PHOENIX-MT Fót vs BKG-PRIMA Akadémia

58-75

(18-27, 19-12, 12-14, 9-22)

PRIMA: Galambos 19, Nagy Be. 7/3, Nagy Bo. 17, Plézer 4, Lilaj 20 cs.: Petrovics, Sándor 2, Szeleczki, Halász 6, Kelenföldi

Benji ziccerével kezdődött a meccs. Horváth felelt rá szintén közelről. Frenki és Bus is közeli találatot váltottak. Gabi és Árpi egy-egy kosarával és Benji, valamint Frenki büntetőivel sikerült ellépnünk (4-12). Áki középtávolijával 10 pontosra nőtt az előny. Hazai roham következett, amit Varga vezetett. Árpi törte meg a lendületet, azonban Bonifert büntetőzött (10-16). Árpi kettesére Bálint emelt be egy hármast (13-18). Árpi sikeres büntetője után Bonifert is távolit dobott, de Áki közelről villant. A negyed végén Bobi vétette észre magát két büntetővel, majd egy ziccerrel. Katona kettese után Frenki szerezte a negyed utolsó pontjait (18-27).

A második negyed Bus ziccerével vette kezdetét, majd Gabi kontrázott rá. Varga, Nagy és Katona is betaláltak, felzárkóztak a hazaiak (26-29). Varga révén sikerült egalizálniuk (29-29). Beni remek időzítéssel lépett be a gyűrű alá, s pontra váltotta Benji leosztását. Ezt követően Áki ismét közelit dobott. Katona kettesére Benji hárompontost süllyesztett el a gyűrűben (31-36). Bobi dobott egy középtávolit, majd büntetőt, Santiago ziccert. A negyed zárása a vendégeknek sikerült jobban, Bonifert és Santiago nyomán két pontra zárkóztak fel a fótiak (37-39).

A fordulást követően Árpi szerzett zsinórban négy pontot, Nagy előbb közelivel, majd eggyel távolabb középtávolival reagált (41-43). Árpi ismét “lecsapott”, de Bus válaszolt rá (43-45). Frenki büntetőzött, Árpi ziccert dobott. Bálint és Frenki váltottak közeli találatot (45-51). Varga középtávolija után kisebb gólcsend következett, melyet Árpi tört meg a gyűrű alatt (47-53). A negyed Santiago büntetőivel és négypontos előnnyel zárult (49-53).

Az utolsó tíz perc következett. Bus középtávolijára Frenki dobott közelit. Katona ziccerére ismét Frenki felelt. Varga is beszállt egy közelivel, Frenki újfent válaszolt. Bobi is közbeszólt egy gyűrű alatti találattal, Frenki folytatta a megkezdett “sort”, sikerült ellépni (55-63). Frenki kosara után Bobi dobott büntetőket, majd Árpi egy kettest (55-69). Bobi középtávolijára Santiago dobott egy büntetőt (56-71). Bobi állhatott a vonalhoz, s nem remegett meg (56-75). A mérkőzés utolsó találata Varga nevéhez fűződik (58-75).

Külön örömöt jelent a csapat életében, hogy Beni is megszerezte első pontjait a felnőtt bajnokságban!

Ezzel a győzelemmel is szeretnénk Kellemes Ünnepeket kívánni minden kedves szurkolónknak!

Statisztika