Sajnos hullámvölgybe kerültünk, és képtelenek voltunk egyenlő félként pályára lépni ma este! Dolgozunk tovább!

E.ON ELTE BEAC – BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS 92-57 (25-15, 20-17, 21-11, 26-14)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 18. forduló
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Pozsonyi László, Vida József, Jankovics Viktor Zsolt (Fekete László)

E.ON ELTE BEAC: Angyal 13/3, Vojtulek 21/3, Orosz 4, Green 11/9, Tóth 9/3. Csere: Benke, Koch 2, Katona 2, Zsámár 11/9, Milkovics 5/3, Radócz 11/2, Juhász 3.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós : Perez 11/9, Vári 9/3, Aldazabal 5, Takács 3, Degebeon 8. Csere: Duka, Szabó 3/3, Katona 4, Zsámár P. 3/3, Gróf 3/3, Jones 8/6, Andi.

Ama Degbeon szerezte a mérkőzés első találatát. Az első percekben 5-2-es előnyre tett szert a BKG. Orosz Zsófia révén zárkózott fel a BEAC, majd Ana Vojtulek és Angyal Barbara pontjai következtek. 10-5-nél már Gedei Tiber időkérése állította meg a játékot. Gyorsan nőtt a differencia a felek között. Amikor a bokasérülése után visszatérő Morgan Green triplája célt ért, már 19-7-re ment a BEAC. Katona Szidónia és Raina Perez villanásaival igyekezett szépíteni a BKG, de Tóth Franka és Morgan Green tripláival tartotta kétszámjegyű előnyét a BEAC. A második szakasznak 25-15-ről futottak neki a felek. Rögtön a játékrész legelején Ana Vojtulek egy duplával erősítette meg a csapata fölényét. Felváltva estek a kosarak. A hazaiaktól Milkovics Réka is triplát értékesített, a BKG-nál Katona Szidónia és Solanch Aldazabal talált be.

A BKG előtt a második szakasz feléhez érkezve nyílt reális felzárkózási lehetőség. Ekkor egy-egy eladott labda becsúszott a hazaiaknál és ezt kihasználva Kayla Jones két triplájával 32-25-re alakította az eredményt a szigetszentmiklósi gárda. Ez volt a mérkőzésből hátralévő idő legszorosabb pillanata. Angyal Barbara öt pontjával 37-25-re megugrott a BEAC. Gedei Tibor időt kért. A félidő utolsó három percében 10 pont környékén állt be a mérkőzés. Végül Tóth Franka duplája alakította ki a nagyszünet 45-32-es állását. A BEAC-nál Ana Vojtulek 10, Tóth Franka 9 pontnál járt. A BKG-nál hárman (Kayla Jones, Raina Perez, Ama Degbeon) jutottak 6 egységig. A BEAC 35-ból 19-et, a BKG 26-ból 10-et dobott be mezőnyből. A BEAC ezen felül 19-15-re vezetett a lepattanókban is. A harmadik negyed első találatát még Ama Degebeon jegyezte. Az első három percben ez az egyetlen mezőnykosár született. Utána viszont ritmust váltott a BEAC. Ana Vojtulek mellett a két triplájával Zsámár Lili lépett elő főszereplővé.

A harmadik negyed második felében már gyorsan nőtt a BEAC előnye. Amikor Morgan Green triplája célt ért, 58-38-nál 20 pont választotta el a feleket. A folytatásban Radócz Fanni is betalált távolról. A BKG-t eközben Vári Zita villanásai tartották. A harmadik etapot Ana Vojtulek triplája zárta, így 66-43-ról vágtak neki a záró szakasznak a csapatok. Ráadásul a BKG Katona Szidónia kiállítása után meghatározó magyar játékosa nélkül volt kénytelen folytatni. Mészárosné Kovács Andrea lányai kiváló ritmust diktáltak támadásban és mellé remekül védekeztek. Egészen pontosan 13 szerzett labdával zártak. Ebből a második félidőben lett 9. A különbség Zsámár Lili és Radócz Fanni találatai után 77-46-nál lépte át a 30 pontot. Az utolsó öt percbe már 85-48-ról érkeztek a csapatok. Végül ez a 37 egység lett a legnagyobb differencia. A hajrá már nem hozott érdemi változást. Hazai részről Angyal Barbara remekelt, a vendégeknél Zsámár Panna. Joggal szólt a vastaps a telt házas lelátóról a BEAC játékosainak az utolsó percben, komoly erőt mutatva 92-57-re nyert a házigazda.

Nyilatkozatok

Hazai edző nyilatkozata
Mészárosné Kovács Andrea : Az első félidőben dolgoztunk, jól védekeztünk, ez hozta magával, hogy jó ritmusban támadtunk és jó százalékkal értékesítettük a helyzeteket. A második negyedben volt egy kicsi megtorpanásunk, de a meccs legnagyobb részében abszolút pozitív volt a csapat támadásban, védekezés, egyénileg. Harminc asszisztot adtunk, extra dobóformát fogtunk ki, hazai pályán is ritkán tudunk 55 százalékos triplamutatót hozni. Csak gratulálni tudok a csapatnak és a lányoknak is egyénileg. Ellenfelünkön látszott, hogy nincs minden rendben, kitartást kívánok nekik, örülök, hogy a BEAC-ban pillanatnyilag nem kell ilyen problémákkal megküzdenünk.

Vendég edző nyilatkozata
Gedei Tibor : Gratulálok a BEAC-nak, a mi részünkről szakmailag gyakorlatilag értékelhetetlen a mérkőzés. Kis túlzással az első perctől nem figyeltünk oda azokra a dolgokra, amiket megbeszéltünk. Nagyon komoly akarati problémák vannak, olyan dolgokkal foglalkozunk magunk helyett, amelyekre soha nem lesz ráhatásunk. Sajnos ez egy teljes széthulláshoz vezetett. Ki kell ebből mászni, a válogatott szünet alkalmas arra, hogy megtegyük az ehhez szükséges lépéseket. Ez egy olyan mélypont, ahol A csoportos fennállásunk alatt még nem voltunk.

Hazai játékos nyilatkozata
Ana Vojtulek : Fontos mérkőzés volt ez számunkra. Sikerült a meccs elején ritmust találnunk, végig tudtuk ezt tartani és így sikerült győznünk.

Vendég játékos nyilatkozata
Rayna Perez : A meccs elején sikerült egy darabig tartanunk a ritmust, de sajnos a második félidőben nem tudtuk ezt már hozni. Dolgoznunk kell tovább, hogy a következő mérkőzésen győzni tudjunk.