ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – BKG_PRÍMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 98-52 (19-17, 28-7, 24-19, 27-9)
Bajnokság, 4. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Kapitány Gellért, dr. Németh Patrik, Gruber Nikolett Lilla (Téczely Tamás)

Atomerőmű KSC Szekszárd : Hebard 7, Vivians 18/12, Boros 13/3, Goree 13/3, Studer 9/3. Csere: Wallace 18/12, Bálint 4, Horváth 2, Mányoky -, Miklós 9/3, Szűcs 1, Holcz 4.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Perez 11, Degbeon 8, Katona 7/3, Zsámár -, Jones 17/9. Csere: Aldazabal -, Szabó 7/6, Takács -, Gróf -, Kovács -, Andi 2.

A találkozó 7-2-es vendég rohammal indult. Ekkor Cyesha Goree találata következett, amivel a szekszárdiak megszerezték első pontjaikat. Ezután Zseljko Djokics vezetőedző időkérésén volt a sor. Visszatérve bár ritmust váltott a KSC, igazán felzárkózni továbbra sem tudott. Az ötödik perchez közelítve 4-9-et regisztrálhattunk. A későbbiekben négy szekszárdi pont következett, amivel a hazaiak 1 pontra jöttek fel. 8-9-nél így Gedei Tibor vezetőedző kért időt eligazításra. A folytatásban azonban még mindig a vendégek játéka dominált. Távolról ezúttal Jones talált be, amivel az állás 8-12-re változott. Ekkor egy csendesebb periódusa kezdődött a mérkőzésnek, egyik fél sem szerzett találatot. A ponthiányt végül a szekszárdiak törték meg, akik végül 13-12-nél fordítottak. Itt egy teljesen más KSC-t láthattunk a pályán. Zseljko Djokics együttese nagyot váltott védekezésben, agresszívan támadták le ellenfelüket, ami végül az állás alakulására is hatással volt. Egy 9-0-ás szakasz után 17-12-t mutatott az eredményjelző. A vendégek azonban ezt követően sem adták fel a harcot. Hideg fejjel kosárlabdáztak és végig ottmaradtak a fehér-kékek sarkában. Tíz perc elteltével csupán 2 pont volt a felek közti differencia – a második etap 19-17-ről folytatódhatott.

A játékrész 9-0-ás szekszárdi rohammal indult – Zseljko Djokics tanítványai 10 pont fölé emelték a felek közti különbséget. 28-17-nél végül vendég időrés következett. A hazaiak játékát viszont ez sem zavarta össze. Visszatérve Studer Ágnes hárompontosát láthattuk, amivel az állás 31-17-re változott. Ekkor szerezte meg a BKG is az első, második negyedes találatát – Raina Perez volt sikeres. Öt perc elteltével már 15-2 volt a játékrész állása, a differencia pedig veszélyesen közelített a 20 ponthoz. 39-22-nél Victoria Vivians szerezte meg 12-ik dobott pontját. A folytatásban Miklós Melinda is beállt a pontszerzők sorába, ezzel pedig a különbség a húsz pontot is elérte. A Szekszárd viszont ezután sem engedett szorításán. A félidő lefújásáig küzdöttek, kialakítva ezzel egy már szinte behozhatatlan előnyt. A csapatok végül 47-24-ről fordulhattak.

A második félidő sem folytatódott másként. 7-0-ás rohammal nyitott a Szekszárd, amivel harminc pontra nőtt a differencia. A BKG hátrányából végül Perez négy pontja, illetve Degbeon közelije faragott le, ám csupán csak egy pillanatra. Következőnek ugyanis Vivians triplája talált be, amivel a szekszárdi légiós 18-ik pontját szerezte meg. Igazi eseménydús találkozó kerekedett. Kosárra-kosár volt a válasz, közelebb férkőzni azonban továbbra sem tudtak a vendégek. A negyed ötödik percében 60-33-at regisztrálhattunk. Amilyen kétesen kezdett a KSC védekezésben, a harmadik játékrész során legalább annyival keményebben játszottak. Végig ott voltak ellenfelük nyakán, esélyt sem hagyva a pontszerzésre. 62-33-nál ezúttal Hebard volt sikeres, majd szigetszentmiklósi időkérésen volt a sor. A statisztika alapján a Szekszárd legnagyobb fegyvereként Wallace, illetve Vivians játéka szolgált – mindkét légiós 18 pontot dobott fejenként. Azonban, a BKG oldalán is volt valaki, aki átlépte a kétszámjegyű dobott pontot: Kayla Jones összesen 13-at jegyzett. A játék ezután továbbfolytatódott, a különbség pedig 30 pont körül kezdett állandósulni. Két percre a negyed vége előtt 67-36-ot mutatott a kijelző. A hátralévő időben míg a Szekszárd 4, addig a BKG 7 további pontot szerzett, vagyis a záró szakasz 71-43-ról folytatódhatott.

