Az előselejtezőn aratott szép győzelmünkkel lehetőségünk volt az országos selejtező második fordulójában a főtáblára (az ország legjobb 18 csapata közé) jutásért játszani. A mini-tornára Szolnokon került sor, a házigazdák mellett a Nagykőrös volt még az ellenfelünk az egyetlen továbbjutó helyért.

Előzetes várakozásunkat igazolva rögtön a ’csoportdöntővel’ kezdtünk a házigazda Szolnok ellen. Némi megilletődöttség után egy kicsit előbb talált magára a hazai gárda, az első félidőben ha csak pár ponttal is, de folyamatosan előttünk jártak. Mi – két új játékosunkkal – szerkezetben és játéktudásban is erősödtünk, de az összeszokottság hiánya néhol még látszott. További nehézség volt, hogy a gyors játék és az indításaink ezúttal kevéssé érvényesültek. Ugyan a második félidőben többször is tíz pont körüli hátrányban voltunk, mindig sikerült megújulni és felzárkózni. Az utolsó percekre egál körüli állással, nyerési eséllyel fordultunk, de a lépés most a Szolnoknak jött ki jobban: a végjátékban több jól ütemezett hármassal végül négypontos hazai előnynél fújták le a meccset. Jó (de ezúttal nem extra) játékkal, nagyot küzdve, emelt fővel szenvedtünk vereséget. Nincs okunk szégyenkezésre, kicsivel jobb dobóformával fordított eredmény is reális lett volna (különösen a kihagyott büntetők fájtak már a meccs során is).

A második meccsünkön fáradtan és kicsit csalódottan a becsületünkért küzdöttünk: fokozatosan játékba lendülve, a teljes csapatot rotálva végül nemcsak a magabiztos, 28 pontos győzelem lett meg, hanem a 100 dobott pont is (101). Összességében kitett a csapat magáért a két meccsen, és mivel a Szolnok is megverte a Nagykőröst mi a regionális bajnokságban folytathatjuk a szereplést, ahol várhatóan hasonlóan erős ellenfelek ellen fogunk küzdeni. Bár az igazi bravúr ha csak nagyon kicsivel is de elmaradt, őszintén gratulálok a csapatnak! – Szatmári Ákos

Eredmények: https://hunbasket.hu/utanpotlas/x2223/whunu18/2615