Az U12-es fiú csapatunk a 6. fordulóban elszenvedett kettős vereséggel sajnos a C csoportba került. Most, hogy kiegészültünk két meghatározó játékosunkkal, akiket legutóbb nélkülözni kényszerültünk, ezúttal dupla győzelmet vártam. Elsőként a BSC Farkasrét csapatával mérkőztünk. Már az első percekben kiderült, hogy ezzel a nagyon jól képzett, és magas szerkezetű csapattal nem lesz könnyű dolgunk. Elég rosszul kezdtünk (0-7), de az időkérés után a nagy adok kapok után végül sikerült visszakapaszkodnunk, és a nagyon küzdelmes negyed végére 1 pontos előnyt szerezni. A 2 negyedben parádés játékot produkálva, nagy fölénnyel (17-7) további 10 pontos előnyre tettünk szert. A büntetőket is jobban értékesítettük, így a félidőre egy megnyugtató, 14 pontos előnnyel fordultunk (42-28). A 3. negyedet is jól kezdtük, de sajnos aztán egy mélypont következett, amikor is percekig nem sikerült kosarat szereznünk, és az ellenfél egyik magas, erős testalkatú játékosát nem tudtuk semlegesíteni. Az előnyünk hamar elillant, és 1 pontra zárkózott fel a BSC.

Szerencsére a negyed végére újra feltámadtunk és ismét elhúztunk 10 ponttal (60-49). A végére volt nagy izgalom, de szerencsére tartotta magát a csapat és a nagy küzdésnek meg lett az eredménye, a találkozót 78-67 arányban megnyertük. 🙂

A második meccset a Repülő mókusok vegyes csapata ellen játszottuk. Elsőre úgy tűnt, hogy sima győzelem lesz, mert alacsonyabbnak, és talán képzetlenebbnek is látszódott a csapat. Mégis időnként meglepően ügyesek, gyorsak voltak, és mi pedig, – talán a fáradtságnak köszönhetően is-, gyengébben muzsikáltunk. Az első 2 negyedet azért még magabiztosan nyertük, és a félidőben 14 pontos előnyt szereztünk (45-31). Sajnos a mérkőzés során 2 technikait is befújtak ellenünk a játékvezetők a védekezési szabályok be nem tartása miatt, és a 3. negyedet el is veszítettük 4 ponttal (13-17), amiből tanultunk, de végül a 4. negyedben ismét hoztuk a jó formánkat, és 20-16 arányban megnyertük ezt a játékrészt is, így a végére 78-64 arányú megnyugtató győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatnak, mert most igazán odatettük magunkat. Nagyot küzdöttek a srácok, és annak külön örülök, hogy már a csarepad is nagyon jó teljesítménnyel tudott hozzátenni az eredményhez, és a pontok megoszlása is azt mutatja, hogy a csapatjáték mellett egyénileg is nagy a fejlődés szinte minden játékos esetében. 🙂

A lányok is ugyanazon a napon és ugyanott, Budaörsön játszották mérkőzéseiket, csak épp a G csoportban. Sajnos betegség, sérülés, stb. miatt ismét nem sikerült 10 főt felsorakoztatni, csak 9-et, így félő volt, hogy nem tudunk a csoportban maradni. Az első ellenfelünk a Parhus SE/A vegyes csapata volt, akik létszámban megvoltak 10-en, tehát a mérkőzést már eleve megnyerték hivatalosan. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést (10-0), de az ellenfél időkérése után erősödött az ellenállás. A negyedet magabiztosan, 20-10 arányban megnyertük, és bíztunk a jó folytatásban. Sajnos ehelyett nagyon visszaesett a játékunk, és a sok eladott labdának és figyelmetlenségnek köszönhetően hamar eltűnt az előnyünk, sőt az ellenfél 2 ponttal át is vette a vezetést. A félidőben a büntetők után (4-4) 26-28 arányban voltunk hátrányban. Sajnos a folytatásban sem javult a játékunk, és mindkét negyedet elveszítettük, így a vége egyértelmű vereség lett (41-60).

A második mérkőzést a Gödöllő jól ismert csapata ellen játszottuk. Mivel ők még kevesebben jelentek meg, így már el is dőlt, hogy ezt a mérkőzést most mi nyertük, de azért le kellett játszani, és bizonyítani is, hogy jobbak vagyunk. Jól küzdöttek a lányok, és szerencsére a 2. negyedet kivéve minden játékrészt megnyertünk, így nem csak a létszám miatt, hanem a lelkesedésnek és a jobb teljesítménynek köszönhetően is sikerült győzedelmeskedni 50-43 arányban. Gratulálok a lányoknak is a győzelemhez, a maximumot nyújtottuk a körülményeket tekintve, és bent maradtunk a csoportban.

Négyből 3 győzelem így a hétvégi mérlegünk, elégedettek lehetünk. 🙂
Hajrá Batyi!!!