Rendkívül kiélezett, és izgalmas mérkőzésen maradtunk alul a Csata otthonában! Bár 4 perccel a vége előtt még vezettünk, az utolsó percekben ellenfelünk fejben és lábon is jobban toppon volt, így lecsúsztunk a győzelemről! A vége 64-60.

LUDOVIKA CSATA – BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 64-60 (16-17, 17-14, 15-17, 16-12)TIPPMIX NŐI NB I. A , 2. fordulóBudapest, Ludovika ArénaJátékvezetők: Söjtöry Tamás Ferenc, Balog György Attila, Rácz Zsolt Róbert (Farkas János)

Ludovika-Csata: Brown 10/3, Fuehring 21/9, Horváth 10/6, Czank 3/3, Gyöngyösi 8/6. Csere: Szabó, Boros 2, Kast, Barnai 10.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós : Perez 19/6, Aldazabal 15/3, Katona 5/3, Zsámár, Jones 13/6. Csere: Szabó 2, Takács 1, Kovács, Degbeon 5.

Sam Fuehring öt pontjával a mérkőzés legelején a Csata került kisebb lépéselőnybe. Ezt követően 5-5-nél egyenlített a BKG. Innen azonban újra ellépett a házigazda. Amikor Gyöngyösi Janka triplája célt ért, már 15-7-re vezetett a Csata és Gedei Tibor időkérése miatt állt a játék. Katona Szidónia állt a BKG élére. Egymaga öt pontot jegyzett, közte egy hárompontost, amivel 16-13-ra felhozta a csapatát. A negyedet pedig egy újabb vendég-tripla zárta. Ez Raina Perez nevéhez fűződött, amivel 17-16-ra a BKG vezetett. A második szakasz elején egy büntetővel növelte előnyét a BKG, de Czank Tímea triplája után már újra a Csatánál volt az előny.

A második etap első felében mindkét oldalon több lehetőség kimaradt. A negyedik perc elején Sam Fuehring alakította 21-20-ra az eredményt. A vendégek szakmai stábja időt kért, de mégis a Csata tudott váltani. A félidőig 12 pontot jegyző Sam Fuehring révén a hazaiak 28-22-re szakadtak el és volt labdájuk a nagyobb vezetéshez. Ezzel nem tudtak élni. Solanch Aldazabal hat pontjával 29-29-nél egyenlített a BKG. Ekkor még három perc volt vissza a félidőig. Már egyik csapat sem alakított ki nagyobb különbséget. Horváth Bernadett hárompontosával a szünetben 33-31-re a Csata ment. A harmadik negyedet is egy hazai tripla vezette fel. Ez Sam Fuehring nevéhez fűződött. A BKG azonban nem engedte magát leszakítani. Kayla Jones hármasa után 36-36-nál ismét utolérte ellenfelét.

A harmadik negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Sokáig három pontnál jobban egyik fél sem tudott ellépni. Mielőtt megtette volna, egy triplával egyenlített riválisa. Ezt a sormintát 42-42 után a BKG törte meg és 46-42-re szakadt el. A kisebb hátrányát azonban a negyed végére ledolgozta a Csata. Az utolsó 10 percnek 48-48-ról vágtak neki a felek. Három és fél percig nem talált be a hazai együttes, amit igyekezett kihasználni a BKG. Raina Perez, Ama Degbeon és Szabó Dóra pontjaival 55-48-as előnyt épített fel. Barnai Judit állt a csapata élére öt ponttal. Az utolsó négy percbe 57-53-ról érkeztek a felek. Sam Fuehring és Jaelyn Brown pontjaival 59-57-nél átvette a vezetést a Csata. Másfél perc volt vissza és innen egy triplával 60-59-re fordított a BKG. Az utolsó 12 másodpercben Horváth Bernadett révén újra a Csata ragadta magához a kezdeményezést. Erre már nem tudott válaszolni a BKG. Végül Horváth Bernadett két büntetőt is értékesített és így alakult ki a 64-60-as végeredmény.

Nyilatkozatok

Hazai edző nyilatkozata Tursics Krisztián : Hatalmas küzdelem dominált a mérkőzésen. Mi még alakuló fázisban vagyunk, sok helyről érkeztek a csapatba a játékosok, időnként még keressük, nem érezzük egymást, mindez a játékban meg is mutatkozik. Voltak szép dolgaink mindkét oldalon, azonban a támadás befejezéseknél néha tanácstalanok voltunk, sok munka vár még ránk. Fontos, megnyugtató győzelmet arattunk. Készülünk a szombati TF elleni idegenbeli összecsapásra, nyerni szeretnénk idegenben is.

Vendég edző nyilatkozata Gedei Tibor : Sok hiba csúszott a játékba mindkét oldalon, hiszen mindkét fél győzni akart. A negyedik negyed derekáig uraltuk a meccset, ekkor azonban többször hibáztunk. Tudtuk, hogy Horváth Betti képes bedobni az ehhez hasonló helyzeteket, a szerencsésebb csapat nyert, ami a mi érdemeinket nem kisebbíti. Nekünk kell még egy kis idő, hiszen a külföldi játékosaink későn érkeztek, azonban egyre jobbak leszünk.

Hazai játékos nyilatkozata Horváth Bernadett : Én is és az egész csapat is nagyon örül a győzelemnek, ugyanakkor látszik, hogy még nagyon sok munka vár ránk a következő mérkőzésekig. Úgy érzem, hogy jó irányba indultunk el, és remélem, hogy ezt az utat tudjuk folytatni.

Vendég játékos nyilatkozata Kayla Jones : Jó mérkőzés volt, versenyben volt egymással a két csapat. Nekünk ez egy tanulópénz volt. #szigetszentmiklós #kosárlabda #basketball Fotó: Csata, Varga János