Tegnap a Százhalombatta elleni mérkőzésünk visszavágóját játszottuk idehaza a megyei U13-as bajnokságban. Célunk egy felszabadult, pörgős, sokpasszos, add-és fuss játék megvalósítása volt, és persze a győzelem megszerzése úgy, hogy mindenki kellő mennyiségű játéklehetőséghez jusson. Az első félidő nagyon jól sikerült, szinte minden tekintetben a vártnak megfelelően teljesített mind az első, mind a második ötösünk, beleértve a cseréket is, aminek következtében nagy és megynugtató pontelőnyre tettünk szert. Ügyes lebdaszerzések, jó lepettanószerzések után lendületes indításokkal könnyű ziccereket tudtunk dobni. A letámadásunk is elég jól működött, ebből is szereztünk néhány labdát, és a befejezéseink is nagy százalékban sikeresek voltak. A második félidőben próbáltunk az ellenfélnek kedvezni azzal, hogy félpályás emberfogásra jöttünk vissza, illetve az ellenfél is a legjobb ötösét hozta fel, emiatt eltűnt a nagy mezőnyfölényünk, a játékunk is kissé kapkodóvá vált, több lett az eladott labda és leálltunk a pontgyártással is. 

Olyannyira, hogy a 3. negyedet szoros küzdelemben el is veszítettük 1 ponttal. A 4. negyed szintén kevesebb dobott ponttal, de ismét a mienk lett, így a végeredmény 83-28 arányú, megérdemelt győzelem. Nagyon örülök, hogy a csapatmunka és összjáték mellett mindenki bátran, nagy vállkozókedvvel, felszabadultan játszott, és mindenki dobott kosarat ezen a mérkőzésen.Tetszett a múltkori U14-es meccshez hasonló pörgős, lendületes játék, erőszakos védekezés, és lepattanózás, a szép passzok, és faulttal együtt bedobott zccerek, ügyes megoldások. Tetszett, hogy nagy sebesség mellett is tudtunk pontosak lenni, és a technikai elemeket jól kivitelezni. Nem hibamentes volt a játék természetesen, hisz a passzokkal és a labdavezetéssel, sőt a ziccerkekkel is voltak itt-ott gondok, de a játék összképe nagyon biztató volt ezúttal is.

Szép volt fiúk! Hajrá Batyi!

U.i: köszönjük ellenfelünknek a sportszerű játékot, és gratulálunk nekik, hogy az eredménnyel nem törődve küzdöttek, és az első félidő után felszívták magukat, és egyenrangú ellenfelünkké váltak a 2. félidőre, különös tekintettel, hogy egy kezdő csapatról van szó, amelynek játékosai csak nemrégóta kezdtek kosárlabdázni…