PINKK-PÉCSI 424 – BKG PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS 74-65 (19-14, 19-25, 16-16, 20-10)
Play-Out, 3. forduló

Kozármisleny, Kozármislenyi Sportcsarnok
Goda L., Varga-Záray K., Jakab L. (Maár G.)

PINKK-Pécsi 424: Mujovic 17/6, Jáhni 15/6, Szücs 7/3, Révész 2, Davis 16. Csere: Horváth Zs., Tenyér 11, Zsilinszky.
BKG PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 9, Vári 12, Zivaljevic 16/12, Davis 6, Campisano 7. Csere: Aldazabal 8, Raus 3/3, Supp

Hazai edző nyilatkozata
Kovács Dénes : Gratulálok a lányoknak, szépen küzdöttünk és ennek meg is lett az eredménye. Egyszerű a képlet, amikor keményen küzdünk és akarjuk a sikert, akkor el tudunk lépni. Nem volt egyszerű a felkészülésünk, kisebb betegségek hátráltatták a csapatot, sem Martin, sem én nem tudtunk ott lenni minden edzésen. Szeretném ezúton megköszönni Debreceni Eszternek, hogy a hét első felében felkészítette a csapatot, ami mai győzelmet neki ajánljuk.

Vendég edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Gratulálok a PINKK-nek, mi mentálisan összeomlottunk, rosszul kezdtünk, aztán vezettünk 10 ponttal, itt a védekezésünk rendben volt, de olyan eladott labdáink voltak, amiket ezen a szinten nem engedhetünk meg magunknak senki ellen. Ezzel lélektanilag visszahoztuk az ellenfelet. A zóna elleni játéknál sok dolgot megpróbáltunk, amikor pontosan csináltuk, akkor meg voltak a helyzeteink. Képtelenek voltunk ezt kreatívan, egymást megtalálva többször egymás után végrehajtani. Küzdünk tovább.

Hazai játékos nyilatkozata
Denia Davis Stewart : A mai mérkőzésen az volt a lényeg, hogy agresszívak legyünk védekezésben és összeszedettek támadásban. Ez sikerült a végére, szépen, türelmesen végigjátszottuk a támadásainkat és ez győzelmet eredményezett.

Vendég játékos nyilatkozata
Sofija Zivaljevic : Gratulálok a PINKK-nek a megérdemelt győzelemhez. A második félidőben nagyon szenvedtünk támadásban a zóna ellen. Védekezésben nem tudtuk Bozica-t és a kettő-kettő játékukat megállítani.

A wbasket beszámolója:

Angyal Barbara duplája vezette fel az összecsapást, majd erre két perccel később Bozica Mujovic triplája érkezett válaszul. A tabella utolsó két helyezettje csapott össze, a három győzelemmel álló fogadta a két győzelemmel állót. Nem meglepő tehát, hogy idegesen kezdtek a csapatok. A PINKK került az első negyedben kisebb lépéselőnybe, 7-3-ra és 9-5-re is vezettek a hazaiak. Sőt, ezt követően Jáhni Zsófia és Zsilinszky Lilla találataival egészen 14-5-re ellépett a házigazda. Innen viszont 14-12-re felzárkózott a BKG Sierra Campisano és Solanch Aldazabal vezetésével. Az első szakasz végéig innen már nem is alakult ki nagy különbség a csapatok között. 10 perc után 19-14-re vezetett a házigazda. Fordulatos találkozó kerekedett, hiszen a második negyed elején a szigetszentmiklósiak akarata érvényesült. Két perc telt el, amikor 21-19-nél már a vendégek jártak előrébb.

Összességében a második szakasz első négy percében 17-2-es futást mutatott be a BKG, amivel 31-21-re alakította az eredményt. Ennek Sofija Zivaljevic volt a motorja, de Solanc Aldazabal és Suppán Anna is fontos pontokat szerzett. A PINKK kosárcsendjét időkérést követően Denia Davis-Stewart és Bozica Mujovic törte meg. Új lendületet vett a házigazda és az utolsó három percbe fordulva visszavette a kezdeményezést. A 13-2-es futást Denia Davis-Stewart foglalta keretbe, hiszen éppen a duplájával alakította 34-33-ra az eredményt a PINKK. A félidő hajráját is ugyanez a hullámvasút jellemezte, ismét megugrott 39-34-re a BKG, majd innen 39-38-ra felkapaszkodott a hazai gárda. A PINKK-nél Bozica Mujovic járt 10 egységnél, a BKG-nál a 8 pontos Solanch Aldazabal volt a legeredményesebb. A harmadik etap eleje ezt követően a BKG-nak sikerült jobban. Vári Zita triplája indította ezt a szakaszt és egészen 45-38-ra elszakadt a csapata. Három perccel később 45-45-nél viszont ismét utolérte riválisát a PINKK.

A hazaiak tartását dicséri, hogy a BKG minden fellángolására volt válaszuk és ebből a folytatásban tudtak erőt kovácsolni. A harmadik negyed hajrájában felváltva estek a triplák. Ebben a BKG bizonyult a pontosabbnak, így az utolsó 10 percnek a vendégek 55-54-es előnyéről vágtak neki a csapatok. Ebben a kiélezett szituációban a PINKK bizonyult élesebbnek. Négy percig nem talált be a BKG. Amikor Zsilinszky Lilla dobása célt ért, 62-55-nél már a hazaiak 10-0-s futását jegyezhettük fel. Ezzel egyértelműen magához ragadta az irányítást Kovács Dénes együttese. Pontosabb, higgadtabb volt a PINKK. A vendégeknek 62-58-nál még akadt egy fellángolásuk, de Bozica Mujovic négy pontjával 67-58-nál már a 10 egységet ostromolta a differencia. Két és fél perccel a vége előtt 71-60-nál ezt át is lépte és onnantól nem volt kérdés a győztes kiléte. A végjátékot büntetőt tették töredezetté. A PINKK végül 74-65-ös sikert aratott és komoly lépéselőnybe került üldözőjével szemben.