Sajnos a mai napon nagyon kijött a klassziskülönbség köztün és ellenfelünk között. Gratulálunk a Győrnek, és dolgozunk tovább.

BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – SERCO UNI GYŐR 56-92 (13-29, 16-26, 15-22, 12-15)
TIPPMIX NŐI NB I. A , 3. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Tőzsér Dénes Kelemen, Major Ádám, Rózsavölgyi Alexandra (dr. Gincsai János Péter)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Perez 10/3, Aldazabal 13, Katona 8, Zsámár, Jones 2. Csere: Szabó 2, Takács, Gróf 1, Kovács, Degbeon 20, Andi.
SERCO UNI Győr: Ellenberg 20/15, Dubei 7/3, Török 9/9, Dombai 16/3, Mompremier 2. Csere: Varga 4, Rozmán, Nagy 9, Weninger 12/3, Oroszova 4, Williams 1, Bach 8.

Dubei Debóra és Raina Perez kosárváltása vezette fel a találkozót. Már a mérkőzés legelején Dombai Réka, Aaryn Ellenberg és Török Ági tripláival lépéselőnybe került a Győr. Öt perc után 20-6 állt az eredményjelzőn. Az első negyedben a vendégek a 9 triplakísérletükből 5-öt értékesítettek. Török Ági ugyanis összesen háromszor volt eredményes távolról. A harmadik triplája alakította 23-9-re az eredményt. Innen Ama Degbeon és Solanch Aldazabal révén igyekezett szépíteni a BKG, de Bach Bogi és Ruff-Nagy Dóra büntetői után 10 perc játékot követően 29-13-ra ment a Győr. A második negyed elején Weninger Virág állt a győriek élére, határozott játékkal harcolt ki faultokat és összesen 7 pontot szerzett három perc alatt. A különbség 20 egység környékén látszott állandósulni.

A BKG az első két mérkőzéséhez hasonlóan nagyot küzdött és mindent megtett, hogy a félidőig látótávolságba kerüljön. Raina Perez tripláját követően 36-25-nél jegyezhettük fel a második negyed legszorosabb mérkőzésállását. Aaryn Ellenberg lépett elő a győri csapatból. Két gyors triplát értékesített, így 44-25-nél már hazai időkérés miatt állt a játék. A félidő hajrájában ismét hatékonyan termelte a pontokat a kifejezetten szép támadásokat bemutató Győr. Aaryn Ellenberg harmadik triplájával 55-25-nél a 30 pontot is elérte a különbség. Ez egy 19-0-s futás volt. A félidőt hazai villanások zárták, de a magabiztos győri vezetést nem veszélyeztette. Az 55-29-ről induló harmadik negyed elején Weninger Virág és Aaryn Ellenberg tripláival egyértelmű tette a Győr, hogy nem kívánja visszaengedni a meccsbe a hazaiakat.

A különbség a harmadik etap második felében 30-32 pont környékén állandósult. Mindkét csapat bő rotációval játszott. Minden bevethető játékos lehetőséget kapott. A harmadik negyed végjátékában ismét felpörgette a játékot a Győr, így ekkor 77-40-re megugrott Cziczás László együttese. A záró szakaszban a BKG szépített, 77-51-nél összességében 11-0-s futást mutatott be. Ekkor a győriek időt is kértek. A rövid eligazítást követően pedig 9-2-es futással visszaállították a nagy különbséget Dombai Rékáék. A hajrában nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Végül 15-12-re a záró szakaszt is megnyerte a Győr és ezzel 92-56-os sikert aratott.

Gedei Tibor: Gratulálok a Győr csapatának. Bosszantó az, hogy sokkal több energiát tettek a mérkőzésbe mint mi. Ezt nem engedhetjük meg magunknak. Minden edzésen és mérkőzésen több energiát kell beletennünk, mint a következő ellenfél, hogy legyen esélyünk ellenük egy jó mérkőzést játszani. Ez ma teljes mértékben elmaradt. A játék minden elemében felülmúltak minket. Annak örülök, hogy fiatal játékosoknak tudtam lehetőséget adni, akik most mutatkoztak be A-csoportba. Ezt leszámítva nem nagyon tudok pozitívumot mondani. Van egy hetünk, jövő héten Szekszárdra látogatunk, arra kell fókuszálnunk. Nagyon össze kell magunkat szedni, mert az az energia, amit szerdán a Csata ellen láttunk, abból ma semmi nem mutatkozott meg.

Ama Degbeon: Jó meccsem volt. De a pontjaim azért jöttek, mert nagyon jól megtaláltak a csapattársaim, sok passzt kaptam tőlük. Nagy része volt a vereségnek, hogy a hárompontos dobásokat nem tudtuk levédeni és sok pontot kaptunk ezekből.

Cziczás László: A hozzáállásunk, amit kértem a lányoktól, azt nagyon szépen megfogadták. Gyakorlatilag mindennel meg vagyok elégedve.

Weninger Virág: Tudtuk, hogy egy nagyon kemény mérkőzés vár ránk. Az első félidőben sok pontot kaptunk, ezért a második félidőben javítanunk kellett a védekezésünkön, agresszívabbnak kellett lennünk. Úgy érzem, hogy ez sikerült amit az edzők kértek tőlünk. Készülünk a jövő hétre.