Bár gyengén kezdtük a találkozót, a második félidőben összekaptuk magunkat, és megszorongattuk a PEACOT!

NKA UNIVERSITAS PEAC – BKG-PRÍMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 78-67 (15-6, 27-15, 14-26, 22-20)Bajnokság 6. fordulóPécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos CenterpályaFarkas Gábor, Földesi Ádám, Jankovics Viktor Zsolt (Vághy Tamás János)

NKA Universitas PEAC: Burdick 6, Laczkó 6/6, Calhoun 18/15, Kiss 25, Wentzel 9. Csere: Kaszás-Pap -, Simon -, Kötő -, Szűcs -, Sanchez 8/6, Olawuyi 2, Katanic 4.
BKG-PRÍMA NATURA Szigetszentmiklós: Katona 18/3, Perez 5/3, Jones 14/3, Zsámár -, Degbeon 13. Csere: Aldazabal 9/9, Szabó 5/3, Vári 3/3, Gróf -, Takács -, Széphalmi -, Andi -.

A mérkőzést Raina Perez találata vezette fel, majd a válasz Cassidie Burdick és Kiss Virágtól érkezett. Laczkó Sára hárompontosa után a PEAC már 6-2-re vezetett. Ekkor a vendégek kértek időt eligazításra. A folytatásban bár Ama Degbeon kosarával egy lépéssel közelebb hozta csapatát, Sierra Calhoun triplájának köszönhetően a különbség tovább növekedett. Calhoun újabb sikeres, ezúttal 2+1-es akciójával az állás 12-4-re változott. A felek közti differencia végül 15-4-nél lépte át a tíz pontot. A pontszerzés ezt követően viszont lelassult. A negyed végéig további találat már csak a BKG oldalán született, vagyis a második felvonás így végül 15-6-ról folytatódhatott.

A következő 10 percet Degbeon sikeres büntetője indította, amire Laczkó Sárától érkezett a válasz. Ezzel a triplával a különbség ismét tíz pont fölé nőtt. Jovan Gorec tanítványainak lendülete azonban ezután sem csökkent. Koncentrált védekezésükből erős támadásokat indítottak, amikkel sorban szerezték a kosarakat. 25-7-nél ismét Calhoun találatát láthattuk, amivel a pécsi légiós a 9-ik dobott pontját szerezte meg. Ezután, Kiss Virág ziccerével, a differencia a húsz pontot is elérte. 27-7-nél Gedei Tibor kért időt csapatának. A nagyszünetig több, mint hat perc volt hátra, ez idő alatt a PEAC pedig továbbra is magabiztosan, kevés hibával kosárlabdázott. Végig dominálták a mérkőzést, aminek köszönhetően egészen a félidő végéig sikerült megtartaniuk a 20 pontos különbséget. A csapatok 42-21-ről fordulhattak.

A második félidő első perceiben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Kosárra-kosár volt a válasz, így hosszú percekig a különbség változatlan maradt. 48-26-nál épp Sierra Calhoun szerzett három pontot, melyet vendég időkérés követett. A rövid taktikai eligazítás láthatóan jót tett Gedei Tibor együttesének, ugyanis visszatérve rögtön Vári Zita talált be távolról. A Szigetszentmiklós azonban továbbra sem talált fogást a PEAC támadásain, vagyis a kék-sárgák nem tudtak érdemben közelebb férkőzni a pécsiekhez. Az ötödik percbe érkezve Kayla Jones büntetőin volt a sor. A légiós sikeres találatai után az állás pedig 52-31-re változott. ezt követően ritmust váltott a BKG. Sorozatban nyolc pontot szereztek a vendégek, amivel 15 pontra dolgozták le hátrányukat. Ekkor Jovan Gorec időkérése következett (54.39). Támadásaikon kívül a Szigetszentmiklós védekezése is javulni látszódott. A legnagyobb veszélyt azonban továbbra is pécsiek Kiss – Calhoun duója jelentette. A negyed utolsó perce következett, a felek közti differencia pedig 11 pontra csökkent. A játékrész 56-47-el végződött.

A mérkőzés záró szakasza további izgalmakat hozott, az első percekben ugyanis a vendégek tíz pont alá férkőztek. 58-50-et mutatott az eredményjelző, amikor Katona Szidónia találata következett. A folytatásban is Katona volt sikeres, amivel 4 pontra csökkent a BKG csapatának hátránya. 58-54-nél így tehát Jovan Gorec vezetőedző kért időt eligazításra. Az indulatok a folytatásban is pattanásig feszültek. Mindkét fél kő keményen küzdött a pályán. Míg a pécsiek előnyük növelése érdekében, addig a vendégek a kiegyenlítésért. A különbség azonban ezután is 4 ponton táncolt. A folytatásban Aldazabal és Calhoun váltott hárompontost, majd Kiss Virág fault-jó-akciója következett. 65-59-nél ezúttal a Szigetszentmiklós együttese kért időt. Visszatérve azonban ismét kibontakozott a papírforma, és a PEAC megint csak 10 pont fölé növelte az előnyét. A mérkőzés utolsó percét Kiss Virág sikeres büntetői indították, a kijelzőn pedig 78-65 volt olvasható. Ezzel a Pécs tulajdonképpen bebiztosítatta győzelmét. A vendégek pár perces fellángolásának ellenére is az NKA Universitas PEAC végül 78-67-es győzelmet aratott hazai pályán.

Gedei Tibor : Az első félidő alapján nem érdemeltünk semmit, tragikus energiaszintet produkáltunk. Mintha nem lett volna kedvünk kosárlabdázni, ami vállalhatatlan. Az öltözőben rendeztük a sorokat, és sikerült visszajönni a mérkőzésbe. Az, hogy nyolc-tíz faulttal többet kapunk, úgy, hogy eleve kevesen vagyunk, nem védekezünk elég agresszívan, mert nem is tudunk, mégis ilyen a faultarány, ezzel együtt kell tudnunk élni.

Vendég edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Az első félidő alapján nem érdemeltünk semmit, tragikus energiaszintet produkáltunk. Mintha nem lett volna kedvünk kosárlabdázni, ami vállalhatatlan. Az öltözőben rendeztük a sorokat, és sikerült visszajönni a mérkőzésbe. Az, hogy nyolc-tíz faulttal többet kapunk, úgy, hogy eleve kevesen vagyunk, nem védekezünk elég agresszívan, mert nem is tudunk, mégis ilyen a faultarány, ezzel együtt kell tudnunk élni.

Katona Szidónia : Nagyon rosszul kezdtünk, nem méltó hozzánk, hogy így játsszunk. A második félidőben viszont meg tudtuk mutatni, hogy mi az a játék, ami felé szeretnénk haladni. Ugyanakkor nem elég, hogy egyre jobban játszunk, meg kell tanulnunk megfordítani a mérkőzést.

Hazai játékos nyilatkozata
Kiss Virág : Hiába nyertünk, nem lehetünk elégedettek. Jól kezdtünk, kialakítottunk egy nagyobb előnyt, és megint hagytuk kicsúszni a kezünk közül. Már nem először, és ezen változtatnunk kell. Hiába vezetünk 15-20 ponttal, nem engedhetünk ki egy másodpercig se. Köszönöm a szurkolóknak, hogy végig mellettünk voltak.

Mostmár a vasárnap felé fordulunk, ugyanis október 30-án hazai pályán fogadjuk a BEAC-ot!!! HAJRÁ KOSOK!#szigetszentniklós #kosárlabda #baskeball