Tegnap (vasárnap) U13-ban és U14-ben is mérkőzést játszott csapatunk hazai pályán. U13-ban a Taksonyi Ördögöket fogadtuk.

Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy ebben a korosztályban, -a 2010-11-es születésűek közt-, amely gerincét adja az U14-es csapatnak is, milyenek az erőviszonyok, milyen teljesítményre leszünk képesek. Ellenfelünket nem ismertük, ezért mindenre felkészülve mentünk ki a pályára.

Szerencsére hamar kiderült, hogy képzettségben, szervezettségben jóval előrébb járunk ellenfelünknél, és a harcos védekezésünknek, lendületes támadásainknak köszönhetően már az első negyedben nagy pontbeli előnyre tettünk szert (32-3). A 2. negyed a kihagyott ziccerek, eladott labdák miatt kicsit nehézkesebbre sikerült, és kiegyenlítettebbé vált a játék (16-14). A 3. negyed ismét nagy különbséget hozott (18-0), majd a 4. negyedben a kulcsjátékosok pihentetése miatt ismét kiegyenlített volt és sok hiba becsúszott. Ezt a negyedet az ellenfél nyerte (10-12), de végül így is nagy fölénnyel zártuk bemutatkozó meccsünket az U13-ban a Taksony ellen. (76-29)

U14-ben a Radobasket/B csapatával játszottunk. Valójában őket sem ismertük, de A Radobasket általában jó csapatokat delegál, így lélekben erre készültünk A csapatunk játékosainak közel a fele vett részt az előző meccsen, így sorsdöntő volt, ők mennyire fogják bírni. Szerencsére elmondhatjuk, hogy az állóképességünkkel nem volt probléma, mindenki jól bírta a terhelést. Az első negyed itt is jól sikerült és még a sok kihagyott ziccer ellenére is megnyugtató előnnyel zártunk (16-4). A 2. negyed is hasonló képet mutatott, és hasonlóan magabiztosan nyertük (20-6). Ugyanígy a 3. negyedet is (23-6), viszont a 4. negyed kissé gyengécskére sikerült , és 8-11 arányban elveszítettük. A győzelmekhez gratulálok a csapatnak, a múltkori rosszul sikerült hétvége után nagyon szükségünk volt rá, és az nagyon dicséretes, és talán mindennél fontosabb, hogy mindenki óriási lelkesedéssel, és a tőle telhető maximális energiabedobással játszott a mérkőzéseken.

Ezúttal is köszönjük a szülőknek a töretlenül lelkes szurkolást! Hajrá Batyi 🙂 – Kása Péter#szigetszentmiklós #kosárlabda #basketball