Legutóbb mi látogattunk el a Diósd csapatához U14-ben, most viszont mi fogadtuk őket idehaza a visszavágóra. Akkor egy nagyon kiélezett, szoros mérkőzésen sikerült győznünk 3 ponttal, de most reméltük, kicsit kevesebbet kell majd idegeskednünk. Sajnos a mérkőzést megelőzően csak csütörtökön tudtunk edzeni teremgondok miatt, ezért kérdés volt, mennyire lesz idegen számunkra a pálya…Az első negyed meglepően jól sikerült. Bár nem volt 100%-os a helyzetkihasználásunk és eladott labdák is akadtak, így is nagy különbséggel meg tudtuk nyerni (22-7).

A 2. negyedben egy kicsit erősebb, és magasabb 5-ös jött fel az ellenfél részéről, és a lepattanókkal, illetve a magas játékosok lendületes betörésével nem nagyon tudtunk mit kezdeni, illetve sok bizonytalanság is becsúszott a támadásainkba, így ezt a játékrészt el is veszítettük néhány ponttal (13-19). A 3. negyedben ismét magunkra találtunk, és a lendületes betörések, befutások, valamint a kellően kemény védekezésünk meghozták az eredményüket (19-11). A majdnem 20 pontos különbség láttán egy picit megnyugodhattunk. A végjátékban a cserék, és kipontozódások miatt ugyan néhány pontot még visszahozott az ellenfél, de komoly veszélyt nem jelentett a győzelmünket tekintve. Összességében egy közepesnek mondható teljesítménnyel sikerült győznünk, viszonylag megnyugtató előnnyel, de a hibák kijavításán dolgoznunk kell, mert a hétvégén 2 nehéz mérkőzésünk is lesz, és félő, hogy ez ott nem lesz elég.

Most a győzelemhez mindenképp gratulálok a csapatnak, a vasárnapira pedig remélem, még jobban összeszedjük magunkat, és azok is hozzák a formájukat majd, akik ezen a mérkőzésen elmaradtak az egyéni képességeikhez képest.Hajrá Batyi! – Kása Péter edző