A BKG-PRIMA Natura Szigetszentmiklós női NB1A-s csapata izgalmas, harcos találkozóval indította be hazai pályán a 2022/23-as szezont! Első ellenfelünk, a kupagyőztes DVTK bajnokesélyeshez méltó játékot mutatva győzött a Kosok otthonában.

Nekünk a mai napon még sajnos nélkülöznünk kellett centerünket, Ama Degbeont, de ennek ellenére is harcos, helyenként nagyon látványos játékkal tudtuk megörvendeztetni a szigetszentmiklósi közönséget! Sajnos Vári Zita a mérkőzés során bokasérülést szenvedett, neki ezúton is jobbulást kívánunk!

BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – DVTK-HUN-THERM 63-78 (19-23,11-26,17-15,16-14)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Perez 11/9, Katona 10/6, Zsámár 6/6, Kovács 4, Jones 11/6. Csere: Vári 9/6, Aldazabal 9, Szabó 3/3, Takács.
DVTK-Hun-Therm: Green 10, Kányási 12/6, Aho N. 2, Bacsó 2, Jovanovic 23/9. Csere: Aho T.,Vég-Dudás, Kiss 5, Oláh 5/3.

A találkozó Aho Nina találatával indult. Ezt követően Raina Perez két triplájával fordított a BKG. Nem sokat kellett várni és a harmadik perc végén Kányási Veronika a DVTK-nak is megszerezte az első hárompontost. Pontgazdag negyed kerekedett. A BKG a 10 triplakísérletéből 5-öt értékesített, míg a DVTK 4-ből 3-at. Ezen felül a DVTK a duplákat tekintve is hatékonyan célzott: 9 kísérletükből 6 célt ért. A két csapat között az első szakaszban nem alakult ki nagy különbség. Zsámár Panna hárompontosa után 19-18-ra még a BKG vezetett. Ezt követően Bernáth Réka triplájával és Kányási Veronika ziccerével fordított a DVTK. 10 perc után 23-19-nél Völgyi Péter együttesénél volt az előny. A folytatásban is lendületben maradtak a vendégek. A második etap legelején Bernáth Réka növelte a különbséget, majd jött Milica Jovanovic és Cheridene Green, 30-22-re módosítva az állást.

A BKG Raina Perez újabb hárompontosával még 30-25-re szépített. A második 10 percben azonban a 9 triplakísérletéből mindössze 3 lett sikeres a házigazdának és ez alapjaiban meghatározta a BKG versenyképességét. A DVTK eközben tudta fokozni támadásai ritmusát és hatékonyságát. Ebben a negyedben a 14 mezőnykísérletükből 10 sikeres lett Aho Nináéknak. A különbség 35-25-nél nőtt kétszámjegyűre. A félidő hajrájához közeledve még tudott faragni a hátrányából a BKG, de 37-28 után 12-3-as sorozattal zárták le a félidőt a vendégek. A 49-30-as nagyszünetben a statisztikát figyelve azt láthattuk, hogy Bernáth Réka 12, Milica Jovanovic 10 pontnál jár vendég-oldalon. A BKG legeredményesebbje a 11 pontos Raina Perez volt. A harmadik etap kezdetén Kayla Jones, Kovács Vanessza és a később sérülés miatt kiváló Vári Zita 51-37-re visszahozta Gedei Tibor együttesét.

Az DVTK első mezőnykosarára közel három perecet kellett várni. Ez Milica Jovanovic triplája volt, ami egy 9-0-s futást vezetett fel. Ezzel 60-37-re ellépett a DVTK. A harmadik negyed végén egy-egy pontatlanság a vendégeknél is becsúszott. A BKG tartását dicséri, hogy ezzel tudott élni. A játékrész végére 64-47-re szépítettek a hazaiak. A negyedik szakasz pedig kisebb fordulatokat tartogatott. A DVTK az első négy percben nem talált be és ez idő alatt 64-53-ra felzárkózott a BKG. Ez összességében egy 16-4-es futás volt. Bernáth Réka triplája törte meg a hazaiak jó sorozatát. A különbség 13-15 pont között látszott állandósulni. Amikor ennél közelebb került a BKG, a DVTK mindig válaszolt. Így történt ez 71-60-nál, amikor ismét Bernáth Réka értékesített hárompontost. Összesen 10 triplája volt ezen az estén a vendég együttesnek. Az utolsó három percben nem forgott veszélyben a DVTK sikere, de még 78-60 után is tudott faragni a különbségen a BKG.

Nyilatkozatok:

Gedei Tibor: Másfél játékosunk hiányzott a mérkőzésen, Aldazabal csak a félidőben csatlakozhatott és látszott is, hogy nekünk egy nagyon fontos játékosunk. Következő mérkőzésre kiegészülünk, de lehet hogy Vári Zitát elveszítjük. Ezúton is jobbulást kívánok neki. A Diósgyőrnek gratulálok. Megmutatták, hogy miért döntő esélyesek idén. Nagyon szervezett, jó kosárlabdát játszottak. (Élmény őket nézni. Mindenki tudja a szerepét, extra védőik vannak, nagyon jó a Magyar magjuk). Úgy gondolom, hogy ebben a mérkőzésben, ilyen felállásban a maximumot teljesítettük.

Katona Szidónia: Hiányérzetem van, mert nem tudtunk teljes csapattal felállni, ráadásul egy sérültünk is lett. Remélem, hogy nem lesz komoly baja a Zitának. Első meccs volt. Azt gondolom, hogy ha egy hónap múlva a három negyedet lehozzuk, akkor már hozzá tudjuk rakni a negyediket. Ebben most ennyi volt, de remélem szerdán már jobb lesz a Csata ellen.

Völgyi Péter: Próbáltunk a lehető legjobban felkészülni a mérkőzésre. Nem olyan rég játszott egymással a két csapat felkészülési mérkőzést, ez nem altatott el minket. Mi eggyel kevesebben voltunk ma, a hazaiak nagyjából ugyanúgy játszottak. Tudtuk, hogy nehéz csata vár ránk. Hála istennek a második negyedben megtudtuk dobni a könnyű kosarakat, amivel sikerült eldönteni a mérkőzést. A második félidőt a BKG nyerte. A zóna védekezés kicsit „megfogott” bennünket. Ebből is látszik, hogy nagyon szezon eleje van, hiszen zóna ellen sokkal jobban szoktunk játszani. Örülök, hogy sikerült nyerni. Mindig a bajnoki rajt nehéz, főleg idegenben. Gratulálok a BKG-nak. Jó kis csapata lesz. Idén jobb kosárlabdát játszik, mint tavaly.

Bernáth Réka: Nagyon kemény mérkőzés volt. Az elején rengeteg üres dobást hagytunk az ellenfelünknek, amit nagyon jól értékesítettek. Utána sikerült ellépnünk, mert felkeményedett a védekezésünk. A második félidőben belealudtunk a mérkőzésbe, hagytuk a BKG-t feljönni, puhább lett a védekezésünk. Emiatt lett kicsit szorosabb a vége. Összességében egy jó meccs volt. Levonjuk a tanulságokat és megyünk tovább.

#szigetszentmiklós #kosárlabda #basketball