A BKG-Príma Akadémia U14 lány Szigetszentmiklós csapat edzője, Szatmári Ákos értékel:

Március utolsó és április első vasárnapján egymás utáni hétvégéken léptünk pályára a serdülő csapattal, mindkétszer Solymáron: két ismert, és általunk korábban idén már legyőzött ellenféllel játszottunk összesen három mérkőzést, amiből kettő szoros győzelem és egy szintén szoros vereség a mérleg, utóbbi sajnos vezéráldozattal. 

Először a pozitívumokról: a lányok minden pályára lépéssel láthatóan gyűjtik a meccsrutint, és bár továbbra is vannak bizonytalanságok, sokkal bátrabb és magabiztosabb a csapat egésze, mint az idény elején volt. Folyamatosan hozzák azt a küzdőszellemet, hozzáállást ami ehhez a sporthoz szükséges. Megvannak a vezéregyéniségek, de a lányok többsége hozzá tud tenni minden meccsen valamit a játékhoz. A jó védekezés és a lepattanózás fontossága már számukra is kézzelfogható. Ugyan az állóképességünk nem mindig van meg a dupla meccsekhez, a szívünk igen, és ezt nagyon meg kell becsülni. Örömmel tapasztalom azt is, hogy a csapatszellem, az egymásért való küzdés is kialakulóban van. 

Továbbra is fejlesztésre szorul sok alapvető elem a kosárlabdából, különös tekintettel a védekező lábmunkára, a labdás ügyességre, illetve kiemelten a dobásbiztonságra. A helyzet-kiválasztásunk jó, de rengeteg a pontatlan kivitelezés. Jobb labdavezetéssel az egy-egy elleni szituációkban is előre tudunk majd lépni, illetve talán a passzolási lehetőségek is kinyílnak. Gyakorlással, tudatossággal a lépéshibák és az eladott labdák száma is csökkenthető. 

Az első hétvége első meccsén a korábban magabiztosan legyőzött Parthus egy számunkra új játékossal nagyot erősödött (és összességében is elmondható, hogy a többi csapat is a mezőnyben folyamatosan fejlődik), hasonló erők küzdöttek az első félidőben. A második játékrész elején Vadász Natasa szerencsétlen sérülése rányomta a bélyegét a játékunkra, hiányában és a sérülés hatása alatt nagy küzdelemben végül 5 ponttal kikaptunk. A második mérkőzésen – a bokatöréssel kórházba kerülő társukért is küzdve, akinek ezúton kívánunk gyors és teljes felépülést – erőn felül teljesítve, végig vezetve nyertek a lányok az egyébként a fordulót megnyerő Törekvés/B csapata ellen. 

A második hétvégén úgy alakult, hogy csak a Parthus ellen játszottunk. Izgalmas, élvezetes csatában, mindkét oldalon több jó egyéni teljesítménnyel sikerült nyernünk egy fordulatos meccsen. A csapat jó karaktert mutatott, egymást buzdítva, kisegítve küzdöttek, a hibáikat igyekeztek korrigálni. Tíz pontos hátrányból fordítottunk a második félidőben, és hoztuk végül az utolsó percig nyílt találkozót, amihez ezúton is gratulálok – ahogy mindhárom lejátszott meccshez! És bár elsősorban a csapatot szeretném értékelni, Kovac Fanni egyéni teljesítménye (77 pont a három meccsen) előtt is le a kalappal! 

Az eredmények: 

BKG PRIMA AKADÉMIA U14L – Parthus SE 70-75 (24-16, 8-15, 14-24, 24-20)

BKG PRIMA AKADÉMIA U14L – Törekvés SE/B 58-49 (21-5, 14-15, 12-16, 11-13)

BKG PRIMA AKADÉMIA U14L – Parthus SE 78-72 (22-30, 18-13, 16-8, 22-21)

A három meccs összesített dobólistája: 

Kovac Fanni 77 pont, Bán Boglárka 32 pont, Majzik Dóra 30 pont, Bodor Vivien 16 pont, Szalai Viktória 15 pont, Vadász Natasa 8 pont, Gerstenbrein Nóra 8 pont, Meichl Mia 8 pont, Szappanos Luca 6 pont, Sütő Eszter Dorka 4 pont, Kriston Olívia 2 pont