Vasas – BKG: 65 -55
(16-14, 18-13, 18-13, 13-15)

Hazai edző nyilatkozata
Milos Pavlovic : Fontos mérkőzés volt ez számunkra abból a szempontból, hogy legutóbbi sikerünk után hogyan fog reagálni a csapat. Rengeteg érzelem felszabadult a TF elleni meccset követően, kiesett egy alapemberünk és fizikálisan is kimerültünk. Nagyon kíváncsi voltam, hogy fog egy ilyen fiatal csapat reagálni erre a helyzetre. Számítottunk arra, hogy komoly küzdelem lesz ma a palánk alatt, egy kicsit rizikót is vállaltunk azzal, hogy egy-egyet védekeztünk. A találkozó nagy részében sikerült kezünkben tartani az irányítást, és bár az eredmény ezt néha nem tükrözte, nem éreztem, hogy bármikor is veszélyben lett volna a győzelmünk. Értékelvén az alapszakaszt, óriási siker számunkra ez a hetedik hely, hiszen rengeteg nehézségen estünk át együtt. Kezdve azzal, hogy 0-6-os rajtot vettünk a szezon elején nehéz ellenfelekkel, a sérülések hulláma, az amerikai légiósunk, akitől el kellett búcsúznunk mind azt eredményezte, hogy a csapat elvesztette a hitét. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült felülmúlni a hetedik hellyel a célkitűzésünket és a Play-Off-ban fejlődhetünk tovább. Lesz azonban most egy kis időnk ünnepelni, ígéretet tettem a lányoknak, hogy együtt fogunk ünnepelni és két napig másra is fogunk fókuszálni, mint a kosárlabdára.

Vendég edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Kaotikus héten vagyunk túl, hiszen a betegséghullám ismét elért minket és három meghatározó játékosunk nélkül kellett ma kiállnunk. A játék egy elemében nagyon alul maradtunk, ez pedig a második esélyből szerzett pontok. Nem zártunk ki rendesen, ami sokszor megbosszulta magát. Bízom benne, hogy a jövő héttől teljes csapattal tudunk majd edzeni és jól tudjuk majd lezárni az évet. Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez és az egész alapszakaszban nyújtott teljesítményhez. Emelem a kalapom a megszerzett hetedik hely előtt.

Hazai játékos nyilatkozata
Tóth Orsolya : Nagyon nehezen indult számunkra a mérkőzés, a görcsösség pedig megmaradt a mérkőzés nagy részében. Nehezen találtuk a ritmust, de örülök, hogy így is sikerült győznünk. Gratulálok a BKG csapatának is, hiszen a hiányzók ellenére tudták megnehezíteni a dolgunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült ez a 7. hely. Év elején bíztam benne, hogy össze fog jönni a Play-Off, így most ez a siker még édesebb.

Vendég játékos nyilatkozata
Raus Vivien : Jó mérkőzést játszottunk, gratulálok a Vasasnak a győzelemhez. Lepattanózásban nem tudtunk dominálni, ellenfelünk rengeteg támadólepattanót szedett, amiből második sőt, néha harmadik esélyük is volt. Jó néhány hiányzónk volt a mai napon, ennek ellenére azt gondolom, hogy a találkozó egy nagyon jó felkészülés és erőfelmérő volt számunkra a Play-Out-ra.