A BKG-PRIMA Akadémia U16 lány Szigetszentmiklós csapat edzője, Szatmári Ákos értékel:

Mivel a regionális kadett bajnokságban a két csoportgyőzelmünkkel befejeztük a küzdelmeket, megyei bajnokság szerveződött 4 csapattal (rajtunk kívül Gödöllő, Pilis Basket, Göd). Utóbbi ellenfelünkkel az előző körben is megküzdöttünk, így őket ismertük a legjobban. A Gödöllő fiatal csapattal nevezett, így egy kicsit kilógott a négyesből, a Pilis számunkra sötét lónak számított. 

A hat meccs során lehetőségünk volt bizonyos játékelemekben fejlődni. 1. Gyors indítások: bár a riválisok egyre jobban figyelnek erre, jó ritmusban és pontosan indulunk, indítunk. 2. Zóna elleni játék: ellenfeleink zóna védekezése ellen tudtunk fejlődni egy kicsit a passzjátékban, a támadási ütem megtalálásában, befutásokban, üres és labdás mozgásokban. 3. Kizárás: bizonyos meccseken elveszítettük a lepattanó-csatát, így nagyobb figyelmet kellett fordítani a kizárásra és a támadó lepattanóért történő indulásra. 4. Hárompontos dobások: tudatosan egyre bátrabban vállalkozunk kinti dobásokra, a hat mérkőzésen összesen 16 triplát értékesítettünk.

Ebben a körben is volt lehetőségem mindenkinek sok játékidőt adni, ami remélhetőleg egyéni és csapat-szinten is további előrelépést, fejlődést fog jelenteni. Bizonyos elemeket (csapatvédekezés, egységes támadójáték) főként meccs-szituációkban tudunk együtt gyakorolni, így ezek a pályán töltött percek és a széles rotáció hosszú távon kamatozni fognak. 

A csoportban a hat meccset magabiztosan megnyertük, a dobott pontjaink átlaga 76, míg átlagosan éppen 40 pontot kaptunk mérkőzésenként. Bár nem játszottunk mindig kiemelkedően, a hozzáállásunk, küzdeni tudásunk, állóképességünk átlagon felüli. Minden meccsen voltak kiváló egyéni teljesítmények, a mezőnyben talán egyedülálló módon nem ugyanazok a játékosok húzzák a csapatot egy-egy meccsen (hatan átlagolnak 10 pont körül vagy afölött, de sokan a gólpassz listán is elől lennének). Energikusan, fegyelmezetten, önzetlenül játszunk, gratulálok a csoportgyőzelemhez. 

Az idei küzdelmek zárása egy megyei döntő lesz május 29-én. 

Az eredmények: https://megye.hunbasket.hu/pest/csapat-musor/x2122/hun_pes_nk/72830/bkg-prima-akademia-u16l

A pontok megoszlása a meccseken: Gyurász Fruzsina 92/21, Gyurász Adrienn 80, Gáspár Hanna 57/6, Kiss Lili 56/12, Lőrinczi Rozina 50, Molnár Dorottya 40/6, Kovac Viven 32/3, Tétényi Barbara 18, Kuczik Luca 14, Kiss Zsófia 11, Kovac Fanni 8, Gordos Vanessza 2