Csak rövidebb időszakokra sikerült partiban lenni az euroliga-menő Szekszárd ellen! Ellenfelünk dominálta a mérkőzést, nekünk pedig főleg keménységben sokat kell még fejlődnünk!

BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 65-92 (15-30, 10-21, 15-23, 25-18)

Bajnokság 15. forduló
Szigetszentmiklós, Szigetszentmiklós Városi Sportcsarnok
Szilágyi Bálint, Kapusi Gábor, Gruber Nikolett Lilla (Herczeg Ágoston)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Katona 4, Jones 9/3, Degbeon 16/3, Takács -, Szabó -. Csere: Kovács -, Gróf , Perez 9/3, Aldazabal 9/6, Duka 3/3, Vári 15/12, Andi -.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Vivians 11/3, Studer 9/3, Goree 21, Miklós 18/12, Hebard 22. Csere: Wallace 9/3, Szűcs -, Krnjic -, Boros -, Bálint 2.

A Szekszárd egy 13-4-es rohammal indította mérkőzést, ami három perc elteltével időkérésre kényszerítette a szigetszentmiklósi együttest. A vendégek remek periódusa azonban ezzel még nem ért véget. A pályára visszatérve ugyanis újabb 8 kék-fehér pont következett, amivel az állás 4-21-re változott. Ezután viszont már a BKG is szerzett további pontokat. Előszőr Vári Zita volt sikeres távolról, majd hasonlóképpen az ő büntetői következtek. Mindeközben azonban a Szekszárd oldaláról is érkeztek a kosarak, így tehát a hazai gárda nem tudott jelentősen faragni hátrányából. 8-25-nél Cyesha Goree középtávoli találatát láthattuk, amire pedig Aldazabal Berroa Laura válaszolt triplájával. A negyed utolsó perce ezzel tehát 12-25-ről kezdődhetett. A hátralévő szakasz pedig végül 3-5-el végződött, megint csak a KSC javára, amivel a kijelzőn olvasható állás 15-30-ra változott. A második felvonás innen folytatódhatott.

A következő játékrész kicsit megcsúszva kezdődött, az eredményjelzővel kapcsolatos technikai problémáknak köszönhetően. Miután a játékvezetők, illetve az asztali személyzet megtalálta a megoldást a helyzetre, folytatódhatott a játék. Az etapot pedig Cyesha Goree találata vezette fel, majd rögtön érkezett is Ama Degbeon sikeres középtávolija. Pontok tekintetében a második játékrész eleje sokkal kiélezettebben alakult, mígnem a Szekszárd ismét magasabb fokozatra nem kapcsolt. Következett egy 5-0-ás periódus a vendégek javára, ekkor 19-37-et regisztrálhattunk, illetve Gedei Tibor vezetőedző időkérése következett. A rövid taktikai szünet azonban nem igazán lassította a tolnaiakat, így tehát a felek közti különbség végül a húsz pontot is elérte (19-39). A BKG egyszerűen nem talált fogást a szekszárdiak játékán. A vendégek mind támadásban, mind védekezésben domináltak a pályán, ami természetesen az eredmény alakulásán is tükröződött. Tizenhat perc elteltével pedig már hárman is kétszámjegyű dobott pontnál jártak a KSC csapatából. A félidő végéig csak tovább növekedett a differencia, ami húsz perc elteltével a 26 pontot is elérte. A felek így 25-51-ről fordulhattak.

A második félidő elején szintén fej-fej mellett haladtak a csapatok. Újabb három perc elteltével 4-3 volt az állás a BKG javára, amikor Studer Ágnes süllyesztett egy triplát a hazaiak hálójába. Ezután Kayla Jones találatával az állás 31-57-re változott, majd Zseljko Djokics vezetőedző időkérése következett. A folytatásban rendezték soraikat a vendégek, ezzel pedig a mérkőzés ismerős vizekre evezett. 31-61-nél harminc pontra nőtt a különbség és a BKG kért időt. Ezután tovább peregtek a percek, a nagyszámú pontkülönbség azonban megmaradt. A találkozó záró szakasza végül 40-74-ről folytatódhatott, 34 pontos szekszárdi előnnyel. Az utolsó tíz percet pedig Sydney Wallace közelije indította, majd Vári Zita talált be távolról. Kosárra-kosár volt a válasz, mígnem 46-78-nál Zseljko Djokics vezetőedző időkérése szakította meg a játékot. Visszatérve egy magabiztosabb periódus következett a Szigetszentmiklós számára, amivel Gedei Tibor tanítványai 30 pont alá tudtak férkőzni. Ez azonban már kevésnek bizonyult. A Szekszárd behozhatatlan előnyének köszönhetően teljesen kézben tartotta a mérkőzést, így az utolsó percekben már nem is lehetett kérdéses a győztes kiléte. Bár a negyedik negyedet a vendégek 25-18-ra elveszítették, a Szigetszentmiklós elleni összecsapást mégis magabiztosan, 92-65-re nyerték.