A végső játékrész már nem hozott túl nagy meglepetéseket. A Szekszárd pontosan 27 pontos előnnyel kezdhette meg az utolsó tíz percet, amivel szinte már be is biztosította győzelmét. A negyed első találatát is a hazaiak szerezték – Cyesha Goree közelről volt sikeres. Ami ezen ponton a vendégek javára szólt, az a maximális kitartóerő volt. Egy pillanatra sem adták fel a mérkőzést, minden egyes védekezéssel, illetve támadással megnehezítették a Szekszárd dolgát. A KSC játékán viszont abszolút megmutatkozott az Euroliga szintű kvalitás. Határozottan és higgadtan kosárlabdázott Zseljko Djokics együttese, ami egyértelműen tükröződött a mérkőzés alakulásán is. 77-46-nál ismét harminc pont fölött járt a különbség. Bár a találkozót rendkívül magabiztosan kezdte a BKG Szigetszentmiklós, és utána is mindent megtett, egy idő után mégis megmutatkozott a papírforma. Az Atomerőmű KSC Szekszárd végül 98-52-es győzelmet aratott, megszerezve ezzel egy újabb hazai sikert.

Hazai edző nyilatkozata
Djokics Zseljko : Érezhető volt a játékunkon, hogy hétköznap is pályára léptünk. Nem szoktam két perc után időt kérni, de most mérges voltam, mert puhán kezdtünk, de aztán sikerült ritmust váltanunk. A második negyedben a cserék tették hozzá a közel húsz pontos különbséget. Látványos meccs volt, hiszen húsz tripla született, s jó dobóformát mutattunk, hiszen csak ezeknek közel ötven százalékát értékesítettük. Örülök, hogy sokkal több lepattanót szedtünk, mint ellenfelünk, az agresszív védekezésünket pedig jól tükrözi, hogy majdnem harmincszor adták el a labdát a vendégek. Azonban sokat kell még dolgozunk, nem könnyű támadó játékosokból védőcsapatot csinálni, de most több mint egy hetünk van erre is készülni a Miskolc elleni rangadó előtt.

Vendég edző nyilatkozata
Gedei Tibor : A második és harmadik negyedben átgázolt rajtunk a Szekszárd, nem tudtunk mit tenni az agresszivitásuk ellen. Próbáltunk védekezést váltani, de szétdobták a zónánkat.

Hazai játékos nyilatkozata
Studer Ágnes : Sokkal agresszívebben játszottunk, mind eddig. Ez volt az első olyan meccs, amin sikerült megoldanunk az egészpályás letámadást. Biztató volt a játékunk, a dobóformánk is a helyén volt, emellett huszonnégy assziszttal zártunk. Ebben nagy szerepe volt Miklós Melindának, aki jobban mozgott és többet lehetett a pályán, mint a PINKK elleni visszatérése alkalmával, ezáltal többet pihenhettem. Kilenc napunk van készülni az első komoly mérkőzésre, ennek hasznosan kell telnie, a zónavédekezést kell elsősorban összeraknunk, hogy mindenki tudja a helyét a pályán.

Vendég játékos nyilatkozata
Szabó Dóra : Bíztunk benne, hogy jobb és szorosabb mérkőzést tudunk játszani, de ennyi eladott labdával ezt nem lehetett megvalósítani. A következő meccseken ennek számát szeretnénk lecsökkenteni.