Bár az első félidőben dominálni tudtunk a Cegléd ellen, a második félidőben új erőre kapott ellenfelünk, amelyre sajnos nem tudtunk jól reagálni.
VBW CEKK CEGLÉD – BKG PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS 78-64 (19-28, 11-14, 25-7, 23-15)

Bajnokság, 16. forduló
Albertirsa, Újcsarnok

Sörlei A., Varga-Záray K., Földesi Á. (Mocsai L.)

VBW CEKK Cegléd: Szabó P. 6, Szabó D. 12/12, Kobolák 10/6, Szabó Fa. 7, Szirony 5/3. Csere: Katona 8/6, Holesinska 13/3, Rakita, Szabó Flo. 10/3, Laufer 7.
BKG PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 10/6, Aldazabal 10, Zivaljevic 9, Raus 12/12, Campisano 16/12. Csere: Vári 5/3, Kovács, Suppán 2.

Hazai edző nyilatkozata
Sandro Orlando : Boldogok vagyunk, mert keményen dolgoztunk és végre lett eredménye. Ha a kemény munka nem párosul sikerekkel, az mindig el tudja rontani a morált, márpedig mi azon dolgozunk napról napra, hogy egyre jobbá tegyük mindezt. A lányok minden egyes edzésen jó mentalitással, keményen dolgoznak, és most már végre volt 20 nagyon jó percünk. Ha ugyanezzel az intenzitással játszunk a folytatásban is, akkor még többször lehetünk elégedettek.

Vendég edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Először is gratulálok a Ceglédnek, jobban akarták ezt a győzelmet. Az első féidőben támadásban volt egy olyan előnyünk, ami elhitette velünk, hogy nem kell védekezni, nem kell betartani azokat, amiket az elején megbeszéltünk. A védekezésünk már az első félidőben sem volt jó, de az akkor tetőzött, amikor úgy mentünk ki, hogy ez a meccs már zsebben van. Nem tettük bele azokat az energiákat, amiket a Cegléd. Nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk és nagyon küzdenünk kell ahhoz, hogy a céljainkat elérhessük.

Hazai játékos nyilatkozata
Szabó Fanni : Nagyon boldogok vagyunk, hogy végre sikerült nyerni. Sajnos megint rosszul kezdtük a mérkőzést és beragadtunk, nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna és rengeteg triplát kaptunk. A második félidőre összeálltunk, a védekezés volt a kulcs szerintem. Kevesebb pontot kaptunk és ennek köszönhetően utána többet is tudtunk dobni. Nagyon örülök neki, hogy sikerült és nagyon büszke vagyok a csapatra.

Vendég játékos nyilatkozata
Raus Vivien : Az első félidőben úgy gondolom, hogy jól kezdtünk, a dobások is jól mentek és szert tudtunk tenni egy nagyobb előnyre, de sajnos a második félidőben nem tudtunk reagálni arra, hogy feljöttek. Sokkal jobban kellett volna küzdenünk és fókuszálnunk, főleg a védekezésben.

A wbasket beszámolója:

Fordulatosan alakultak az első percek. Közvetlenül a meccs legelején még a Cegléd vezetett 4-0-ra, de innen három triplát értékesítve 10-4-fordított a BKG. Rendkívül pontgazdag első szakaszt láthattunk, Angyal Barbara tripláját követően már 15-7-re ment a szigetszentmiklósi gárda. A CEKK-nek 16-12-nél és 22-19-nél akadt egy-egy felzárkózása. Innen azonban Angyal Barbara és Vári Zita triplájával 28-19-re ellépett a BKG a játékrész végére. Sierre Campisano 8 pontnál járt a vendégeknél. Hazai oldalon a 6 pontos Szabó Dóra volt a legeredményesebb. A második negyedből két perc telt el, amikor Solanch Aldazabal találatával 32-21-nél először lépte át a 10 egységet a differencia. Ezt követően a különbség 9-12 egység között látszott állandósulni.

Az eredmény 35-26-nál hosszabb időre befagyott. A hazaiaknak több labdájuk volt, hogy még közelebb kerüljenek a riválisukhoz. Szabó Fanni duplája után 35-28-nál tudták a legszorosabb állást elérni. A hajra azonban a BKG-nak sikerült jobban. Sierra Campisano már a 14. pontját szerezte, amivel kialakította a nagyszünet 42-30-as eredményét. A harmadik negyed elején Szabó Flóra öt pontjával másfél perc alatt 42-35-re visszajött a Cegléd. Gedei Tibor gyors időkérése ellenére fordulni látszott a mérkőzés lélektana. A BKG 44-37-ig tudta tartani előnyét. Innen 7-0-s futással egyenlített a Cegléd. Katona Szidónia és Kobolák Cintia révén 48-46-nál pedig a vezetést is átvette.

A harmadik negyed hajrájában is őrizte pár pontos előnyét a házigazda. Szabó Dóra triplája zárta a játékrészt, amivel 55-49-re módosult az állás. A negyedik negyed elején Raus Vivien triplájával és Solanch Aldazabal ziccerével 57-57-nél egyenlített a BKG. Innen Szabó Flóra 2+1-es megoldásával újra előnybe került a Cegléd és azóta már tudjuk, hogy a folytatásban végig a hazaiak vezettek. 62-60 után Kobolák Cintia és Szabó Dóra tripláival 68-60-ra elszakadtak a ceglédiek. Laufer Gabriella révén pedig 72-60-nál a 10 egységet is átlépte a differencia az utolsó három percbe fordulva. Itt már magabiztosan őrizte előnyét a CEKK és végül 78-64-es sikert aratott.