dobásával 20 pont környékén megfogta a meccset a házigazda. Sőt, amikor Angyal Barbara triplája utat talált a gyűrűbe, 37-22-nél már Iványi Dalmának kellett időt kérnie. A második szakasz második fele kiegyenlített játékot hozott. A BKG felzárkózása 39-27-ig tartott. A félidőt Beatrice Mompremier büntetője zárta, amivel 40-27 állt az eredményjelzőn. Óriási kérdés volt, hogy a harmadik negyedben merre indul el a mérkőzés. Visszaugrik a Győr nagyobb előnye vagy folytatódik a hazai felzárkózás. Vári Zita duplája és Angyal Barbara büntetője után 40-30-nál úgy nézett ki, hogy akár a lélektani 10 pont alá jöhet a BKG. Ez 44-35-nél sikerült is a hazaiaknak, így Iványi Dalmának ismét időt kellett kérnie.

Új lendületet vett a Győr a rövid eligazítást követően. Amikor Dubei Debóra triplája célt ért, 53-35-nél már 9-0-s futásban voltak a vendégek. A harmadik negyed második felében pedig annak ellenére tudta 20 pont fölé növelni előnyét a Győr, hogy Török Ágit sérülés miatt elveszítette. 61-45 után ugyanis Dubei Debóra, Weninger Virág és Sabina Oroszova révén 11-2-es futást mutatott be Iványi Dalma együttese. A 72-47-ről induló záró szakaszban már nem volt kérdés a győztes kiléte. Ismét egy kiegyenlítettebb periódust láthattunk: 75-47-nél és 81-50-nél a 30 pontot ostromolta a differencia. Rövid időre ezt is lépte, de 84-53 után a mérkőzés utolsó négy percében ismét szépített az ezúttal is becsülettel küzdő BKG. A Győr végül 90-64-es sikert aratott.