Fantasztikusat hajráztunk a Playoutban, az utolsó három mérkőzésünket megnyertük, de sajnos ez sem volt elég a céljaink eléréséhez. A lányok ma este hatalmasat küzdöttek, de “csak” 6 ponttal tudták legyőzni a PINKK-et, ami sajnos kevés a 11. hely megszerzéséhez.

Fura érzés szomorkodni egy szép győzelem után, most mégis ez a helyzet. Mindenesetre nincs miért szégyenkeznünk. Újoncként, bár sok hibát elkövettünk, bizonyítottuk, hogy helyünk van az első osztályban. Bízunk benne, hogy jövőre ugyanitt tudjuk folytatni a versenyzést.

Nagyon köszönjük a szurkolók bíztatását, fantasztikus hangulatot varázsoltatok a csarnokba. Fontos kiemelni, hogy újoncként mi büszkélkedhettünk a női elsőosztály egyik legnagyobb táborával. Ez hatalmas eredmény nekünk, és Szigetszentmiklós számára is!
BKG PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS – PINKK-PÉCSI 424 76-70 (28-22, 16-10, 11-14, 21-24)
Play-Out, 6. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok

BKG PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 14/9, Vári 11/9, Zivaljevic 11/9, Davis 18/3, Campisano 15/6. Csere: Benke, Aldazabal 7/3, Raus, Suppán
PINKK Pécsi 424: Mujovic 14, Horváth, Jáhni 10/6, Révész 4, Davis-Stewart 30/9. Csere: Szücs L. 10/9, Tenyér, Zsilinszky 2.

Gedei Tibor: Gratulálok a PINKK csapatának. Végtelenül csalódott vagyok. Egy védekezésre (8mp-re) voltunk, hogy elérjük a célunkat. Sokadik alkalommal megint egy egylabdás mérkőzésen nem sikerült.

Kovács Vanessza: Sajnos a pontkülönbség miatt hiába nyertünk, nem tekinthetjük ezt győzelemnek. Sajnos még mindig nem fogtam fel, hogy nyertünk, de nem nyertünk. Mindig mi jöttünk szerencsétlenül az ilyen szituációkban. Ez az egész szezonunkat jellemzi, ahogy ezt a mérkőzést is. Sajnos mindig mi húztuk a rövidebbet, ez nagyon fájó, nagyon nehéz. Egy-két játékosnak egy szezon illetve ebben a csapatban a játék lezárását jelenti. hiszen van aki abbahagyja, ebben a felállásban már nem fogunk jövőre játszani. Van akinek ez az út lezárul, de nem egy játékosnak csak most kezdődik. Ezekből fogunk tanulni, ezekből fogunk fejlődni. Most fáj, de ez kell sajnos.

Kovács Dénes: Vereségnek még így nem örültünk. Szeretnék gratulálni a BKG-nak, kívállóan játszottak és a szezon playout részében megmutatták, hogy abszolút helyük van az első osztályban. Remélem, hogy jövőre is találkozunk. Nem mehetünk el amellett, hogy a lányok hatalmasat küzdöttek. Volt egy kilenc pontos előnyünk, ami végül jól jött ki, de azt mondom, hogy inkább bele kényelmesedtünk. és a BKG-nak ez egy plusz motiváció volt. Ezt az első félidőben rengeteg hibával tanúsítottuk is. De az egész második félév, 13 vereséggel kezdtük a bajnokságot 5 győzelmünk lett és egy győzelemmel felérő vereséggel fejezzük be, ez egy hatalmas eredmény a lányoktól. Nagyon köszönöm nekik, hogy bizalmat szavaztak nekem, Martinnak és azt, hogy megmutatták, hogy képesek az első osztályban maradni.

Stewart Denia Davis: A mérkőzésen nagy hullámhegyek és völgyek voltak. A végén jobban kellett akarni a győzelmet. Minden egyes pozíción, minden egyes védekezésen végig küzdeni magunkat és ez sikerült.

A wbasket beszámolója:

Nagy tét mellett zajlott a találkozó. Bár Jáhni Zsófia szerezte az első pontokat, de egyértelműen a BKG kezelte jobban a terhet. Sierra Campisano és Vári Zita tripláival gyorsan lépéselőnybe kerültek a hazaiak. Rendkívül pontgazdag első szakaszt láthattunk. Nem telt el öt perc és 16-5-nél már ledolgozta virtuális hátrányát a BKG. A hazaiak a 11 triplakísérletükből 6-ot értékesítettek. A legnagyobb differencia 12 pont volt a felek között. A PINKK igyekezett rendezni a sorait és 25-13 után 25-19-re felzárkózott. Ezt követően még egy-egy triplát jegyezhettünk fel az első szakaszban. 10 perc után 28-22 állt az eredményjelzőn.

A második etapban ismét a BKG fölénye rajzolódott ki. Camesha Davis és Angyal Barbara vezetésével gyorsan növelte előnyét a házigazda. Hat perc alatt 11-0-s futást mutattak be Gedei Tibor tanítványai és ezzel 39-22-re léptek el. A PINKK kosárcsendjét a félidőig 14 pontig jutó Denia Davis-Stewart törte meg. A PINKK 41-32-nél visszajött a lélektani 9 egységre, de innen az ekkor már 11. pontját jegyző Angyal Barbara 44-32-re módosította az állást. A félidei statisztikán azt láthattuk, hogy a BKG a 34 mezőnykísérletéből 14-et, a PINKK 38-ból 9-et értékesített. Mindkét csapat bátran vállalkozott távolról, a BKG-nál 18-ból 8, a PINKK-nél 12-ből 5 ment be. A harmadik negyed elején egy újabb három és fél perces kosárcsend érkezett a PINKK-től és ezt ismét ki tudta használni a BKG, így 49-32-re szakadt el.

A nagy előnyét azonban ezúttal sem tudta megőrizni a házigazda. A játékrész végjátékában visszazárkózott arra a bizonyos 9 pontra a PINKK. Az utolsó 10 percnek 55-46-ról vágtak neki a csapatok. Folytatódott a vendégek jó sorozata, Szücs Luca triplájával 55-49-re felkapaszkodtak. Innen viszont Sofija Zivaljevic két triplájával ismét a BKG tudott újítani és 61-49-nél már újra előrébb járt az egymás elleni összevetést tekintve is. Idegőrlő végjáték következett, ahol az utolsó öt percben 9-12 pont között mozgott a differencia. A BKG nem tudta leszakítani riválisát, de a PINKK sem élt a lehetőséggel, hogy bejöjjön kisebb hátrányra. Fordulatokban nem volt hiány: 66-54 után 68-60-ra zárkóztak fel a vendégek, majd 71-60 után 71-64-re. Az utolsó perc is innen érkezett el. Angyal Barbara találatával 73-64-re vezetett a BKG. Minkét oldalon egy-egy sikeres büntető után pedig 74-65 állt az eredményjelzőn. Végül Denia Davis-Stewart két büntetője és Jáhni Zsófia triplája a PINKK-ket hozta közelebb. Ezen találatokra ugyanis mindössze Camesha Davis ziccere érkezett válaszul. A BKG így 76-70-re nyert, de a sikere nem volt elég a PINKK megelőzéséhez.

szigetszentmiklós #kosárlabda #basketball