Fantasztikus küzdéssel megfordítottuk a meccset és nyerni tudtunk hazai pályán a Vasas ellen! Ezzel bebiztosítottuk a nyolcadik helyet a tabellán, ami azt jelenti, hogy második profi idényünkben részt vehetünk a Magyar Kupában!

BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – VASAS AKADÉMIA 69-68 (16-26, 14-11, 27-21, 12-10)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Perez 12/3, Katona 9, Takács 4, Jones 13/6, Degbeon 10. Csere: Vári 11/3, Aldazabal 7/3, Szabó 3/3, Zsámár
Vasas Akadémia: Smailbegovic 14/12, Nunn 14, Papp 14/6, Tóth 11, Madár E. 11. Csere: Budácsik 2, Szerencsés, Salamon 2, Madár K.

A wbasket beszámolója:

Villámrajtot vett a Vasas a mérkőzés elején. Az első hat mezőnykísérletükből négy sikeres lett a vendégeknek és ezzel 9-2-es előnyre tettek szert, így kicsivel több, mint két perc után már hazai időkérés miatt állt a játék. Schaquilla Nunn, Nadija Smailbegovic és Papp Dia voltak ezen futás pontszerzői. Az egyetlen hazai találat Raina Perez nevéhez fűződött. Az időkérés után Tóth Orsi és Madár Eszter kétszámjegyűre növelte a csapata előnyét. A BKG kosárcsendjét Kayla Jones és Takács Dorina törte meg. A különbség 8-12 pont környékén állandósult. Az első negyed hajrájában felváltva estek a találatok. 10 perc után 26-16-os eredményt rögzíthettünk. A második etap elején Tóth Orsi 2+1-es megoldásával 13 pontra nőtt a Vasas előnye, de 29-16 után közel négy percig nem találtak be a vendégek. Ez idő alatt 29-23-ra szépített a BKG. Szabó Dóra triplája alakította 29-23-ra az állást és ekkor Milos Pavlovic időt is kért.

A folytatásban kiegyenlített játék mellett felváltva estek a találatok. A Vasas előtt 34-28 után – a félidőig 11 pontig jutó és ezzel csapata legeredményesebbjének bizonyuló – Nadia Smailbegovic triplájával megnyílt az út, hogy ismét elszakadjon. Ezzel nem tudott élni. Solanch Aldazabal büntetői alakították ki a félidei 37-30-as eredményt. A hazaiaknál a 7 pontos Kayla Jones volt a legeredményesebb. A harmadik szakasz legelején Raina Perez triplájával 37-33-ra szépített a BKG. Ezt követően még többször is elszakadt 5-6 ponttal a Vasas, de ekkor már teljesen kiegyenlítődött a játék képe. Sőt, 46-41 után Raina Perez és Solanch Aldazabal révén 46-46-nál egyenlített a BKG. A vezetést még nem tudták átvenni a hazaiak. Tóth Orsi és Madár Eszter felelt a pontokért a Vasasnál, majd jött Papp Dia triplája és Schaquilla Nunn ziccere, így a harmadik negyed hajrájába 58-51-ről fordultak a csapatok.

A harmadik etap végjátéka lélektanilag egy komoly fordulatot hozott. Kayla Jones két triplájával ugyanis 58-57-re felzárkózott a BKG. Ez pedig új lendületet adott a házigazdának a negyedik negyedre. Schaquilla Nunn és Madár Eszter még 62-59-es előnyhöz juttatta a Vasast, de ezt követően 64-62-nél összejött a fordítás a BKG-nak. Vári Zita duplájával szerezte meg a vezetést a házigazda. Kőkemény és töredezett hajra formálódott. Schaquilla Nunn révén egyenlített a Vasas, majd Vári Zita triplájával 67-64-nél ismét a BKG járt előrébb. Tóth Orsi 67-66-ra felhozta a Vasast, de Vári Zita keze büntetőnél sem remegett meg, így 69-66-ra újra elszakadt a BKG. Az utolsó három percben mindössze egy mezőnykosarat jegyezhettünk fel. Ez Tóth Orsi nevéhez fűződött. Mindkét csapat előtt több lehetőség adódott, ezek azonban kimaradtak. Egy labdaszerzés után még az utolsó másodpercekben is támadhatott a győzelemért a Vasas, a lehetőséggel viszont nem élt. A BKG 69-68-as sikert aratott és ezzel az alapszakasz feléhez érkezve biztosította helyét az első nyolc között a tabellán, így várhatja a Magyar Kupa negyeddöntőinek sorsolását.

