Az első két forduló alapján a Magyar Kosárlabda Szövetség közreműködésével sikerült elérnünk, hogy a tapasztalatunknak megfelelő csoportba osszák be U/11 B csapatunkat, amitől azt vártuk, hogy izgalmasabb, szorosabb mérkőzéseket tudjunk játszani, és akár még az első győzelmünket is meg tudjuk szerezni. A december 18-i forduló igazolta, hogy jól döntöttünk!

Ugyan betegségek miatt csak 9 játékossal tudtunk elutazni Budakeszire, már az első mérkőzésen kiderült, hogy ellenfelünket (Gyáli Apródok) még inkább súlytotta a betegség miatti távollét, így csak 7 játékosuk állt rendelkezésre. Így a mérkőzést a szabályok szerint játék nélkül nyertük meg, de a mérkőzésen is erős, jó játékot mutattunk. Az első három negyedet meggyőző játékkal nyertük meg, sajnos az utolsó negyedben sok eladott labda, pontatlan passz miatt ellenfelünk behozta a lemaradást, és végül az eredményjelző 3 pontos gyáli előnyt mutatott. Jó egyéni megoldásokkal, passzokkal, palánk alatti magabiztos lepattanókkal minden játékos kivette a részét a szép játékból, és a játékosaink egyénileg és csapatként is komoly fejlődést mutatnak a korábbi fordulókhoz képest. Külön kiemelném, hogy a 9 játékosból heten dobták be a félidei büntetőt, ami fantasztikus teljesítmény! A mérkőzést tehát megnyertük, de a rend kedvéért a játék végerdeménye: GYÁLI APRÓDOK – BKG PRÍMA SZIGETSZENTMIKLÓS U11/B 47-44.

Győztesként egy hosszabb pihenő után a Monori SE/A csapata várt bennünket, akik korábbi győztesként még nálunk is többet vártak az esti mérkőzésre. Az első meccshez képest kicsit más felállással mentünk fel a pályára, és gyorsan megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Magabiztos játékkal, szép passzokkal, jól kivitelezett támadásokkal az első negyedet egyenlő állással zártuk, aztán a másodikban beindult a Batyi daráló, kiváló labdaszerzésekkel, pontos befejezésekkel 6 pontos előnnyel fordultunk. A harmadik negyed álomjátékot hozott, ellenfelünk erős védekezésünk miatt mindössze 4 pontot tudott dobni, míg nálunk „minden beesett”, dobtunk közelről, távolról, tudatosan és szerencsésen is! 12 ponttal zártuk a negyedet, és addigra fáradt kis csapatunk megrázta magát, és okos időkezeléssel ugyan több pontot engedtünk, mint korábban, de még így is meg tudtuk őrizni tetemes előnyünket. A végeredmény: MONORI SE/A – BKG PRÍMA SZIGETSZENTMIKLÓS U11/B: 38-45.

Minden egyes játékosra nagyon büszke vagyok, hiszen látványos a fejlődés hétről hétre, fordulóról fordulóra! Ugyancsak nagyon büszke vagyok a szurkolótáborunkra, akik a gyerekek számára még szebbé tették ezt a délutánt, és ugyan közben informálódtak a foci VB döntőjének fejleményeiről, minden szép megoldást és a győzelmet is megünnepelték! Jövőre innen folytatjuk!

Hajrá Batyi!