VBW CEKK CEGLÉD – BKG PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS 82-68 (24-19, 27-13, 17-15, 14-21)
Play-Out, 1. forduló
Albertirsa, Újcsarnok

Pozsonyi L., Horváth Cs., dr. Németh P. (Mocsai L.)

VBW CEKK Cegléd: Szabó P. 6, Szabó D., Baugh V. 10, Holesinska 26/, Szabó F. 13/3. Csere: Katona 4, Kobolák 6, Szirony, Rakita 5/3, Viszmeg, Laufer 12/6,
BKG PRIMA Szigetszentmiklós: Vári 7/6, Aldazabal 10/3, Zivaljevic 10/6, Davis 5, Campisano 12. Csere: Angyal 12/3, Benke 2, Mudra 6/6, Raus 4/3.

Hazai edző nyilatkozata
Sandro Orlando : Boldogok vagyunk, mert hosszú idő után végre nyertünk. Nagyon jól dolgoztak a lányok a héten, koncentráltak, összeszedettek voltak, és hétvégén csak így lehet nyerni. Az első harminc percben nagyon jól védekezett a csapat, utána láttam, hogy kicsit kiengedtek a lányok, de dolgozunk tovább, hogy ez a következő meccsen már 35 perc, vagy még annál is több legyen.

Vendég edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Gratulálok a Ceglédnek, az első félidőben a játék minden elemében jobbak voltak. Amit megbeszéltünk, hogy gyorsan játszunk, abból semmi nem valósult meg. Nagyon statikusak voltunk és a lepattanó harcot is elbuktuk, pedig erre fókuszáltunk, próbáltunk készülni. A második félidőben elkezdtünk agresszívabban játszani, többet futni, de sokáig sajnos nem tudtunk közelebb kerülni az ellenfélhez. Nehéz időszak ez, de próbálunk menni tovább és készülni a következő mérkőzésre.

Hazai játékos nyilatkozata
Szerelem-Kobolák Cintia : Először is gratulálok a csapatnak, mert nagyon nehéz időszak van mögöttünk, nagyon régen nyertünk utoljára. Pedig rengeteg munkát tettünk bele ebbe az időszakba, minden egyes edzésbe, és végre a mai meccsen kifizetődött ez a munka, örömmel, élvezettel játszottunk. Próbálunk ebből a lendületből tovább menni és újabb győzelmeket aratni.

Vendég játékos nyilatkozata
Camesha Davis : Nagyon jól védekezett az ellenfél és nem igazán találtuk az ellenszerét. A második félidőre agresszívebben jöttünk ki, még keményebben küzdöttünk, de ez nem volt elegendő.

Wbasket beszámolója:

Szabó Fanni büntetőjével a Cegléd szerzett vezetést a mérkőzés elején. Erre Solanch Aldazabal egy triplával válaszolt. A két csapat az első percekben fej-fej mellett haladt. A BKG 6-4-es ceglédi előny után még 10-6-ra fordított. Innen azonban 11-0-val 17-10-re alakította az eredményt a Cegléd és azóta már tudjuk, hogy ez volt a döntő futás. Ezt követően ugyanis végig a házigazda járt előrébb. Gedei Tibor időt is kért, de jellemzően 6-8 pont között állandósult a különbség az első negyedben. A játékrészt ugyan Vári Zita triplája zárta, összességében azonban 24-19-re vezetett a CEKK.  A második negyedet Laufer Gabriella és Sierra Campisano kosárváltása vezette fel. Raus Vivien büntetőjével még 26-23-ra felzárkózott a BKG. Innen azonban ismét a Cegléd vette át a kezdeményezést. Egészen pontosan Laufer Gabriella, illetve Katona Szidónia eredményes játékával, egy 9-0-s futással erősítette meg az előnyét.

A második negyed második felében végig 10 pont felett járt a differencia. Sőt, a félidő utolsó három percébe érve 46-30-ra ellépett a CEKK. A BKG rengeget hibázott támadásban, így a nagyszünethez közeledve Szabó Petra és Petra Holesinska találataival 50-30-re meglépett a Cegléd. 20 perc játék után végül 51-32 állt az eredményjelzőn. A hazaiaknál Petra Holesinska 17, Laufer Gabriella és Szabó Flóra 10-10 pontnál járt. A BKG legeredményesebbje a 8 pontos Sierra Campisano volt. A harmadik negyed elején két és fél percig nem talált be a Cegléd, de ez idő alatt a BKG oldalán is mindössze Sofija Zivaljevic tripláját jegyezhettük fel. Vicki Baugh törte meg a hazaiak kosárcsendjét. A különbség 15-17 pont között állt be a felek között.

A BKG-nak a harmadik etapban Vári Zita triplája után 58-44-nél akadt egy kisebb felzárkózása, de erre 6-0-val válaszolt a CEKK. Ennek megfelelően 64-44-nél visszaállt a 20 pontos differencia a felek között. Sőt a harmadik szakasz végén ezt át is lépte a különbség. Kobolák Cintia duplája zárta a negyedet és ekkor már 68-47-re ment Sandro Orlando gárdája. A záró etap elején Petra Holesinska és Vicki Baugh révén növelte előnyét a Cegléd, így 72-47-nél már 25 pont választotta el a feleket. Az utolsó öt percbe 78-53-ról érkeztek a csapatok. Jó távoli dobásokkal igyekezett szépíteni a BKG. Mudra Viola például két triplát is értékesített. A szigetszentmiklósiak pár pontot végül lefaragtak a hátrányukból, de így is 82-68-as sikert aratott a Cegléd.