Bajai Bácska FKE vs BKG-PRIMA Akadémia

82-112

(22-36, 28-36, 12-12, 20-28)

PRIMA: Allen 20/6, Lakatos 8, Nagy Be. 15/9, Halász 17/3, Nagy Bo. 37/24 cs.: Petrovics, Buzás, Szeleczki 15, Ikker, Molnár.

Összességében végig kézben tartották a Kosok a mérkőzést, s ennek 30 pontos győzelem lett a vége. Ezzel megszerezték 12. győzelmüket a bajnokságban.

Hazai edző nyilatkozata 

Hosszú István : Tudtuk már a mérkőzés elején is, hogy egy nagyon erős és kintről jól dobó csapattal fogunk találkozni. Sajnos ez be is igazolódott, különösen az első félidőben. Az emberfogással nem nagyon tudtunk mit kezdeni, a sok mozgással játszó BKG ellen. Viszont a szünet után nagyon összekapták magukat a srácaink a védekezésben. Olyannyira, hogy egy negyedet egálra tudtunk hozni. A folytatásban csak 8 ponttal vesztettük el a 2. félidőt. Ebből kell majd építkeznünk és remélem a folytatásban behúzzuk első győzelmünket.

Vendég edző nyilatkozata 

Dr. Nagy Ágoston : Előbb-utóbb ki fog jönni a gödörből a Baja. A kérdés csak az, hogy mikor. Talán meglepetés lett volna, hogyha ma kétvállra fektetnek bennünket. Úgy jöttünk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Szerencsére nagyon magabiztosan dobtunk, így el tudtuk viselni az első félidőben kapott 50 pontot. Ehhez nem vagyunk hozzászokva. Kicsit nagyobb hangsúlyt kellett fektetni a védekezésbe, úgy gondolom ez sikerült. Nagyon örülök a győzelemnek, igyekszünk tapadni az élbolyhoz.

Folytatás jövő héten, amikor a NKA Pécs látogat hozzánk.

Statisztika