Szatmári Ákos edző értékelése

A szigetszentmiklósi serdülő lányok a 2021-22-es szezonban 13 mérkőzést játszottak a regionális fordulók során, a mérleg 7 győzelem és 6 vereség. 

Viszontagságos, hullámzó szezonon van túl az U14-es csapat. Mivel ebben a korosztályban az adott meccsen kötelező kiállítani 10 játékost, így a mi szűk rotációnk miatt sérülés, betegség vagy egyéb elfoglaltságok esetén tét nélkül kényszerültünk lejátszani pár mérkőzést. További komoly nehezítés volt, hogy a szezon derekán a pandémia kapcsán elrendelt lezárások miatt decembertől három hónapig csak nagyon korlátozott lehetősége volt a csapatnak a közös edzésekre. Ez érthető módon kihatott a csapat fejlődésére is, szerencsére a lányok lelkesedése töretlen maradt. 

A szezon során voltak meglepetés-győzelmeink, néha nagy arányú győzelmet arattunk, máskor kiélezett végjátékot nyertünk meg, illetve akadtak komoly vereségek is. Tudásban, képzettségben a regionális bajnokság középmezőnyéhez tartoztunk ebben az idényben, a csapatjáték helyett (még) sokszor az egyéni képességek, megoldások kerültek előtérbe. Voltak játékosok akik folyamatosan megbízhatóan teljesítettek támadásban vagy védekezésben, illetve többen látványosan fejlődtek, rutint szereztek a mérkőzések alatt. A technikai képzés mellett igyekeztem sok energiát fektetni a megfelelő attitűd kialakításába, hogy a vállalkozókedv, felelősségvállalás magasabb szintre emelkedjen – ezt szerintem sikerült elérni a szezon során. 

A folyamatos, de a vártnál a fent említett problémák (korlátozások, sérülések) miatt talán lassabb előrelépés mellett fejlesztendő terület lehet jövőre a védekező lábmunka, a dobáspontosság, a passzjáték, és néhány játékos esetében a technikai hibák számának csökkentése. A tizenhárom mérkőzésen tizenhárom játékos lépett pályára, közülük öten mindegyik találkozón. Átlagosan 54 pontot dobtunk és 63 pontot kaptunk a meccseken, támadásban Kovac Fanni (14,8 pont a szezonban), védekezésben Vadász Natasa volt a csapat vezére. 

Összességében a szezonban megszerzett 7 győzelemhez, a pályán mutatott akarathoz és küzdőszellemhez gratulálok. Elhivatottsággal, odafigyeléssel végzett edzésekkel további fejlődés várható a csapattól a közeljövőben. 

A pályára lépők névsora és a dobott pontok a szezon során: 

BÁN Boglárka (127), BODOR Vivien (89), GERSTENBREIN Nóra (8), KOVAC Fanni (193), KRISTON Olívia (16), KVÁL Klaudia (25), MAJZIK Dóra (64), MEICHL Mia Orsolya (41), SÜTŐ Eszter Dorka (14), SZALAI Viktória (27), SZAPPANOS Luca (12), VADÁSZ Natasa (83)