A BKG-PRIMA Akadémia U16 lány Szigetszentmiklós csapat edzője, Szatmári Ákos értékel:

Az idegenbeli 74 pontos győzelem után nem volt kérdés, hogy magabiztos győzelmet terveztünk a KLKA/B ellen a regionális kadett bajnokság C csoportjának (számunkra) záró mérkőzésén. A tét a veretlenségünk megőrzése is volt.

A Kiss Lenke korosztályos B csapata főként serdülő korú lányokból áll, akik a csoport többi szereplőivel igen szoros meccseket játszottak. A kitűzött célunk – az önfeledt játékon túl – az 50%-os dobószázalék elérése, illetve minél több gólpassz adása, azaz a társak helyzetbe hozása volt. A megszokott zónavédekezéssel, labdaszerzésekkel és a szokott gyors indításokkal az első perctől egyértelműsítettük fölényünket. Már az első félidőben mindenki játéklehetőséget kapott, sokat lehetett forgatni a csapatot. A nagyszünetben magabiztos, 46-14-es állást mutatott az eredményjelző.

A mérkőzés második felében tovább fokoztuk a tempót, az indítások mellett ha kellett betörésekkel, tempókkal, egy-egy jól megjátszott figurából növeltük a különbséget. Mind a 10 pályára lépő játékos szerzett kosarat, egymást kiszolgálva játszottunk, sőt a 100 pontos határt is sikerült ezúttal átlépnünk. A számszerű végeredmény 112-24 lett, éppen elérve a kért 50%-os dobáshatékonyságot, illetve kiosztva 31 asszisztot. ☺

Végezetül álljon itt néhány statisztikai adat a csoportban lejátszott hat meccsről: dobott pontok átlaga: 84,7, kapott pontok: 40,2, meccsenként közel tízzel több szerzett labda mint eladott, átlagosan 24 védő és 16 támadó lepattanó, valamint 21 gólpassz. Külön öröm, hogy minden mérkőzésen más-más játékosok játszottak kiemelkedően, sok lábon áll a csapat. Óriási pozitívum továbbá, hogy tudunk és akarunk jól védekezni, nagyobb részt szerintem ennek köszönhető a jó szereplés. Az állóképességre, odaadásra, motiváltságra sem lehet panaszom. Hatalmas gratuláció minden pályára lépő játékosnak, részemről le a kalappal a csapat előtt!  

BKG PRIMA AKADÉMIA – Kiss Lenke KA/B 112-24 (22-9, 24-5, 34-7, 32-3) Kovac Vivien 21, Gyurász Fruzsina 18 (8 szerzett labda, 9 gólpassz), Kiss Lili 16 (9 gólpassz), Lőrinczi Rozina 16, Gyurász Adrienn 10, Vadász Natasa 10 (9 lepattanó), Gáspár Hanna 10, Molnár Dorottya 5, Kuczik Luca 4, Gordos Vanessza 2