Bizakodva vártuk az idegenbeli Taksonyi Ördögök elleni visszavágónkat  kedden, miután az első alkalommal sima győzelmet arattunk idehaza. Az első negyedet nagyon jól kezdtük, a megbeszélt dolgokat kis hibaszázalékkal pontosan hajtottuk végre, és mind támadásban, mind védekezésben jó teljesítmény hoztunk.

Lendületes, gyors támadások, pontos befejezések, a harcias, fegyelmezett védekezés hamar nagy pontbeli különbséget eredményezett a javunkra (32-3). A 2. negyedben inkább a védekezés működött jól, a támadójátékunkba már a befejezéseknél több hiba csúszott, ezért bár kisebb arányban, de ezt a negyedet is megnyertük (7-2). A 3. negyedben az ellenfél védekezése és támadójátéka is jelentősen javult. Jobban összezártak a betöréseknél, amivel nehezen tudtunk mit kezdeni. Több lett az eladott labdánk is és a támadó lepattanókat is nehezen szereztük meg. Emellett egyéni teljesítményben is javult az ellenfél, és néhány játékosuk lendületes 1-1-eit nem tudtuk levédekezni megfelelően. Ezt a játékrészt végül 7-15 arányban el is vesztettük, de a végső győzelem nem forgott veszélyben továbbra sem, így nyugodtan vághattunk neki a 4. negyednek, ahol ismét visszatért a lendület a csapatba, és jó védekezéssel, pontosabb befejezésekkel újra felülkerekedtünk. Ezt a negyedet 12-0 arányban nyertük, így a végeredmény 38 pontos győzelem (58-20).

Gratulálok a csapatnak, szép, összeszedett játékot produkált sokkal kisebb hibasszámmal, mint az eddigi mérkőzéseken. Jól alakulnak a ziccerek, a passzok, és helyenként nagyon szép összjátékot láthattunk. Köszönjük a szülőknek is a munkaidő utáni lelkes szurkolást, amivel ünnepnappá varázsolták ezt a keddi, átlagosnak induló hétköznapot. 🙂 – Kása Péter

Hajrá Batyi!