Az U12-ben az utolsó fordulóját játszotta mind a lány, mind a fiú csapat. A Lányok kezdtek délelőtt az “F” csoportban a Parthus SE csapata ellen, majd a Cegléd ellen folytatták. Sajnos mivel a lányok ismét csak 9-en voltak, így csak tét nélküli mérkőzéseket játszhattunk. Ennek ellenére cél volt a győzelem mindkét meccsen, és szerettünk volna így utolsó alkalommal mindent beleadni, és bizonyítani. Nos azt mondhatom, mindkét meccsen, de főleg az erősebb Parthus ellen nagyon fegyelmezetten, nagyon koncentráltan játszottak a lányok, és bár legutóbb sima 20 pontos vereséget szenvedtünk ellenük, most igencsak megnehezítettük ellenfelünk dolgát, sőt a győzelemre is komoly esély volt. Sajnos ez nem jött össze, hisz nagyon izgalmas, szoros meccsen 8 ponttal alulmaradtunk (78-85), de a küzdőszellem, amit tanúsítottak a lányok, mindenképpen elismerésre méltó. A Cegléd ellen egy kicsit fáradtabbak voltunk az elején, de aztán ismét magunkra találtunk, és a végére egyértelmű és megnyugtató előnnyel megnyertük a mérkőzést (71-57). Gratulálok a csapatnak, nagyon szép befejezése volt a szezonnak.

A fiúk esetében is hasonló célok voltak a “B” csoportban. Az ellenfelünk az “A” csoportból kiesett Gödi Gödények, és az előző fordulóban megismert BSC-Farkasrét lány csapata volt, akiket akkor sikerült szoros mérkőzésen legyőznünk.

Az erősebb Gödények ellen kezdtünk, és nagyon jól elkaptuk a rajtot, de sajnos a folytatás nem sikerült jól. Az ellenfél 13-as számú, magas, erőszakos játékosát nem tudtuk közömbösíteni, és a védekezése ellen sem voltak eszközeink. A második félidőt már nem túl nagy, de mégis 5 pontos hátrányból kezdtük. A játék következő negyedei jóval kiegyenlítettebbek voltak. Végül óriási, és végsőkig tartó küzdelem, és szinte vérre menő harcok után, nagyon kis különbséggel, de alulmaradtunk (56-60).
A 2. mérkőzésünk ismét nem tűnt könnyűnek, hisz legutóbb is csak nagy harcok árán tudtunk győzni. Ezúttal azonban nagyon koncentráltan, fegyelmezetten játszott a csapat szinte végig. Az ellenfél ismert, jól dobó játékosait sikerült kellően levédekeznünk, és a mi húzóembereink is szépen gyűjtögették a pontjaikat. Ennek eredménye lett az a megnyugtató, viszonylag nagy arányú (23 pontos) különbség, ami a végére kialakult, és ami a csapatunk utolsó mérkőzésén a diadalittas győzelmet jelentette. Összegezve mindkét meccsen jól működött a csapatjáték, és az egyéni teljesítmények is jók voltak. A védekezésben és a támadásban is jelentős fejlődést mutatott a csapat, és bár nem hiba nélkül, de jóval kevesebb hibával, szép játékkal tudtunk játszani. Óriási gratula a csapatnak, hisz most igazán megmutatta erejét a Batyi szív. 🙂 Érdekessége a fordulónak, hogy nagyon szép számban, és mindenféle szurkoló eszközökkel, dobbal, pompomokkal felfegyverkezve érkeztek a mérkőzésre szülők, testvérek, hozzátartozók, és valami hihetetlen hangulatot teremtettek, amit eddig a srácok csak NB1-es mérkőzéseken tapasztalhattak. Ezúton is köszönjük a csapat nevében ezt a hihetetlen lelkesedést, és szurkolást, ami, -biztos vagyok benne-, hogy örök élményként fog megmaradni mindannyiunkban. A végén a szülők jóvoltából még a pezsgő és a poharak is előkerültek, és egy szupervidám ünneplésre is sor került. Köszönjük Batyi család! Folytatás jövőre. 🙂