A BKG-PRIMA Akadémia U16-os lánycsapatával szeptember elején a szezon nyitányán viszonylag simán kikaptunk a Pilis Basket csapatától a kadett országos előselejtezőn. A vereség annak is betudható volt, hogy ezen a meccsen játszott először ez a csapat az idei összeállításában, nem voltunk sem összeszokottak sem kellően magabiztosak. Mivel a Pilis sem jutott az országos főtáblára, a regionális csoportban éppen az otthonukban kezdtük meg a küzdelmeket – tehát nagyon hamar adódott lehetőség a javításra, visszavágásra. 

Bár a mérkőzés nem ennek szellemében kezdődött, a sok ideges és pontatlan megoldás hatására az első negyed végére 11 pontos hátrányba kerültünk, érződött hogy több van a csapatban. A második 10 percben néhány jó védekezés és ügyesebb támadások hatására ritmusba került a csapat és sokkal összeszedettebb teljesítményt nyújtott, ami a félidőre már egy pontos vezetést eredményezett. A harmadik negyedben minden úgy sikerült, ahogy szerettük volna: jól működött a zóna, tudtunk indulni és nagyobb iramot diktálni, betaláltunk közelről és messziről egyaránt, valamint jól szálltak be a játékosok a kispadról is. A meccs utolsó részében már néha húsz pontos előnyünk is volt, de végül a 68-55 arányú idegenbeli győzelem is nagyon értékes. 

A kadett csapat ezen a meccsen nagyon jó karaktert mutatott, amikor kellett küzdöttek, amikor lehetett ötletesen és szépen játszottak, gratulálok mindenkinek. A siker segítette a csapattá válást, jó volt látni ahogy a játékosok egymás ügyes megoldásainak is tudtak örülni. A legerősebb csoportellenfelünk otthonában egy ilyen jó játékkal kivívott győzelem önbizalmat kell hogy adjon, bízom a hasonlóan sikeres folytatásban! – Szatmári Ákos edző.

https://megye.hunbasket.hu/pest/merkozes/x2223/hun_pes_rlk/1229241