Hétvégén Budakeszin rendezték az U12-es korosztály harmadik fordulóját. Csapatunk eddig három győzelmet és egy vereséget gyűjtött be az előző fordulók alatt, amelyeknek köszönhetően stabilan őrzi helyét a 10-es régió tetején, az A-csoportban.

Szombaton a nagy rivális BSC (eddigi egyetlen vereségünk okozója), valamint a frissen B-csoportból feljutott Gödi Gólyák vártak a mieinkre.

A Gólyák ellen kezdtük a napot. A lányokból felálló csapat fizikálisan messze a mieink fölé „nőtt”, majd minden játékosuk magasabb volt a Batyis ifjoncoknál. Fizikai paramétereik mellett rendkívül alapos technikai felkészültségről is tanúbizonyságot tettek, így tudtuk, hogy extrakemény mérkőzés vár ránk.

Bár pár technikai hiba emlékeztetett arra, hogy szombat reggel van, a csapat végig fantasztikusan koncentrálva, nagyon tudatos játékkal ellenfele fölé tudott nőni, a rendkívül fizikális, néhol már-már durva játék ellenére. Külön kiemelendő a Veresegyházi-Kozák-Deák-Szűcs-Fekete ötös védőmunkája, ami a korosztályt meghazudtoló tudatossággal sikerült végrehajtani.
A végeredmény: 72-54

Következett a BSC, amely az előző fordulóban 6 ponttal tudott nyerni ellenünk. Bár revansra készültünk, már a mérkőzés első perceiben kiderült, hogy a Gólyák elleni mérkőzés mind fizikálisan, de főleg mentálisan rengetegett kivett a kicsikből, amelyen az sem segített, hogy szünet nélkül kellett játszanunk a második mérkőzést.

Ellenfelünk nagyon motiváltan és koncentráltan lépett pályára, és ha lehet ez a meccs még a Gólyák elleninél is lényegesen fizikálisabb volt. Bár voltak feltámadásaink, sajnos „leeresztve”, millió figyelmetlenségből adódó hibával, esélyünk sem volt a hatékonyan és keményen játszó BSC ellen.

A mérkőzés ennek ellenére hasznos tanulópénzként szolgál majd. A technikai elemek elsajátítása mellett a Kosoknak meg kell tanulniuk mentálisan is megerősödni, és akkor is kiadni magukból a maximumot, és koncentrálni a játékra, amikor a körülmények (fizikalitás, fáradtság, bizonytalan, és emiatt következetlen bírói munka, stb.) ellenük vannak.
A vége: 70-41

Visszatérünk!
HAJRÁ KOSOK!
#szigetszentmiklós#kosárlabda#basketball