Bár kulcsembereink hiányoztak, fantasztikusat játszva az utolsó pillanatig partiban voltunk a TFSE ellen, amely végül pontosabban zárta a mérkőzést, ezzel megszerezte a győzelmet!

BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS – TFSE-MTK 64-73 (9-12, 26-18, 14-21, 15-22)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 20. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Goda László, Lengyel Ádám József, Rózsavölgyi Alexandra (Vághy Tamás János)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Perez 12/9, Takács 11, McBryde 14/6, Degbeon 9. Csere: Aldazabal 18/6, Szabó.

TFSE-MTK: Theodoreán 11/3, Németh 4, Dúl P. 13/6, Manis 21/3, Dúl T. 4. Csere: Baa 6, Hegedűs 3/3, Marshall 11/6.

A TFSE-MTK múlt héten a Szekszárd ellen aratott bravúros sikert, amivel életben tartotta esélyét a rájátszásra. A BKG viszont hazai pályán alulmaradt a Cegléddel szemben, így eldőlt, hogy nem lesz ott a play-off küzdelmeiben. Ilyen előzmények után érkezett el a vasárnapi találkozó. A mérkőzés elején a TFSE ragadta magához a vezetést. Dúl Terka szerzett labdát és robogott végig a pályán. Pontszegény játék jellemezte az első negyedet, de döntően a vendégek jártak előrébb. A BKG Ama Degbeon duplájával 9-8-nál vette át a vezetést. Ekkor már csak egy perc volt az első szakaszból. Ebben az egy percben viszont kétszer is betalált a TFSE. Előbb Dúl Panka, majd Ty Marshall volt eredményes, amivel 12-9-re alakították az eredményt. A BKG 12-ből 3-at, a TFSE 12-ből 5-öt dobott be mezőnyből. Ezen felül 7, illetve 6 eladott labdát rögzítettek a statisztikai lapra 10 perc alatt. A második negyedre jelentősen feljavultak a csapatok támadásban. A BKG az első negyedben nem értékesített triplát, míg a második elején Solanch Aldazabal és Raina Perez is betalált távolról. Ez új lendületet adott a házigazdának. Amikor Dominique McBryde triplája is célt ért, már 22-14-re ment a BKG.

Időkérést követően Lauren Manis törte meg a TFSE kosárcsendjét, de erre Raina Perez újabb hármasával felelt a szigetszentmiklósi gárda. Ezzel 25-16-nál kialakult az első félidő legnagyobb különbsége. A TFSE Baa Dominika két duplájával faragott a hátrányán, majd Lauren Manis állt a vendégek élére. Büntetőből, duplából és triplából is eredményesnek bizonyult, a félidőig 11 pontig jutott. Éppen a hárompontosával 29-29-nél egyenlített a csapata. Innen viszont ismét a BKG vett új lendületet és a nagyszünetig 35-30-ra szakadtak el. A játék képét jól mutatja, hogy a hazaiak a második negyedben a 14 kísérletükből 9-et értékesítettek. A harmadik negyed elején Dominique McBryde triplájával erősítette meg a vezetését a BKG. A TFSE Németh Alma és Dúl Panka révén kezdte meg a felzárkózást. Nem telt el két perc és 38-36-nál mindössze két pont választotta el a feleket. Hullámzott a játék. A BKG előtt 42-36-nál, majd 44-40-nél is adódott esély, hogy jobban elszakadjon. Ezzel nem tudott élni. A TFSE-nél eközben ismét megvillant Lauren Manis, majd Dúl Panka is, aki megduplázta félidei pontjai számát a harmadik negyedben.

A harmadik etap második felébe érkezve 44-44-nél egyenlítettek a vendégek. Sőt, Ty Marshall triplájával 47-46-nál a vezetést is átvették. A játékrész hajrájában jellemzően a TFSE járt előrébb. Ismét betalált Baa Dominika is. Végül 51-49-ről vágtak neki a csapatok a záró szakasznak. A TFSE egyértelmű győzelmi kényszerben játszott és ennek terhe – teljesen érthetően – érződött is a játékosokon. A harmadik negyed hajrájában megszerzett kisebb lépéselőnyüket nem tudták tartani. A BKG a záró szakasz elején Soalanch Aldazabal és Raina Perez tripláival 57-53-ra fordított, ami egy 10-2-es futás volt. A TFSE tartását dicséri, hogy ebből is talpra állt. Theodoreán Alexandra hárompontosával kezdte meg a felzárkózást, majd 60-58 után Hegedűs Janka triplájával vette vissza a vezetést. Még három perc volt hátra, óriási izgalmakat tartogatott a hajrá. A nagy küzdelemben mindkét gárda mindent kiadott magából. A TFSE-ben maradt több erő és higgadtság a végjátékra. Amikor Ty Marshall triplája, majd duplája célt ért, 68-60-ra módosult az állás. Az utolsó perceket büntetők tették töredezetté, de itt már nem forgott veszélyben a TFSE sikere. A 73-64-es végeredményt Lauren Manis találatai alakították ki.