Nyilatkozatok:

Gedei Tibor: Az első negyedben tragikusan játszottunk. Semmit nem csináltunk meg abból, amit megbeszéltünk sem védekezésben, sem támadásban. Főként a védekezésünk volt tragikus. Megakartuk a Vasas gyors játékát akadályozni, nem értünk vissza, nem ütöttük be a taktikai faultokat, nem úgy védtük a játékosokat egyénileg ahogy terveztük. Gyakorlatilag ezután fejben összeálltunk. Nagyon kellett az első félidőben Takács Dorina energiája az, hogy pontokat tudott szerezni és volt olyan időszak, amikor ő tartott minket játékban. Nagyon örülök a győzelemnek és gratulálok a csapatomnak. Nyilván tudni kell, hogy a Vasasban volt hiányzó játékos és mind a két csapat megérdemelte volna a győzelmet. Most a szerencsésebb csapat nyert. Nagyon sok ilyen mérkőzést elbuktunk már úgyhogy örülök, hogy ez most így alakult. Most pihenünk egy picit és jövő héten szeretnénk Diósgyőrben meglepetést okozni.

Vári Zita: A mérkőzést nagyon rosszul kezdtük. Nem tettük bele annyi energiát, amennyit szerettünk volna. Védekezésben és támadásban is sok hibát követtünk el. Igazából a legfontosabb, hogy csapatként tudtunk küzdeni és csapatként nyertük meg ezt a mérkőzést. Hihetetlenül büszke vagyok az egész csapatra, hogy ezt így meg tudtuk csinálni. Megyünk tovább, jövő héten megyünk Miskolcra és megteszünk tőlünk minden telhetőt.

Milos Pavlovic: Gratulálok a BKG-nak. Főként azért kaptunk ki, mert elveszítettük a fókuszt. Védekezésben sokat hibáztunk. Azokat a játékosokat hagytuk akiket nem kellett volna és akiket a megbeszéltek szerint fel kellett volna adnunk, oda meg jobban összpontosítottunk. Támadásban is elkezdtünk szenvedni, a támadójátékunk rossz volt. Nem szoktam foglalkozni a játékvezetőkkel, de szeretném hangsúlyozni, hogy a BKG-nak a győzelméből és érdemeiből semmit nem von le, de 0,8mp-nél a döntésük rossz volt. A faultnak mindkét oldalon faultnak kell lennie.

Papp Klaudia: Elképesztően mérges vagyok erre a mérkőzésre, hiszen meg kellett volna nyernünk mindenféleképpen. Az első félidőt nagyon jól kontrolláltuk, a megbeszéltek szerint játszottunk. A második félidőben pedig egyértelműen bent maradtunk az öltözőben és hagytuk az ellenfelünket játszani. Pont azokat a kulcsjátékosokat, akiket megbeszéltük, hogy nem dobhatnak, konkrétan megvertek minket. A végjátékban pedig rengeteg eladott labdánk volt, ami szerintem elfogadhatatlan. Kikaptunk, a visszavágón majd szeretnénk javítani. Most pedig készülünk a jövő hétre.

SZÉP VOLT LÁNYOK!!!

hunbasket #szigetszentmiklós #kosárlabda #basketball