A junior lányok az első fordulóban aratott magabiztos győzelem után előbb a Vasas ellen idegenben, majd az MTK csapatával haza pályán megmérkőzve folytatták a regionális bajnoki szereplésüket. 

A két meccsen két ellentétes arcát mutatta a csapat. A Vasas otthonában a jó kezdésünket nem követte hasonló folytatás, az ellenfél rengeteg támadó-lepattanóval és agresszív védekezéssel elbizonytalanított minket, és a szokásos ötletes, kombinatív, sok indulásra és átmeneti játékra épülő taktikánk ezúttal nem tudott érvényesülni. A csapatjátékunk sem működött most jól, kidolgozatlan akciók és sok egyénieskedés, rossz dobóforma jellemezte ezúttal a lányokat. A vereség ténye megérdemelt, különbsége talán túlzott volt, de igyekeztünk tanulni belőle. 

A javítási lehetőség az MTK juniorok ellen adódott, akik az eddigi meccseik alapján kétarcú csapatnak tűntek. Bíztam benne, hogy jobbik formánkat mutatva van esélyünk győzni ellenük – ami egy küzdelmes mérkőzésen meg is történt! Bár szinte folyamatosan vezettünk, leszakítani csak a harmadik negyedben sikerült őket egy kiváló, 16-0-s rohammal. Ismét látszott, hogy az agilis védekezés és az abból induló gyors és kombinatív támadásvezetés áll a legjobban ennek a csapatnak. A küzdést, akarást mindenképpen érdemes kiemelni, és szerintem az állóképességgel sincs gond. A sok jó megoldás mellett a fejlesztendő területek is meccsről meccsre ugyan azok: a lepattanó-csatát rendszerint elveszítjük, illetve a tiszta dobóhelyzeteket nem elég jó százalékkel értékesítjük. Ha ezeken a területeken előre tudunk lépni, akkor a most 10 ponttal megnyert mérkőzést legközelebb nagyobb különbséggel tudjuk majd hozni, mert játékban talán most is több volt a két csapat között. 

Gratulálok a szép győzelemhez, jó játékkal léptünk túl a korábbi vereségen. Szükség lesz a megfelelő formára a következő két további novemberi hazai mérkőzésen is, de minden adott a sikeres folytatáshoz!  – Szatmári Ákos edző