U14-es fiú csapatunkkal augusztus 15-én kezdtük meg felkészülésünket az új idényre az 1 hétig tartó, balatonboglári edzőtáborban.

20 játékossal, egy edzővel, és egy rendkívül segítőkész, lelkes, és segédedzőként is bevált apukával, Tóth Gáborral – akinek ezúton is köszönöm óriási segítségét -, indultunk útnak. A céljaink között fogalmazódott meg a fizikális és kondicionális előkészítés, alapozás, az egyéni képességek, készségek, labdás technika fejlesztése, a taktikai, elméleti ismeretek bővítése, és nem utolsó sorban a csapatépítés, hiszen csapatban többségében egymás számára eddig ismeretlen játékosnak kell a bajnokságra összekovácsolódnia. A tábor a nem várt nehézségek (utazási költség drasztikus emelkedése, sérülés, rovarcsípés, stb.) ellenére is nagyon sikeresnek mondható.

Sűrű volt a program: napi 3 edzés (1 erőnléti, 2 termi edzés), valamint 1 elméleti foglalkozás mellett a strandolásra, kikapcsolódásra is jutott idő, legtöbbször napi 2 alkalommal is. A tábor végére mindannyian alaposan elfáradtunk minden szempontból, de ez a fáradtság egy jóleső, “igen, megcsináltam” érzéssel tölt el bennünket. A fenti célok, – azt gondolom-, maradéktalanul megvalósultak, és úgy fizikálisan, mint mentálisan illetve csapatként is jóval erősebben térhettünk haza. Ez a tábor még csak az első állomás volt a felkészülésben. Sok feladat áll még előttünk, és közel a bajnokság, így a munkát a következő hetekben nagy erőkkel folytatjuk, és motiváltan készülünk a megmérettetésekre.

Köszönöm mindenki odaadó munkáját, aki részt vett a táborban, találkozunk az edzéseken! Hajrá Batyi! Kása Péter (U14 fiú csapat edzője)