A harmadik fordulón sem talált legyőzőre a pesti régióban U11A csapatunk! A hétvégén, Telkiben megrendezett fordulón a Vasas Áldás Basket, és a Pilis Basket volt a soros ellenfél az A-csoportban.

A korábbi fordulókról mindkét csapatot ismertük. A Vasas ellen egy végletekig kiélezett mérkőzésen nyitottuk a szezont, akkor két ponttal tudtunk nyerni, míg a Pilissel az előző forduló során találkoztunk, akkor magabiztos győzelmet arattunk.

Szombaton a Vasas ellen kezdtünk. A korábbi találkozóról egy nagyon fegyelmezett, szervezetten védekező, okos játékot játszó csapat képe rajzolódott ki előttünk, amely benyomást ellenfelünk most is megerősítette. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első negyedet 16-8-as vezetéssel zártuk, azonban ugyanezt a teljesítményt sem a második sem a harmadik negyedben nem tudtuk megismételni, köszönhetően a Vasas tudatos játékának, és az általunk mutatott gyenge védekezésnek. További nehézséget jelentett még, hogy alig pár perccel beállása után megsérült Horváth Dani, akire sora stabil pontszerzőként számít. Ellenfelünk módszeresen visszakapaszkodott, amely eredményeképp egállal kezdtük az utolsó játékrészt. Szerencsére a kis Kosok a legjobbkor rázták meg magukat, és ellentmondást nem tűrő negyedet produkálva (21-10) végül 59-48-ra győztek. Külön kiemelnénk Veresegyházi Miki teljesítményét, aki 30 pontot dobva dominálta a támadó oldalt.

Egyből kezdhettük is a második mérkőzést a Pilis Basket ellen. Még érződött az első mérkőzés fáradtsága, kezdetben nagyon nyögvenyelősen jöttek a pontok, így a félidőre 5 pontos előnnyel mehettünk. A fordulás után azonban a kis Kosok új erőre kaptak, és a Rédey-Fekete-Erdei-Jakab négyes ellentmondást nem tűrő negyeddel (24-4) pontot tett a mérkőzés kiementelének végére.
Nagyon büszkék vagyunk a csapatra. Fantasztikus eredmény, hogy a Pesti régióban egyelőre veretletlenül állunk.

Izgatottan várjuk a következő fordulót. Akkor ismét a Pilis, és a mindig izgalmas kihívást produkáló Göd lesz az ellenfél!

HAJRÁ KOSOK!

szigetszentmiklós #kosárlabda #basketball