Január 14-én szombaton U11B csapatunk is elkezdte a 2023-as évet a 4. fordulóval. Az egy hónappal ezelőtti győzelmek okán egyel magasabb csoportba kerültünk, és ez meg is látszott a mérkőzések tempóján, a játék minőségén.

Első ellenfelünk a Viadukt SE csupa lány csapata volt. A mérkőzés kiválóan indult, az első negyed végére komoly előnyt alakítottunk ki, amit annak ellenére tudtunk a második negyedben megőrizni, hogy az ellenfél soraiban egy nagyon ügyes, felnőtteket is meghazudtoló magasságú játékos érkezett. A harmadik negyed ismét BKG dominanciát hozott, így az utolsó negyedre megint tetemes előnnyel fordultunk. A negyedik negyedben azonban az ellenfél magas játékosa a hátára vette csapatát, és magassága miatt sajnos képtelenség volt levédekezni. Sajnos a mérkőzés végére elolvadt az előny, így hosszabbítás következett. Mivel a Viadukt játékában a magas játékosuk dominált (összesen 42 pontot dobott a 62-ből), így a hosszabbításra is fent maradt, így a játék képe nem változott, és a mérkőzés végül nagy ellenfél-előnnyel ért véget. VIADUKT SE – BKG PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS U/11B 62-52.

A második mérkőzésre várva megnéztük a következő ellenfelünk mérkőzését a Viadukt SE ellen és azonnal látszott, hogy nagyon nehéz feladat vár ránk. A “kékek” nagyon egységes csapat benyomását tették, és bőven 100 pont felett szórták meg azt a csapatot, akivel igen szoros mérkőzést játszottunk korábban. Ez a papírforma aztán a pályán is megmutatkozott. Egyértelműen csapatösszhangban, összjátékban és a befejezések pontosságában is felénk nőtt a BSE csapata, valamint az sem segített hogy míg ők 12 játékost tudtak forgatni a pályán, addig mi csak 1-1 cserét tudtunk negyedenként beállítani. A palánk alatt rengeteg beadást rontottunk el és adtuk el a labdát, illetve sok lépéshiba, kétszer indulás tarkította a játékunkat. Így bár több pontot dobtunk, mint a BSE előző ellenfele, és “nem engedtük ki őket a 100-ból”, ellenfelünk meggyőző győzelmet aratott. Ami viszont fantasztikus, hogy a félidei büntetők dobásakor 10-ből 9 titán talált be, és ez kiváló teljesítmény. BKG PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS U11/B – BSE BÁLINT MÁRTON 26-95.

Egyértelmű, hogy magasabb szintre kell vinnünk a sebességünket a pályán, nem szabad hagynunk, hogy “lefussanak bennünket”, és kiemelten gyakorolni fogjuk a palánk alóli beadás pontosságát, hiszen sok pontot kaptunk ezekből a rontásokból. Folytatjuk a munkát, és a következő fordulóban egy csoporttal lejjebb ismét izgalmas összecsapások várnak ránk!