Az U18-as lánycsapat a csoport egyik esélyesével, a kitűnő erőkből álló Radobasket csapatával játszott hazai pályán. Az utóbbi időben (részben a sok meccs miatt) kevesebb lehetőségünk volt edzeni, illetve több hiányzónk is volt, mégis bíztam benne hogy jó játékkal partiban lehetünk. 

A meccset ezúttal megfelelő hőfokon kezdtük, kemény és eredményes védekezéssel, sok mozgással, pontos dobásokkal már az elejétől nálunk volt az előny. Az első félidőben a védekezésünk végig, a támadásunk a játékrész nagyobb részében kiváló volt, a szünetre 36-26-os, megérdemelt előnnyel mentünk. Várható volt, hogy az ellenfelünk fel fogja szívni magát, magas, erős, mély rotációra építő csapatról van szó. Ennek megfelelően sokkal agilisabban kezdték a harmadik negyedet, letámadással igyekeztek hibára kényszeríteni minket. A második félidőben igazán nagy csata alakult ki, mindkét együttes akart és harcolt ha kellett. Váltakozva voltak a csapatoknak jó periódusai, így a különbség is hol tíz fölé ment, hol alatta volt. A végjátékra a kipontozódások és a nagy küzdelem miatt kicsit ’elfogytunk’, de a kritikus pillanatokban meg tudtunk újulni, és egy-egy jó védekezéssel, labdaszerzéssel, jókor bedobott kosárral sikerült megőrizni a vezetést (az egész meccs során nálunk volt az előny). 

A vége egy nagyszerű, 10 pontos győzelem lett. A lányok szívvel-lélekkel küzdöttek, győztes karaktert mutattak. A sok kiváló egyéni teljesítmény mellett a pálya mindkét felén sokszor működött jól a csapatjáték is, és ahogy a mondás tartja: a tehetség nyeri a meccset, de a csapatmunka nyeri a bajnokságot. Ilyen játékkal akár erre is lehet esélyünk; hatalmas gratuláció a lányoknak, igazán büszke vagyok rájuk! – Szatmári Ákos edző

https://hunbasket.hu/merkozes/x2223/whunu18r/whunu18r_26