Nyilatkozatok

Gedei Tibor: Gratulálok a Szekszárd csapatának. Az első félidőben keménységben és szervezettségben példát mutattak nekünk. Abból amit gyakoroltunk, ( bár nem sok időnk volt mivel a külföldi játékosok hétközben értek vissza ), az első félidőben szinte semmit nem tudtunk megvalósítani. Leginkább azért nem, mert puhák voltunk, nem harcoltunk meg a pozícióért, nem ütöttük be a faultokat. A második félidőben agresszióban valamennyire fel tudtunk javulni, illetve elkezdtünk kommunikálni és elkezdtük a szetteket végigjátszani, amikből olyan dobóhelyzetek adódtak, amiket értékesíteni is tudtunk. Azért is bosszantó, mert a Szekszárd a második félidőben sokszor a legjobb ötösével volt fent, úgyhogy velük tudtunk partiban lenni. Az első félidőben is jobban partiban lehettünk volna, hogy ha nem ijedünk meg a nyomástól és hogy ilyen szintű keménységet edzésen nem tudunk gyakorolni. Az egyik célunkat elértük, a második félidőben úgy gondolom, hogy fejlődtünk mérkőzésen belül, viszont nem lehet így mérkőzést kezdeni és hinni kell, hogy partiban tudunk lenni egy ilyen szintű csapat ellen is.Szekszárdan minden szinten és minden fronton sok sikert kívánok.
Ama Degbeon: Sokkal jobban sikerült a második félidő mint az első. A küzdeni tudásunk sokkal inkább a felszínre jött. Ebbe kell belekapaszkodnunk majd a következő mérkőzésekre is.

Zeljko Djokic: Örülök a győzelemnek és gratulálok a csapatomnak. Az első félidőben nagyon szépen védekeztünk, ez volt a mai meccsre a fő feladatunk. 25 ponton tartottuk a BKG-t. A jó védekezésből jöttek a jó támadások, jól futottunk, szépen kosárlabdáztunk. A harmadik negyedben kezdtünk védekezésben tompulni. Kevesebbet kommunikáltunk, ott már nem volt meg az a fókusz, amit szerettünk volna negyven percen keresztül tartani. Ami aztán az utolsó negyedben teljesen felborult, kaptunk 25 pontot, annyit mint az első félidőben összesen. ez egy kicsit rossz szájízzel tölt el, ennek nem örülök. Erre a mentségünk, hogy öt fős rotációval játszunk. Nagyon remélem, hogy a beteg és a sérült játékosok mihamarabb felépülnek. Nagyon nehéz ezt amit mi játszunk ilyen szinten tartani. Kedden indulunk Isztambulba és az Euroligában nagyon kemény a ritmus. Gratulálok a BKG-nak. Az utolsó negyedbeli teljesítményüknek főleg.

Miklós Melinda: A célunk az volt, hogy próbáljunk élesen kezdeni és ezt tartani a második félidőben is. Ott egy kicsit az iramunk és a lendületünk megrogyott. Ezt gyakorolnunk kell főleg az Euroligában és itthon is a nehezebb csapatok ellen. Ez egy jó gyakorlás volt, de itt is kijöttek a hibák, hogy tartanunk kell magunkat akkor is ha vezetünk húsz ponttal, mint amikor elkezdjük a mérkőzést. Nagyon sok tranzíció pontot kaptunk gyorsindításból főleg a végére fáradtunk el. Az utolsó negyedet nagyon sajnálom, mert sok kapott pontunk volt. Látszott is, hogy elfáradtunk és nem volt meg az a koncentráció, ami a mérkőzés elején. Bízom benne, hogy ezen tudunk javítani a közeljövőben, mert fontos mérkőzések várnak ránk.