Fantasztikus küzdelemben maradtunk alul a BEAC ellen hazai pályán. Bár a mérkőzés nagy része terveink szerint alakult, a BEAC sajnos megtalálta a dobóformáját, és 14 triplát értékesítve győzték le a Kosokat!

BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – E.ON ELTE BEAC 82-89 (18-17, 20-13, 22-29, 22-30)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 7. forduló
Szigetszentmiklós Városi Sportcsarnok
Nagy Viktor, Rácz Zsolt Róbert, Varga-Záray Katalin (Balogh László György)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Perez 23/12, Vári 5, Gróf, Jones 28/9, Degbeon 17. Csere: Aldazabal 4, Szabó, Zsámár, Andi.

E.ON ELTE BEAC: Angyal 13/9, Vojtulek 17, Orosz, Tóth 16/6, Green 23/9. Csere: Koch 9/9, Milkovics 8/6, Radócz 3/3, Juhász.

A 7. forduló záró mérkőzésén az E.ON ELTE-BEAC 89-82-re múlta felül a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklóst.

Ama Degbeon és Ana Vojtulek kosárváltása vezette fel a találkozót. Kayla Jones triplájával a BKG ragadta magához a kezdeményezést. Két perccel később Milkovics Réka hármasával 9-9-nél egyenlített a BEAC. A vezetést azonban nem tudta megszerezni, egy 9-3-as sorozattal ismét a hazaiak kerültek kedvezőbb pozícióba. A megszerzett előnyből egy pont a negyed végére is megmaradt a szigetszentmiklósi együttesnek. 10 perc után 18-17 állt az eredményjelzőn. Kayla Jones már 10 pontnál járt hazai oldalon. A BEAC legeredményesebbje pedig az 5 pontos Tóth Franka volt. A második etap elején közel két percig nem találtak be a csapatok. Raina Perez és Ana Vojtulek jegyezték az első pontokat. Milkovics Réka duplája után 21-20-nál viszont a BEAC átvette a vezetést és ekkor Gedei Tibor időt is kért.

A második negyedben a BEAC legnagyobb előnyét 28-24-nél jegyezhettük fel. Erre azonban Raina Perez és Kayla Jones válaszolt, így ekkor már Mészárosné Kovács Andrea időkérése állította meg a játékot. A BKG lendületben maradt. 36-28-nál már 12-0-s futásban volt a házigazda. A BEAC kosárcsendjét Morgan Green törte meg, de az eladott labdák miatt nem tudtak érdemben közelebb kerülni a vendégek. Egészen pontosan már 14 volt a félidőben a BEAC-nak. Érdekesség, hogy a TFSE múlt heti legyőzésekor összesen szerepelt 17 eladott labda a BEAC statisztikáján. A félidőt Ama Degbeon találata zárta, amivel 38-30-ra alakította az eredményt. A harmadik negyed elején Ana Vojtulek talált be, de erre Raina Perez triplával válaszolt és így 41-32-nél kialakult az addigi legnagyobb hazai előny. Ezt pedig tudta fokozni a BKG, hiszen Perez triplából is betalált és ezzel 44-34-nél már 10 pont választotta el a feleket.

A BEAC felzárkózását Angyal Barbara triplája indította, majd jött Ana Vojtulek és Tóth Franka. Már a 12. pontját szerezte a mérkőzésen Tóth Franka, amikor a hárompontosával 47-46-nál minimálisra csökkentette a csapata hátrányát. Radócz Fanni és Koch Dóra távoli dobásaival 52-50-nél fordítottak a vendégek. Kifejezetten jó ritmust kapott el a BEAC, mely a 9 kísérletéből 5 triplát értékesített a harmadik szakaszban. A negyed végjátéka töredezettebb játékot hozott. Ezt a periódust végül Morgan Green büntetői zárták, amivel 59-58-ra ment a BEAC. A záró szakaszt Raina Perez és Morgan Green triplái indították. Felváltva estek a kosarak. 67-67-ig egyik fél sem tudott elszakadni. Itt végül Tóth Franka és Morgan Green dupláival ragadta magához a kezdeményezést a BEAC. Koch Dóra triplája pedig megerősítette a vendégek előnyét. Ezzel ugyanis 74-67-nél már 7 pont választotta el a feleket. Látványos és pontgazdag csata kerekedett. Háromszor is felzárkózott öt pontra a BKG, de előbb Milkovics Réka, majd a tripla-dupla közelébe érő (23 pont, 14 gólpassz, 9 lepattanó) Morgan Green felelt ezen kísérletekre. A végjátékot kézben tartotta a BEAC és megérdemelt győzelmet aratott.