Bár nagyon izgalmas meccset láthattak a csarnokba kilátogatók, sajnos az utolsó percekben nem tudtunk dominálni, és a Cegléd elhozta a két pontot Miklósról.

BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – VBW CEKK CEGLÉD 65-73 (20-23,17-16,14-17,14-17)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 19. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Györfy Rúben, Szilágyi Bálint, Kapusi Gábor (Hoffmann Gergely)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Perez 20/12, Aldazabal 10/6, Katona 9/3, Takács 2, McBryde 11/6. Csere: Szabó 3, Zsámár, Degbeon 13.

VBW CEKK Cegléd: Horváth 2, Cooper 17/3, Kobolák 8/3, Laufer 4, Williams 11/3. Csere: Szabó 8, Viszmeg 16/12, Szirony 7.

Samantha Cooper és Szerelem-Kobolák Cintia találataival a mérkőzés elején 5-0-s előnybe kerültek a ceglédiek. A BKG első találatát Takács Dorina szerezte, de erre Szerelem-Kobolák triplával felelt és így tartotta előnyét a Cegléd.  Fordulatos fej-fej melletti küzdelmet láthattunk. A BKG 8-8-nál és 11-11-nél egyenlített, majd Katona Szidónia triplájával 14-13-nál a vezetést is megszerezte. Az első negyed hajráját sikeres távoli dobások színesítették. Betalált Viszmeg Mira, Kiana Williams és Solanch Aldazabal is távolról. 10 perc után 23-20-ra a Cegléd vezetett. A ceglédiek 18-ból 9-et, a BKG 15-ből 5-öt dobott be mezőnyből az első negyedben. A második szakasz első találatát Ama Degbeon szerezte, de erre Szirony Dorina és Viszmeg Mira felelt. Viszmeg ráadásul távolról is eredményesnek bizonyult. Őrizte pár pontos előnyét a Cegléd. Ezt még úgy is meg tudta tenni, hogy a BKG új légiósa Dominique McBryde egy remek triplával villant meg egykori csapata ellen.

Négy perc telt el a második szakaszból, amikor 33-26-ra elszakadt a Cegléd. Lassan, de biztosan nyílt az olló. Megbüntette a Cegléd a kihagyott hazai ziccereket, eladott labdákat. A legnagyobb differenciát 37-26-nál regisztrálhattuk. A nagy előnyüket azonban nem tudták megőrizni a vendégek. A BKG távoli dobásokkal faragott a hátrányán. Betalált Raina Perez, Dominique McBryde és Solanch Aldazabal, így 37-37-nél már 11-0-ban volt a házigazda. Lélektanilag azonban meghatározó lehetett, hogy még a félidő hajrájában válaszolt a hazai rohamokra a CEKK. Szabó Petra duplája zárta az első 20 percet, amivel 39-37-re mégis a vendégek vezettek a nagyszünetben. A CEKK legeredményesebbje a 10 pontos Viszmeg Mira volt, a BKG-nál Solanch Aldazabal járt 10 pontnál. A harmadik negyed elején Kiana Williams növelte a ceglédi előnyt, de erre Raina Perez válaszolt. Úgy nézett ki, hogy a BKG kap új lendületet. A harmadik perc végén Raina Perez duplájával 45-43-nál hosszú idő után újra megszerezték a vezetést.

A harmadik szakasz második felében fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Végül a BKG 49-48-as vezetése után jött el a fordulat. Betalált sorrendben Szabó Petra, Laufer Gabriella és Kiana Williams. 56-49-nél már 7-0-ban voltak a vendégek. A negyedet Katona Szidónia duplája zárta, de így is 56-51-re ment a CEKK a záró szakaszra fordulva. A negyedik negyedet Laufer Gabriella duplája vezette fel, de ezt követően 7-0-val 58-58-nál egyenlített a BKG. A CEKK időt kért, de Dominique McBryde duplájával 60-58-nál a vezetést is átvette a házigazda. Samantha Cooper triplája törte meg a ceglédi kosárcsendet. Erre azonban gyorsan felelt a BKG és amikor Raina Perez hármasa célt ért, 65-63-nál még a hazaiak vezettek. A mérkőzésből 4 perc 10 másodperc volt vissza és ekkor nem tudhattuk, hogy a BKG nem szerez több pontot. Ellenben a Cegléd, mely Viszmeg Mira két hárompontosával, illetve Szirony Dorina és Samantha Cooper egy-egy duplájával behúzta a győzelmet.

Nyilatkozatok

Gedei Tibor: Gratulálok a Cegléd csapatának. Nagyon alacsony energiaszinten játszottunk végig az egész mérkőzésen. Nem szeretnék kifogásokat keresni, hogy ki volt egészséges, ki volt beteg, ki edzett, ki nem. Nagyon sok esetben nem volt fókusz a pályán, a Cegléd kulcsemberei pedig nagyon sok percet játszottak és az utolsó percig küzdöttek. Az, hogy beesett pár extra dobásuk, az benne van a kosárlabdában. Elvesztettük a playoff esélyünket, de küzdeni fogunk, hogy a szezont le tudjuk úgy zárni, hogy a végén erre szépen tekintsünk vissza. Ez ebben a pillanatban  nagyon nehéznek tűnik.Dominique McBryde: Az első meccsem volt BKG színekben. Kicsit lassan kezdődött számomra, aztán egy két dobásom bement és sokkal kényelmesebben kezdtem érezni magam. A csapattársakkal is mérkőzés közben egyre jobban összeszoktam. A győzelem sajnos nem jött össze. A második félidőben úgy lehetett érezni, hogy hol az egyik, hol pedig a másik csapat kap lendületet. Ez végül egy nehéz vereség számunkra. De úgy érzem, hogy ebben a csapatban több van és vissza tudunk vágni a következő mérkőzésen.

Ló Elhadji: Gratulálok a játékosaimnak. Nagyon jól játszottak. A csapat kémia ma nagyon jól működött. A lányok együtt voltak végig, nem hagytak semmire esélyt, mindenhol ott voltak és a legfontosabb, hogy védekezésben a megbeszélt dolgokat betartották. Egy edzőnek ennél nincsen nagyobb öröm, hogy amire készülsz egész héten, idejössz és a lányok megcsinálják. Ezt a győzelmet maguknak köszönhetik, mert a héten keményen dolgoztak, sérülések, betegségek ellenére is brutálisak voltak. A legnagyobb öröm pedig, hogy a csapatunk legfiatalabb játékosa megnyerte nekünk ezt a mérkőzést. Gratulálok neki külön is.Viszmeg Mira: Egész szünetben erre a mérkőzésre készültünk. Csapatként játszottunk és csapatként tudtuk megnyerni a mérkőzést.