A BKG-PRIMA Akadémia U16 lány Szigetszentmiklós csapat edzője, Szatmári Ákos értékel:

A miklósi kadett csapat a Göd elleni idegenbeli győzelemmel a papírforma alapján a csoport esélyesévé lépett elő. Mostani ellenfelünk, a nagykőrösi Pityke mindkét korábbi meccsen kikapott a gödiektől, azaz reálisnak tűnt hazai pályán az újabb siker. 

A mérkőzés ennek megfelelően is indult, jó védekezésből sok indulással sikerült az elején már tetemes előnyre szert tenni. Az első negyed 9. percét, 20-5 arányú vezetésünket követően ellenfelünk három támadásból három triplával először felzárkózott, majd a második játékrészben utol is ért minket. Ez megzavarta az addig működő rendszert, kicsit el is bizonytalanodtunk, több eladott labda, pontatlan dobás, rossz döntés jellemezte a játékunkat. A negyed végére tudtunk rendeződni, a nagyszünetre szolid, 36-28-as előnnyel mentünk. Ez nem tükrözte a valós erőviszonyokat, koncentráltabb játékot kértem a második félidőre. 

Ez szerencsére sikerült is, a hátul kicsit jobban összeálltunk, valamivel pontosabbak voltak az indításaink, illetve jobb vállalások jellemezték a támadást. A második félidőben – a legjobb játékunktól azért elmaradva – sikerült magabiztosan növelni az előnyünket, a végén pedig 30 pontos különbséget kialakítani. A védekezésünk volt ezúttal is a megbízhatóbb, bár a Pityke hét hármast is bedobott (amihez ezúton is gratulálunk), két pontos mezőnykosarat is összesen csak hetet szereztek. 

A lányok mentális erejét jelzi, hogy mindenkinek sikerült egy kicsit kimásznia a saját hullámvölgyéből, illetve csapatként tudtunk küzdeni a gyengébb játék ellenére is. Sokat futottunk, előre is hátrafelé is: az indulásainkkal tudtuk növelni a különbséget, míg mi mindig felállt védelemmel tudtuk fogadni az ellenfelet, ez mindenképp dicséri a csapatot. Továbbra is jellemző az önzetlen játék, és a társak helyzetbe hozására törekvés – 21 asszisztot jegyeztünk a meccsen. Lepattanózásban is érezhető az előrelépés, kereken ötvenet szedtünk, amiből 18 a támadó-palánk alatt volt. 

A folytatásban igyekszünk tovább javítani a dobószázalékon és a stabil játékon, de összességében a 30 pontos győzelemmel, a küzdőszellemmel és az alázatos, hajtós játékkal elégedettek lehetünk.  

BKG PRIMA AKADÉMIA – Pityke KSE 74-44 (22-16, 14-12, 12-7, 26-9) 

Gyurász Adrienn 16, Gyurász Fruzsina 14 (10 lepattanó, 9 gólpassz, 7 szerzett labda), Kovac Vivien 14 (82%-os dobásbiztonság), Lőrinczi Rozina 8 (11 lepattanó), Gáspár Hanna 6, Kiss Lili 4 (14 lepattanó), Molnár Dorottya 4, Kuczik Luca 4, Kiss Zsófia 4