U14-es csapatunk csütörtökön Diósd ellen játszott idegenben egy nagyon kiélezett, szoros izgalmas mérkőzést. A diósdi csapat nem volt ismert számunkra. A bemelegítéskor látszott, hogy magas játékosaik között is vannak ügyesek, de az alacsonyabbak közt is akadt nagyon gyors, képzett játékos. A szokottól kissé eltérő csapatösszeállítással léptünk pályára, hogy azok is megismerjék egymást a pályán, akik eddig még nem sokat játszottak együtt.

Az 1. negyed jó védekezéssel, de rossz helyzet kihasználással kezdődött. A negyed közepén az ellenfél néhány ponttal ellépett, de a végére ismét lendületbe jöttünk, és kiegyenlítettünk (19-19). A második negyed szintén szoros küzdelmet hozott (14-14), a csapatok leginkább egymás  hibáiból éltek és a helyzeteket továbbra sem sikerült igazán jól értékesíteni. Az eladott labdák száma is magas volt, valamint faultokkal sem álltunk jól, volt akinek 4 fault is összegyűlt a 2. félidőre. A 3. negyedben az ellenfél a legjobb 5-ösét hozta pályára, és magas szerkezettel kezdett, ehhez kellett alkalmazkodnunk. A hibáink  miatt ismét hátrányba kerültünk, és már 8-10 pont különbség is volt az ellenfél javára, de a negyed végére ismét lendületbe jöttünk és feljöttünk (14-17). Szerencsére a 4. negyedben nem tört meg a lendületünk, és pontról pontra faragtuk le a hátrányunkat.  Izgalmas és feszült végjátékot követően végül sikerült az utolsó percben 3 pontos előnyhöz jutni, amit aztán már a lefújásig csak meg kellett őrizni.

Ez sikerült, így nagy megkönnyebbülésünkre a győzelmet is sikerült behúzni. Nagyon nehéz, sok hibával teli, szenvedős mérkőzés volt, de minden elismerést megérdemel a csapat, mert ismét megmutatta, hogy képes a végsőkig küzdeni, és igazán akarni a győzelmet. Ami ismét megmutatkozott, hogy a ziccerekkel, passzokkal még sokat kell foglalkoznunk, védekezésben pedig a lepattanózást kell gyakorolnunk a magas játékosok ellen is, mert abból nagyon sok kosarat kaptunk, hogy nem tudtuk a védő lepattanókat megfelelően begyűjteni. A győzelmet viszont megérdemelten vívta ki a csapat, ezért nagy gratula jár mindenkinek! Hajrá Batyi!